• austrijanac
    10k

Inace se s likom svadam na tjednoj bazi koliko se ne slazemo (i ne skrivam se iza laznog imena kao on), ali ovdje je ful u pravu.
  • Xpert1992
    425

Nekaj meni u ovom tekstu nije jasno. Znaci u 1v1 nasi igraci su individualno jaci, ali zbog kove ne mogu proc nekoga 1 na 1?
  • NitkoBitan
    35.5k
    Pretpostavljam da nije isto odrzavati travnjak na zatvorenom stadionu i na stadionu koji je konstantno na vjetrometini.
  • Progressive overload
    400
    Pa ti klubovi imaju LED panele za rast trave, pa nije ni čudo da su im bolji tereni.
  • austrijanac
    10k

Kova je u Belupu bio poznat po tome da pusta slobodu igracima, zato Vinlof tipa prolazi ko od sale prvu prepreku svaki put sa cimanjem lijevom unutra.

Ali kad treba otvorit agresiju 1v1 protiv mobilnijih ekipa, tu padamo ko kruške. Dovoljno je situacija za korner prije gola da se prostudira.
  • NitkoBitan
    35.5k
    Znam da takve sustave imaju vise manje svi veci europski klubovi, ali koliko je to nama "ostalima" priustivo?
  • Progressive overload
    400
    To ne znam, nadam se da će biti.Ja sam se referirao na to zašto Milan vjerojatno ima bolji travnjak od nas.
  • BlueDD
    46

Mi smo išli u remont jer smo najavljivali da ćemo igrat drugačiji vertikalni nogomet, prepun intenziteta. Nakon polusezone smo shvatili da (ili zbog trenerskog stožera koji nije sposoban uigravat takav nogomet ili zbog igrača, a možda i radi oba razloga) takav nogomet ne možemo igrat i rješavali se skupocjenih igrača koji su dovedeni za taj stil i koji sj trebali biti nositelji kvaliteti. Ako smo mislili igrat u visokom srednjem bloku bez presinga, onda se možda i nije bilo potrebno na silu rješavati tolikog broja igrača...
    Kako bilo u konačnici zahvaljući odlukama sportskog sektora imamo u ofenzivnom dijelu momčadi individualnom kvalitetom značajno slabiju ekipu nego prošle sezone, plus je trenrski stožer odustao od visokog presinga u bilo kojem obliku, a onda kad pokušaju dva ili tri igrača neki oblik presinga izvesti to izgleda toliko lose i nekoordinirano da je tragikomično...
    I tu dolazimo do problema, bez stvaranja viška driblingom i s ovakvim izostankom presinga u barem pojedinim dijelovima utakmice naš čeka i ozbiljna muka u eurokvalifikacijama dogodine, jer prvaci Cipra, Norveške ili Poljske su više ili manje razina Genka...
    Dinamo je u većem ili manjem remontu svaki ljetni prijelazni rok, tako će bit i sljedeće ljeto jer uvijek najbolji odlaze, međutim sportski sektor mora pronaći način da usprkos svemu znatno ojača momčad individualnom kvalitetom. Jednostavno nesrazmjer novaca koji Dinamo godišnje troši i kvalitete igrača koju trenutno ima je preveliki...nedopustivo je da trošiš 70 mil eura godišnje, a imaš jedno krilo i jednog veznog igrača koji driblingom mogu stvarat višak...
  • ElDorado
    10.1k
    Koliko ja to vidim relativno smo dobro uigrali build up ali presing i pritisak su tragicno losi i nekoordinirani.
  • rakurs
    2.6k
    https://www.jutarnji.hr/sportske/nogomet/hnl/klubovi/dinamo/boban-nakon-genka-trazi-napadacki-dinamo-i-odlucniju-igru-15681493

Olivari:

- Kako smo saznali iz naših izvora, nakon utakmice s Genkom, predsjednik Uprave Dinama Zvonimir Boban pozvao je na razgovor trenera Marija Kovačevića. Prvi čovjek maksimirskog kluba bio je jako nezadovoljan i nesretan onim što je vidio na terenu. Igra Kovačevićeve momčadi, što zaista nije bilo iznenađenje, nije mu se svidjela. Posebno ziheraški, plašljivi pristup, bez agresije, žestine, siline. To je jasno kazao Kovačeviću, zahtijevajući od trenera da njegova momčad mora igrati napadački nogomet, a ne onaj koji se igrao protiv Genka, a i ne samo protiv Belgijanaca.

Nije to prvi put da je Boban kazao Kovačeviću da se primi napadačkog nogometa. Isto mu je kazao kad ga je doveo za trenera Dinama. Jer, sasvim je jasno, Kovačević je doveden da mu momčad igra napadački, a ne da se brani i čeka što će se događati na terenu. Nakon utakmice s Genkom, Boban je osjetio potrebu da mu to ponovi. Bio je sasvim jasan i poslao je poruku treneru. Je li trener shvatio Bobanovu poruku? Vidjet ćemo uskoro...

Ali reakcija Bobana jasno pokazuje da predsjednik Uprave neće sjediti skrštenih ruku i gledati kako momčad ne igra dobro, kako loše ulazi u utakmice, kako se plaši svakog malo ozbiljnijeg protivnika. To što je Boban pozvao Kovačevića na razgovor nakon ogleda s Genkom ne znači da se u Maksimiru događaju bilo kakve turbulencije kad je trener u pitanju. Dakle, nemojte misliti da Boban razmišlja o njegovoj smjeni, ali svakako treba apostrofirati da mu je poručio što očekuje od njega. Jer je zbog toga doveden.
  • NORTE
    22.6k
    Možemo mi to i proć u Genku.
    Čak i da ne bude tako, okrećemo se tituli koja je važnija od EL.
    Posebno što smo u ofenzivi nešto tanji i ne smijemo ugroziti ovu titulu, zadnju na starom Maksimiru.
  • Praskaton
    5.5k
    Možemo mi to i proć u Genku.NORTE

Teško bez Belje.
    Vjerujem da će biti izjednačena utakmica i da je ostalo jedan razlike bio bi uvjeren u prolaz.Ovako ne znam baš.
    Ima li kakve šanse da Bennacer dobije ove minute koje je Soldo imao,kakvo je njegovo stanje s ozljedom?
  • Keyser Soze
    18.3k
    Ono što mene brine je ta priča o rebuildu ekipe.
    Doveli smo puno igrača, već smo se riješili Mudražije. Villara, Ljubičića.

Na ljeto nam vjerojatno odlaze Livaković i Bennacer.

Dva najbolja vezna igrača će imati 32-33 godine, nemaju godine dobrog nogometa u sebi.

Prvo krilo smo do nedavno tjerali iz kluba, a drugo krilo nam je igrač ranga Zrinjskog. Zamjena za prvo krilo je dijete od 16 godina i igra zbog menadžerskih igrica.

Uz sve nabrojano, već se priča da ćemo prodati ili Domingueza ili Valinčića na ljeto.

Kakav je to rebuild u kojem igraš 4-3-3 s lošim krilima, glavni vezni igrači ti imaju preko 30 godina, golman i zadnji vezni ti odlaze jer su na posudbi, morao si se riješiti nekih pojačanja jer si fulao i prodat ćeš barem jednog stožernog igrača?

To mene boli više od nekog poraza.
  • FrodoJePurger
    589
    @NitkoBitan @Progressive overload

Installing LED grow lights for a football field is a specialized investment distinct from standard stadium floodlights. These systems (often called SGL or LUU systems) are designed to maintain high-quality natural turf in stadiums where high stands or winter weather block natural sunlight.
    ​The cost for a complete system typically ranges from $250,000 to over $1,000,000, depending on the size of the rig and the technology used.

Sa Geminaja
  • ElDorado
    10.1k
    Znaci Boban trazi od Kove ono sto ovaj ne moze isporuciti
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url