• DiddyGuela
    5.6k

Sta nije jasno. Da su radili bolje, onako kao 90ih bili bi i danas najboilji. Bio Knutsen, Drksen ili Pedersen. Nekada su imali Eggena koji je bio Knutsen svojeg vremena. Sada je Knutsen Eggen svojeg vremena. Kako sadis tako zanjes.
  • Kepec
    8.6k
    Mišljenje za danas, koja tekma vam se čini da će biti najzanimljivija za gledati?
  • Zagi
    15.7k
    Bio Knutsen, Drksen ili Pedersen.DiddyGuela
    mhm
    Knudsen je daleko iznad te lige. Da se Molde ili ROsenborg postavi na glavu boljeg nebi našli ili ga nebi mogli zadrzati.
    Ovom se očito radi u rodnom mjestu.
  • NerminB
    991
    Juve bi trebao zanimljiv. Mislim da ce real ove rutinirati, a i psg vjerovatno.
  • Sajla
    18.3k
    Da su radili bolje, onako kao 90ih bili bi i danas najboilji. Bio Knutsen, Drksen ili Pedersen.DiddyGuela

krećemo li od premise da je Knutsen tamo u Norveškoj najbolji trener?
    ako da, onda je Knutsen nekad davno došao u norveški Slaven/Varaždin i tamo postao to što jest, a norveški dinamo ga je propustio na vrijeme prepoznati i dovesti k sebi - jer nisu "radili bolje".
    drži li ta priča vodu?
    pa ako su u Rosenborgu ili Brannu radili loše jer NISU doveli trenera iz svog Slaven/Varaždina, je li onda OK da mi ovdje dovedemo trenera iz Slaven/Varaždina ako mislimo da je dobar? ili mora prvo s njima osvojiti 4 titule i igrati završnicu Konf.lige ? mislim da to ne budemo dočekali.
    jesu li norveški povijesno najbolji klubovi trebali dovesti trenera iz npr. PSGa da bi bili bolji od trenera koji izbacuje Inter, pobjeđuje Atletico i Man City, odnosno, trebamo li mi ciljati takva imena ili da ipak gledamo kako netko radi u HNLu? (da, znam da postoji i nešto između, ali to trenutno nije tema. mogli smo dovesti i nekoga tko se dokazao u jačoj ligi od naše - ali B/G kojeg danas cijeli svijet slavi to nije napravio, a o tome se raspravlja).

ja ovime uopće ne branim izbor Kovačevića kao trenera dinama, pa molim da ne idemo u tom smjeru s raspravom. ali me bode (bez glimt ;)) u oči kako je Rosenborg pogriješio jer nije napravio ono što dinamo jest - a dinamo je pogriješio?! Rosenborg se trebao kockati s Knutsenom, dinamo se nije smio kockati s Kovačevićem? kak to? što propuštam?
  • DiddyGuela
    5.6k

Bodo bez glimt je napravio jedino sto je u tom trenutku mogao. Rosenborg je mogao birati. Knutsena, "Mourinha" ili "pedersena". Rosenborg je ocito izabrao krivo. Krivo jer nije uzeo Knutsena ili krivo sto nije uzeo "Mourinha"? ne znam... ali je ocito napravio krivo.

Dinamo je mogao birati a na kraju nije izabrao ni Knutsena ni Mourinha vec trenera koji muca pred kamerama opravdavajuci poraz iznosima sa transfermarkta.

Dakle Rosenborg je pogrijesio jer je imao izbor a izabrao je krivo, sa ili bez Knutsena.

Bodo je napravio jedino sto je mogao i pogodio.

Isto kao sto je Dinamo izabrao Kovu i pogrijesio. Stvar je izbora. Ako nemas izbor zapravo i ne mozes ni puno pogrijesit. Ako mozes birati i pogrijesis, to je dupli zajeb.
  • Crni86
    20.2k
    jedno i drugo.
  • Sajla
    18.3k
    logički propust u ovom slučaju je što ocjenjujemo Knutsena nakon 8 godina u usporedbi s Kovačevićem nakon 8 mjeseci. jasno mi je da B/G i dinamo ne kreću s istih početnih pozicija, ali nije fer ni usporedba Rosenborga i dinama. (ako ćemo iskreno, kompletna rasprava je idiotizam ako se svodi na "zašto dinamo ne može ono što se nije dogodilo više od pola stoljeća i napravio je to još samo Ajax kad je bio na vrhuncu"). a ako ćemo zamjerati Rosenborgu što je iza kluba koji je napravio praktički nezabilježeni pothvat u povijesti nogometa, onda smo potpuno fulali temu.

sve se svodi na to da postoji čvrsto i nepokolebljivo uvjerenje kod ljudi da Kovačević nije dovoljno dobar trener da vodi dinamo. i zbog toga će se svaki događaj u nogometu nekako uzimati za usporedbu kad se o Kovi raspravlja, pa tako i uspjeh B/G. osam mjeseci nakon što je Knutsen došao na klupu on je njima bio dovoljno dobar, a Rosenborgu je dovoljno dobar bio Coolen s kojim su uzeli naslov. svesti sve što se događalo tim klubovima u sljedećih 7-8 sezona na tu jednu činjenicu o izboru trenera je smiješno pojednostavljivanje stvari. u Rosenborgu su možda krivi što nisu drugi norveški klub u ovom trenutku, ali ne mislim da su krivi što nisu ispred B/G. neki put možeš sve dobro napraviti i ipak ne završi kako si htio. a neki put pogriješiš sto puta i ipak uspiješ. raspravljati o Kovi i dinamu u svjetlu rezultata B/G i norveškog nogometa je unaprijed osuđeno na propast. ali nas zabavlja :D
  • DiddyGuela
    5.6k
    Da, oke, slazem se... otprilike.

Moje misljenje je da se veliki klubovi ne moraju kockati sa nedokazanim trenerima jer u odnosu na one manje klubove koji jedino mogu uzeti nedokazanog trenera imaju puno vise za izgubiti.Financijski, rezultatski, reputacijski, stagod... Bio to B/G, Rosenborg, Dinamo... Knutsen,Kova,Mourinho...

Dinamo treba "Knutsena" sada a ne Knutsena od prije 8 godina. Treneri rastu, uce se, razvijaju i padaju. Bas kao i klubovi u cjelini.
  • Sajla
    18.3k
    ali u tome i jest poanta - Rosenborg je trebao "Mourinha" ili "Kloppa" da bi ostao ispred B/G jer je Knutsen anomalija, iznimka, statistička pogreška. a B/G je trebao "Knutsena" (ili "Kovačevića"? još ne znamo. ok, neki znaju, ja nisam toliko siguran) da bi bio ispred Rosenborga. a onda i pobjeđivao Intera i Citya. da bi dinamo pobjeđivao takve klubove, također se mora kockati jer ne može dovesti "Kloppa". druga je stvar kaj bi mi htjeli nekoga tko je s klubom iz desete europske lige došao do rezultata u LP ili EL, odnosno tko je u ligi petice s osrednjim klubovima mučio Bayerna, Reala ili PSG. ali to ide malo teže izgleda, pa je odluka pala na Kovu. neki su o njemu donijeli sud prije nego je došao, neki nedavno, a neki još nisu. osobno, želim bolje i želim više. i da nam je na klupi "Klopp" želio bih isto.
  • DiddyGuela
    5.6k

Ja bi za pocetak trenera koji ne opravdava europski poraz sa vrijednostima momcadi na transfermarktu. Ako trazim puno... jebi ga.
  • Guinness
    3.3k
    jedino za Molde nisam siguranCrusades

Igrali 2015., 1:1 na Maksimiru i u uzvratu 3:3
  • Kujtim Shalla
    8.8k
    Usputno, pogledajte koje klubove je trenirao Knutsen prije nego Bodo. Nije trenirao nijednog prvoligaša, a tu se plače jer je naš trenirao samo Belupo i Varaždin.Sync
    Lupaš svašta , svako zna da je mogao kad je htio u premijer league, Bundesligu ali ne želi jer je Bog i batina u bodø kao što je i kolega @DiddyGuelaobjasnio. Možeš pročitati po neki njegov intervju,kako razmišlja, čovjeka novac ne zanima. Ima se svašta interesantnog o njemu pročitat. Kako zanimljiv čovjek ,fantastičan trener koji je i sad glavni kandidat za novog trenera i celtica a i Brightona . Ali se mogu kladiti da će ih po ko zna koji put odbiti jer je bodo njegov projekt. Ne može kova sa njim u istu rečenicu prijatelju,ni blizu . Kažeš samo 4 titule. Pa da njim su i osvojili sve titule. To je gradić od 50 tisuća stanovnika . Ispred njih su Vålerenga,i Rosenborg,i Lillestrøm,i Molde , a rekao bi i Brann, pa i Viking. A Bodo je ispred njih svih, izgubili su na kraju titulu,naravno da ih je iscrpila liga prvaka ,ali šta on može napraviti da ovom lovom od lige prvaka. Govorimo o brutalnoj cifri. Čovjek je top trener koji može trenirati bilo koji klub. On je bukvalno razbio Inter u obje tekme i taktički i tehnički i fizički. A Inter je prvi u Italiji sa 10 bodova više. A što Boban tvrdi da je Inter bolji je bezveze. Tu je trenerski matirao mutua
  • javolimtebejako
    4.3k
    Tu je trenerski matirao mutuaKujtim Shalla

njega nije sigurno :sweat:
  • Kujtim Shalla
    8.8k
    ma tebra chivu mitu , isti racku drugo pakovanje ,rumunjski goci oba:rofl:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.