• rupke
    279

takav sustav postoji i na opus areni, bilo je zimus slika u maglovitim večerima svijetli ljubičasto
  • prefontaine
    6.9k
    Možemo mi to i proć u Genku.NORTE
    Mislim da u ovo ne vjeruju niti sami igrači

Nije to prvi put da je Boban kazao Kovačeviću da se primi napadačkog nogometarakurs
    Isto što ja svojim klincima jedno 15 puta dnevno kažem "morate biti dobri". Oni svaki put potvrde, klimnu glavom i kažu: "dobro".

Još niti jednom nisu rekli: "e nećemo bit dobri, uzalud se trudiš".
  • ElDorado
    10.1k
    vecina ovih igraca u drugim momcadima bi to mogli odigrati. Mi se previse usmjerujemo na kvalitetu pojedinca umjesto organizacije i sustava igre. Jesu igraci krivi zbog kratera izmedju zadnje i prednje linije? Jesu igraci krivi sto ne znamo igrati presing?
    Bodo je najbolji primjer kako se s vrlo limitiranim kadrom moze.
    Info za ovaj Olivarijev clanak dosao je iz kluba sasvim sigurno. Dapace mislim da mu je servirano. Prva najava da bi se naljeto moglo ići u nekom drugom smjeru.
    Ja čak mislim da je Bobana prilicno natapirao supacki pristup protiv Rijeke.
  • IceMan
    3.9k
    Pa dobro al zašto mi nebi prošli Genk?

Okej, grozno je bilo drugo poluvrijeme, prvo onak li-la

Pa nisu ni oni neznam što, mogli su komotno popit jučer 2-3 gola.

Dinamo je uvijek odigrao nešto kad smo se najmanje nadali, nekako mi se čini da bi baš takav mogao biti i uzvrat.
  • pešća
    1.1k
    Džabe apeli Bobana o napadačkoj igri i moguća smjena Kovačevića, ne znam koji bi to trener napravio išta ozbiljno sa Topićem i Varelom prema naprijed, a vrijedi spomenuti i Lisicu koji je očito nemoćan poslije preboljene mononukleoze i pitanje kad će bit na staroj razini. Famozna doselekcija kuca na vrata.
  • Neron53
    2.4k

Samo si u sebi misle : koji k trabunjas gluposti stari, kao da uopce slusamo sto pametujes :)
  • FrodoJePurger
    589
    mislim da je to dobra investicija za kranjču i onda da se preseli s nama na novi maks hehe
  • Teofil Kateran
    3.9k
    Ja mislim da možemo proći Genk. Bit će potrebna koncentracija veznog reda i posljednje linije u defanzivni kako bismo ih limitirali kao npr. Rijeku na Rujevici nedavno. Beljo će dosta faliti, ali Bakrar može dobro odigrati u špici. Lilleu je kao špica zabio na samom početku susreta onaj na kraju bezveze poništeni gol ako se dobro sjećam.

Bitno je u prvom poluvremenu sačuvati mrežu i njima zabiti, dobro je @emilperska rekao da su mlada momčad i da će i njih malo panika uloviti ako bude 0:1. Realno smo imali nekoliko dobrih prilika u prvom poluvremenu u kojima smo morali zabit i vjerujem da im stvarno nije nemoguće zabiti 2-3 gola, ključno će biti sačuvati naš gol i odigrati dosad najbolju obranu ove sezone u EL.
  • Pacho
    14.6k
    Boban je rekao da Dinamo nece biti taoc Kovacevica. Ne samo da je taoc, nego je dio fanbaze vec razvio Stockholmski sindrom.

Koliko vremena treba? Ubiju te Lille, Celta i Betis. Trener 10ak dana nakon Betisa u razgovoru za Vecernji objavi da smo se napokon poslozili te da mu je zao sto smo gore nabrojane utakmice igrali dok smo bili u krizi (iako je, ponavljam, od utakmice s Betisom do intervjua proslo cca. 10-15 dana). Naravno, kurcologija, ali ajmo se pretvarati da ima smisla. Sto se dogada nakon toga? Dobijes Rumunje, u Dansku odes spustenih gaca, izgubis i visi ti prolazak do zadnjih sekundi.

Nakon toga te zdrijeb posere i izvuces Genk umjesto npr. Rome. Super - idealna prilika za pokazati taj navodni napredak. Ne moras ih ni proci, ali bar pokazi da se mozemo potuci, izdominirati (ali na nacin da puknes na gol) dio utakmice pa i ako ispadnes nema veze. Sto se dogodi? Najavljujes ih kao da su Barcelona, a tako se i postavis na terenu. Otresu te 3-1 i jos ti se njihov trener naruga izjavom kako si im pomogao time sto si im pokazao puno respekta.

Protiv Genka vjerojatno ispadamo. Po meni se ne moze reci da je euro kampanja bila rezultatski neuspjesna, ali dojam je vise nego tragican. Za ove koji samo zazivaju jos vremena i uigravanja - kako ce tocno i kad nesudeni trener Orijenta to postici? Igranjem protiv tragicnih HNL ekipa? Da li itko stvarno vjeruje da cemo mi s njim na klupi spremni docekati kvalifikacije za LP? Na sto cemo liciti ako udemo u LP? Covjek se boji Genka na Maksimiru, a usere se pri pogledu na kartu Europe i takav ce nas potencijalno voditi na Bernabeu, Allianz Arenu ili Etihad?

Kad cemo docekati taj uigrani Dinamo pod palicom seoskog trenera? Taman kad nam 3-4 sadasnja nositelja budu za penziju, a par sadasnjih mladih igraca bude u svojim novim klubovima? Izvedbe poput jucerasnje nakon skoro 9 mjeseci Kovinog uigravanja pokazuju ono sto je vec dugo jasno - da se to niti ne isplati cekati. Zapravo, rijetko koji ozbiljan klub trenerima daje toliko vremena ako se ne radi o nekome tko je vec itekako pokazao zasto ga se isplati cekati. A i zar cemo se pretvarati da mi nismo klub koji ce gotovo svake godine morati naci par novih startera? Kako to uopce moze biti kompatibilno s trenerom kojem treba (zasad) minimalno 9 mjeseci da sve to poslozi?

Boban je uz to sto je odabrao seoskog trenera, usrao i svojim stalnim ponavljanjem da od Europe ionako nista ne ocekuje sto salje poruku da su ovakva demoliranja od iole ozbiljnih ekipa prihvatljiva. To je stvaranje luzerskog mentaliteta kojeg se kasnije ne mozes samo tako rijesiti. Ne mozes se ove sezone usrati prije domace utakmice protiv Genka, a onda za sezonu ili dvije hrabro izaci na San Siru. Kako bi to tocno trebali funkcionirati? Trener se boji ovakvih ekipa, a onda ce mu se odjednom, kad Boban odluci da je Europa ipak bitna, muda spustiti iz trbuha? Preko noci ce od kukavickih postavki protiv Genka, Celta i Betisa doma ici po pobjede? How yes no.
  • cibona
    7.9k
    Provokatoru jedan! Veći si provokator od mene, sram te bilo!
  • Pacho
    14.6k

Iz nekog razloga odaberes osobu koja je po apsolutno svemu par razina ispod onoga sto bi ti trebao biti minimum za tu poziciju. Nakon sto se vec X puta pokazalo da si zajebao, ti ga i dalje drzis i ponavljas mu da mora isporuciti Y iako je vise nego ocito da ne moze. Tu je veci krivac Boban nego Kovacevic koji jednostavno ne zna i ne moze.
  • ElDorado
    10.1k
    slažem se ali mislim da je to prva ozbiljna najava da ćemo se u ljeto rastati. Ne znam kakvo svjetsko čudo bi se u Genku trebalo dogoditi. A ak ćemo u Splitu opet u ‘srednji blok’ kao protiv Rijeke onda će sve biti vrlo jasno.
    Ponovit ću svi ovi igrači iz prvih 11 jučer u drugim ekipama bi mogli isporučiti puno više.
  • rioda
    14.1k
    Varaždinci lopataju na najjače

Screenshot-20260220-172733-Facebook.jpg
  • nwankwo646
    1.1k
    Za slijedeću sezonu nadam se ostanku Bennacera, odlasku Mišića i samim time potpuno drugoj igri, uz novog trenera
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet