• rokikaciga
    11.7k
    Onda sve u redu :heart:
  • Kujtim Shalla
    8.8k
    prvi dernek ko zna gdje :heart:
  • blueslavonija
    145
    ljudi samo da podijelim info koju ja nisam znao do ove godine.
    nisam neki rimokatolik za uzor ali se trudim. jeste znali da se nedjelja ne broji u korizmene dane ?
    evo ja nisam pa danas denfam i stvarno mi je ta info kao svjetlo u tunelu došla.
    rekla mi kolegica koja je u crkvi više nego doma, provjerio i s CHATGPTom i stvarno istina.
    evo ako netko nije znao sad zna da mu Bog neće zamjerit za nedjelje.
  • gaTeDZG
    2.7k
    WGJEMQ.jpg

Ma, dobar tek i živ'li.
  • Dino
    5.2k

Tak je, da. Ako se odreknes u korizmi slatkog, mesa, alkohola, cigara ili cega vec, nedeljom si smijes dozvoliti te luksuze, stovise cak je i nepozeljan nedeljni post jer je to dan u tjednu (svakom tjednu) kad slavimo razlog postojanja nase vjere. Uskrs kao blagdan je samo posebna nedelja u godini.
  • T90d
    2.8k

Ali isto tako je smisao da se odupreš napastima, nikad nisam razumio ljude koji bace cigarete/alkohol ili slatkiše, pa kao zadnjih narkomani čekaju ponoć da zapale ili popiju koju. Ja sam postio od mesa i slatkiša i uspio bi izdržati, iako nedjelja neda post nase. Ako se već ne posti nedjeljom, ok mi je pojesti za ručak meso, popiti čašu vina (ne cijelu bocu). Ali ako si uspio 6 dana bez cigareta, bez alkohola, u današnje doba bez društvenih mreža, ostavi se toga i 7. dan.
  • Tvrdica McTvrdi
    4.6k

Bog ti neće zamjerit ni prek tjedna ni u nedjelju, odricanje za sebe radiš
  • Dino
    5.2k

Da, apsolutno. Tvrdica je najbolje odgovorio, postiš zbog sebe.
  • blueslavonija
    145
    naravno. ja malo karikiram to. ali nisam znao stvarno za nedjelju. imao sam ranije odricanja s manjim stvarima (slatko, psovke, vutra) a ovaj put sam prestao cugat (inače dost cugam). nije da se ubijam ali je postala rutina popit par cugi svaki dan pa do dana i kad se pretjera.
    radim to zbog sebe i bližnjih i još uz to uspijevam bit bolji vjernik . gdje ćeš bolje :)
    inače , korizmeno doba se treba ispunjavati i molitvom i milosrđem. ovaj prvi dio je samo najzanimljivji svima ali nije jedino što možemo. živio !
  • Dinamosaur
    2.9k
    nisam neki rimokatolik za uzor ali se trudim. jeste znali da se nedjelja ne broji u korizmene dane ?blueslavonija

Isto kod mene, nisam znao za ovo.
    Al davno sam raskrstio s tim. Valjda još prije prije prve pričesti. Išlo mi na zivce kako svecenik moze na svakoj misi popiti, a nama nista. Tu su odricanja prestala u ranom startu
  • blueslavonija
    145
    pa kad si bio još mali :) trebaš se sad družit s njima, znaju oni povući.
  • Tvrdica McTvrdi
    4.6k
    Išlo mi na zivce kako svecenik moze na svakoj misi popiti, a nama nista.Dinamosaur

Zanimljivo, to je prvo pitanje koje je Luther postavio nadbiskupu. Ostalo je povijest :smile:
  • NerminB
    977
    Ako sam dobro shvatio post je 40 dana, a od toga dva dana strogi post, a ostalo je dobrovoljni?
  • Dinamosaur
    2.9k
    znaci trebao je ranije pocet piti
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.