• db-izbjeglica
    22.6k
    Pa ne puše te priče ljudi sa iole mozga u glavi, al prosjek kod ljudi je grozan i popušit će sve što im mediji serviraju, a serviraju ono što dolazi sa zapada. Bez imalo kritičkog razmišljanja, konzumira se svaka glupost.

Ja čak ne kažem da u nekakvom svijetu visokog biznisa taj problem ne postoji, al ova random - svakodnevna ekipa, strašno... rasprave o wage gapu, a ljudi (ženski, muški, svejedno) rade za 1400 eura neto :monkey:

Što raspravljate, jel muškima isplate neoporezivih 50 eura za topli obrok, a ženama ne?
  • Dino
    5.8k

Slažem se sa svim kaj veliš, odnosno nisam uspio naći nijedan zakonski objektivan razlog wage gapa. Kako bi u 21. stoljeću moglo uopće biti moguće nekog platiti manje jer je žena? Nitko mi to nikada nije uspio objasniti (logično jeld :lol: )

A za porodiljni smatram da bi bilo pronatalitetno da se osoba na porodiljnom tretira kao zaposlena (npr. doktorica, med. sestra, učiteljica...i sve ostale zaposlene u javnim firmama kod kojih koef. plaće prati godine rada i zaposlenja). Nema smisla ograničavati osobu u tom smislu kad ti na državnoj razini taj novi stanovnik više donese od uštede na ženi na porodiljnom.
  • db-izbjeglica
    22.6k
    Slažem se sa svim kaj veliš, odnosno nisam uspio naći nijedan zakonski objektivan razlog wage gapa. Kako bi u 21. stoljeću moglo uopće biti moguće nekog platiti manje jer je žena? Nitko mi to nikada nije uspio objasniti (logično jeld :lol: )
    — Dino

još je bolje pitanje... zašto netko ne bi zaposlio samo žene, platio ih manje, zaradio veći novac i dobio isti rezultat...jer ono, ta logika nalaže da su muškarci i žene isti u svim živim poljima i napravit će isti posao.
  • Droljo
    32.4k

Ti već drugi put dereš po jednakosti spolova u par mjeseci.... Nešto te razočaralo? Uplašilo?
  • db-izbjeglica
    22.6k
    Ti već drugi put dereš po jednakosti spolova u par mjeseci.... Nešto te razočaralo? Uplašilo? — Droljo

da!
    imaš što protiv?
    što konkretno smeta?
    jel te tko tjera čitati, odgovarati, pisati bilo što?
    ovo tvoj privatni formum možda?
    jel ti određuješ pravila o čemu će se pisati, a o čemu neće?
    ako je tako, mog dobiti nekakva pravila?
    unaprijed zahvaljujem
  • Droljo
    32.4k

Pa normalno sam te pitao...
    Nisam ti ja ništa branio niti uvjetovao tak da smiri živčeke.
  • db-izbjeglica
    22.6k
    normalno sam i konkretno odgovorio
  • mali M
    10.9k
    Ti već drugi put dereš po jednakosti spolova u par mjeseci.... — Droljo

Đa nije Droljo, i ja i on smo se nadovezali na komentar Dineka, nitko ne "dere" po ničemu...
  • Mr Anderson
    22.7k
    Nije točno, ovaj drugi je još jučer počeo pilat temu jer ga je jadnog uznemirio nekakav prilog o danu žena na nekom od dnevnika. Valjda je u njemu pobudio osjećaj ugroženosti ili manje vrijednosti, šta ja znam. U svakom slučaju nebitno i bezveze.
  • pešća
    2.1k
    Sretan dan ženama da budu sretne i vesele pored svojih muškaraca kao što žene sa slike ispod žude za Gospodinom savršenim.

501177-pb-120824-kim-jong-un-ps.jpg

Ovim našima na zapadu daš sva moguća prava i privilegije i nikad zadovoljne, samo prosvjeduju i bore se protiv nečega. Staviš ih na 200 grama riže dnevno, polijepiš svoje portrete na svaka 2 metra i da vidiš zadovoljstva, uostalom kao što je i sve i jedan diktator kroz povijest imao veću podršku među ženskom populacijom nego muškom, zapadne mlakonje nitko ne voli :grin:
  • db-izbjeglica
    22.6k
    Nije točno, ovaj drugi je još jučer počeo pilat temu jer ga je jadnog uznemirio nekakav prilog o danu žena na nekom od dnevnika. Valjda je u njemu pobudio osjećaj ugroženosti ili manje vrijednosti, šta ja znam. U svakom slučaju nebitno i bezveze. — Mr Anderson

nekakav prilog?
    cijeli dnevnik je bio posvećen tom očito ultra važnom događaju, uz čitav niz nebuloza i neistina.

poput one o pravu glasa, ako ti imaš drugačiju tvrdnju da je muško pučanstvo 925., 1254, 1468., 1714. ili 1810. biralo nešto na izborima i imalo pravo glasa, slobodno napiši - na temi koja se zove ŠANK.
  • Hnlovac
    8.2k
    Bogu hvala godina ima 365 dana i ima mjesta i vremena za sve, ja bih i dan kad se preselimo na novi Maks prozvao praznikom i nek intervjue daju svi koji su morali kisnut na starom Maksu
  • Crusades
    26.1k

Fantastičan stoti podcast "Gdje si bio 91." - gost je Rodolfo Barrio Saavedra Argentinac osnivač hrvatskih komandosa i otac MMA borca Francisca Croata Barrie - velikog navijača Dinama.
  • Tajno Ime
    451
    Screenshot-20260309-192544-Google.jpg razočaran sam odabirom fonta i njegovim nazivom na paroli...isprva sam mislio da je neki "ledeni" pošto je ispod njega zimska idila ☹️
  • Sajla
    24.8k
    iskočio mi video, pa da podijelim. jedva čekam cijeli film u rujnu.
    https://hztm.hr/zalihe_krvi/ trenutno stanje je dobro, ali sjetite se provjeriti za tjedan, dva, tri...

bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.