• Schpatz
    1k

Covjek je napisao koje je klubove vodio PRIJE Bodoa. Sumnjam da je prije Bodoa imao ponude iz Bundeslige, Premierlige. PS prije Bodoa je bio pomocni trener norveskog drugoligasa Asane. Ili cak treceligasa, nisam siguran, da bi prvo bio pomocni trener u Bodou i onda preuzeo Bode u sezoni 2017/2018.

To sto je on uspio je jedan fantastican, fantastican uspjeh i kapa do poda. Od sustava rada, kontinuiteta rada, fizike pripreme, kako se covjek takticki razvio kao trener je cudo jedno. Koliko je covjek radio.

Pitanje je, moze li Kovacevic s Knutsenom od prije 8 godina u istu recenicu? I moze li Kova na klupi Dinama napredovat u smjeru trenera za Dinamo i tu prije svega mislim na Europu jer se zasad za HNL pokazao kao dobro rjesenje. A ako ce se Kova dalje razvijat u taktickom pogledu pa i u psiholoskoj pripremi utakmica i pristupu prema igracima i utakmica, tko kaze da mozda Kova nece bit dobar za Dinamo? Pitanje je, mozemo li ga istrpit i hoce li postat, ali imamo ljude u klubu koji su za to odgovorni i kojima smo dali klub u ruke da upravo te stvari odlucuju.

Tko kaze da Jakirovicu Dinamo nije pomogao da postane jos bolji trener prije Dinama pa ga se nakon Dinama hvali radi epizoda s Kayserisporom i Hullom? I tko kaze da Jakirovic danas, da ga se istrpilo onda, ne bi danas bio top trener za nas?

Mislim to su sad sve moja retoricka pitanje ili kaj bi bilo kad bi bilo, ali imam osjecaj da se jednostavno prejednostavno rjesavamo i trenera i strucnog stozera a zahtjevamo pomake u strukturi kluba, igri i rezultatima.
    Ali bez kontinuiteta jednostavno nema niti nekih velikih rezultata.

Kao sto sam vec napisao, uopce ne zelim ulazit u pricu je li Kova trener za Dinamo odnosno hoce li i postat, imamo konacno klub koji smo "dali" u ruke ljudima koji ga stvarno vole kao i mi svi i uvjeren sam da ce se dobro ocijenit hoce li se dalje nastavit s Kovacevicem ili ne.

Ali da me zivciraju price, kad se tu pise "trener koji muca" ili one izlizane fore "je li tko javio XY da YX skuplji" definitivno da i smatram totalno nepotrebnima. Kao i to, po meni, nepotrebno preveliko pljuvanje po Kovacevicu. Kritizirat da za neke stvari, definitivno, ali bas nije sve tak crno.
  • Kujtim Shalla
    8.8k
    prije boda je skupljao iskustvo, znanje kao i svaki drugi trener koji danas radi. Smiješno ti je poređenje . Negdje mora početi zar ne? Pa naravno da ga tad nisu tražili niti je on bio spreman prije 10 ,15 godina voditi ekipe ranka premier league. On je vodio talent ili omladinski pogon bodoa ,prije nego je postao asistent Bjørkanu . On je u klubu 10 godina . A potražnja je samo slika njegovog rada. Kakav crni Kova . Da ga Boban nije uzeo ja garantiram da bi pušio otkaz u Belupu da je ostao. Da Boban nije predsjednik Dinama ,on bi bio napucan davno. Najkasnije poslije lillea. Nije problem doći u neki klub , ali treba se zadržati. Knutsenu je to uspjelo. Napravio je mašinu ,sustav ,sve . A kapa do poda koliko je ponuda odbio jer vjeruje projektu kojeg je sam pokrenuo. Rijetki su takvi.
  • Schpatz
    1k

Ne usporedjujem ih kao da su ista razina danas, nego pricam o razvoju trenera. Nitko ne postane europski trener preko noci. Netko mora dobiti vrijeme, povjerenje i prostor da gradi nesto svoje. Knutsen danas izgleda kao gotov proizvod, ali nije takav pao s neba. Iza toga stoji proces i kontinuitet.

Kod nas je problem kaj svi pricamo da zelimo sustav i dugorocnost, a prva kriza i odmah bi rezali. Tak se ne gradi nis ozbiljno. Lako je smijeniti, tesko je istrpiti i razvit.

To kaj ti tvrdis da bi dobio otkaz “sigurno” je cista pretpostavka. Kao sto je i pretpostavka da bi netko bio vrhunski da je ostao. Nitko to ne zna. Ali jedno je sigurno, a to je da bez stabilnosti nema napretka.

Na kraju, nije stvar u tome tko je trener, nego imamo li mi strpljenja i strukturu da nekoga razvijemo. Jer ako svaki put (svakih 6-12mj) krenemo ispocetka, uvijek cemo bit u istom krugu.
  • Kujtim Shalla
    8.8k
    ja ti dajem lajk jer znam šta misliš , samo naravno strpljenja treba imati u nekome koji to strpljenje zaslužuje ,neko ko je nečim pokazao da ima to i sebi. Mi smo trebali istrpiti neke druge trenere ,dati vrijeme. Da je bjelica imao ovakvu podršku kakvu ima Kova ,sad se nebo stalno raspravljali o trenerima. Neno je davno rekao što fali,detektirao problem i iznjeo želje za dobar dinamo. A dobio je šut kartu. Trenera ala Gile Jovićević se mogao istrpiti jer je imao potencijal a napucan je nakon 3 kola. Znam ,druga vremena su bila. Ali Kovačević nikad nije smio bit trener Dinama jer jednostavno ,kvalifikacije nikakve nema . Ono što mu se kreditira iz Belupa kod nas ne prakticira, za presing koji se spominjao bolje da ne spominjem. A o napadačkoj igri i sustavu no comment. A najveći domet sa 50 i kusur mu bio Belupo. I njemu treba dati vremena? Da neko može reći da je genije , da svima dokaze da je u pravu na uštrb svega dobrog što smo napravili u Europi prije njega . Neka mi se javi jedan od nas ovdje koji je vjerovao da je kova pravi za nas. Da on treba biti trener Dinama? On nije bio ni u najludjem scenariju kao kandidat ni kod jednog od nas. Ali ovako,ja se nadam da će srušiti sve rekorde , ostati trener Dinama i neće pušit i otkaz jer to bi značilo da smo ostali bez još jedn titule
  • Crusades
    22.4k
    Atalanta okrenula Borussiju... Pašalić zabio treći.
  • NerminB
    992
    Isto medju vecim luzerima u evropi.
  • Mr Anderson
    17.9k
    Kakva utakmica i završnica u Bergamu.
  • Georg Koch
    7.4k
    kakva glupost Borussie. Steta zbog Kovaca, na 3:0 imali su nekoliko zicera za prolaz, i prave penal u zadnjoj sekundi. Steta
  • Mr Anderson
    17.9k
    Ali kakva idiotska reakcija prvo golmana pa ovog Alžirca.
  • KtcGoat
    3k
    Odlican Pasalic, a Bensebaini ce sanjat ovaj dan
  • Pacho
    14.9k
    Neka
  • rioda
    14.3k
    Najjača scena, ovaj se sprema izvesti penal, a Pašalić na centru objašnjava Kovaču što se dogodilo :lol:
  • jakov1
    1.4k
    Igrac se nema sta bacat glavom u noge, to treba bit prvo pravilo iz kojeg se onda izvode interpretacije sigurne ili nesigurne reakcije protivnika. U boksu sudac ne da da se spustaju glavom ispod struka jer se ne moze garantirati da nece nesto doletjeti u zatiljak, al u nogometu je eto sve slobodno i krivca se odlucuje po tome ko je stotinku ranije dosao do lopte.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.