• NORTE
    21.9k
    Jedan od uzročnika naše dominacije je i hajdukov bankrot koji se dogodio nakon kaj su potrošili sve pare od privatizacije.

Od one Kužeove titule 2006. bili su konkurentni do negdje 2010. - 2011. Ako se ne varam tad su nam bili na par bodova na krajevima prvenstva. Nakon kaj su nestale pare, borili su se za plasirat se u Europu. I tad je i nama bilo lako gurat klince i stavljat ih u izlog.

I to je trajalo od tad dok im se nije vratio Livaja i dignuo ih u konkurenta za titulu zadnjih par godina.
    Crusades

Nije ih samo Livaja digao nego i hns suci i to vrlo obilato!

U Livajinoj eri ispali su u kvalifikacijama miki maus lige od TOBOLA, RUŽOMBEROKA i DCT-a!
    Istovremeno je dinamo rušio europske velikane u LP.

Livajina era ima i vrlo negativan sudački učinak na dinamo, ali bilo je tu i autodestrukcije, internog grobarstva i teške nesposobnosti.
  • miro
    8.3k
    Za vrijeme rata, pa sve do 2000. narativ je bio da Tudman protežira Dinamo (Croatiu) i da nam donosi lovu i prvenstva. Treba pošteno priznati da je tu bilo istine, pogotovo po pitanju love, ali mislite da će drugovi s juga priznati da su bili miljenici vlasti u bivšem režimu - malo morgen. I opet, tko je tada bio jedina čvrsta oporba vodstvu u klubu (i u državi)? Mi navijači Dinama koji smo tražili povratak imena i izbacivanje izravnog utjecaja politike u kluba. U to isto vrijeme je HDZ na izborima Dalmaciju dobivao ko iz pičke

Nakon povratka imena, nije im bilo teško sprdati se s Ligom za bedaka, govoriti da 10 godina nećemo osvojit prvenstvo i slično. I pojavi se glavata lopovčina, počinje mešetarit, kreće besramno izvlačenje love, klub je oštećen za desetke milijuna eura i opet, tko mu staje na crtu? Navijači Dinama predvođeni BBB i DTSM

Pravednici s juga bi dušu prodali za takvu dominaciju, a mi "glupi" Purgeri lupamo kontru, jer vidimo o kakvom pohlepnom egomanijaku se radi.

I nakon tolikih godina napravimo klub takav da je skoro pa nemoguće naći bolji model vani i plus na sve to nam grad izlazi u susret s kapitalnim, strateškim projektima.

Nemojte zaboravit kako je uvjet ove gradske vlasti bio da se makne klika na čelu s Mamićem. To NITKO DRUGI u Zagrebu ili Hrvatskoj nije otvoreno rekao i stao iza toga, nijedna politička opcija

Razumijem da se mnogi ne slažu sa Senfom i njegovima, da ne dijelimo iste vrijednosti i poglede na svijet, ali ako pogledamo realno, samo iz perspektive kluba - nitko iz političkog spektra nije ni blizu toliko napravio za Dinamo - niti blizu!

U isto ovo vrijeme, dok mi razmišljamo kako ćemo revitalizirat školu i proć skupinu EL, šta magarad radi? Godinama uplaćuje lovu nekoj udruzi i moli se Bogu da utope Mlačića u ovom roku, da imaju za plaće, a 2 nova pomoćna terena su im mokri snovi.

Premalo se mi kurčimo i previše smo pesimistični s obzirom na to u kojoj smo poziciji, ali ako pogledate prva dva odlomka, zato danas i jesmo tu gdje jesmo
  • masacusec
    7.1k
    Meni je fascinantno da ste neki kolektivno zaboravili da Boysi nisu slavili golove koje je "Dinamo" zabijao jedan dobar period vremena.znajdatevolimja

Kažeš nismo slavili golove za vrijeme glave. Ima tu istine. A zakaj misliš da je tako bilo? Zato jer je ekipa bila uvjerena u neregularnost prvenst(a)va na štetu patnika iz splita? Ili možda zato jer je glava u to vrijeme totalno uzurpirao, prostituirao, pljačkao i blatio klub Dinamo na svim mogućim frontovima i to isključivo na štetu Dinama?! Uz to je i iskoristio svoj utjecaj u državnim institucijama i represivnom aparatu, javno eksponirajući dosjee i grijehe pojedinih navijača i polaznika Dinamovih utakmica. To ti nije palo na pamet.
    Postoje možda i drugi i bolji načini iskaza bunta protiv kriminalne uprave, ali taj je način tada bio neradikalan i posve razumljiv.
  • Mathiasovi Chageri
    7.2k
    morali bi ili drastično dignut ostale prihode (merch, ulaznice bla bla bla) ili poprilično smanjit rashode.Fan

Jako je teško računati na nekakav matchday prihod kad ti na bitnim utakmicama (derbi, Europa) kad računaš rasprodati stadion ne možeš računati da će ti se navijač pojaviti na stadionu jer sve ovisi o dizanju pogleda prema nebu pri izlasku iz kuće na putu prema stadionu.

Boban je tu apsolutno u pravu, mi bez modernog stadiona, gdje će navijač doći trošiti novce par sati prije utakmice, doći na stadion neovisno o vremenu vani (kiša, snijeg, tuča, vrućina) i zadržati se slaviti ili plakati oko njega još koji sat nakon utakmice nemamo što tražiti kad je u pitanju nekakva stabilnost. Sve nam se svodi na čekanju love od europskih natjecanja i sposobnosti velikih prodaja svake godine.
  • Hnlovac
    4.1k
    nikad nam bolje nije bilo po mnogim , iako na prvu sekundarnim stvarima, ali jako bitnim za funkcioniranje ozbiljnog kluba, a nikad ogorčeniji i gori nismo bili
  • Tvrdica McTvrdi
    4k
    Bilo bi lijepo kada bi netko jednom sastavio tu Lokomotiva kronologiju. Koliko sam ja upoznat, posuđivalo se hrpu igrača jer su to pravila tada dopuštala. I onda se 2015? ograničilo na 3 igrača. Dok je još Mamić bio tu i drmao. Nakaradno, no nitko nije sprječavao Hajduk da posudi Splitu ili Zadru 10 igrača.

Što se tiče tog omjera, Belupo već 20 utakmica nije dobio njih, na Poljudu ima jedan X u 10 godina. Jel to isto onda namješteno?
  • Jurki
    21.8k
    a nikad ogorčeniji i gori nismo biliHnlovac

Tu je mix svega, razocaranosti u proslu sezonu, igraca koji su bili puno placeni, a nista napravili.
    Remont, nova momcad, novi trener, trokiranje u prvenstvu, debili "navijaci" koji ce od svega napraviti prvorazredni problem i malo po malo nervoza se uvlaci.
    Da je igra bolja, trener u kojeg smo sigurni kaj radi.. vjerujem da nebi bilo ni blizu toliko nervoze i ogorcenosti. Isto tak znamo da nam je ova sezona jako bitna (kao i svaka haha) al nam treba kanta da se strasti smire i debili "navijaci" s pocetka mojeg posta začepe gubice.
  • Fan
    1.8k
    U Livajinoj eri ispali su u kvalifikacijama miki maus lige od TOBOLA, RUŽOMBEROKA i DCT-a!
    Istovremeno je dinamo rušio europske velikane u LP.
    NORTE

Oni su prejadni, ali je i pošteno spomenut da smo se mi u našoj eri dominacije HNLom redovito i brutalno sramotili po europi od žnj klubova (istina, jačih od Tobola i sličnih, ali svejedno sramotili).
  • zadnjired
    350
    Shizofreno Vas je čitati kako najobespravljenijem klubu u bivšoj državi i klubu koji je bio taoc nekoliko "vladara" u RH spočitavate nekakve grijehe, namještena prvenstva i tome slično. Jesmo mi kao navijači i rođeni Dinamovci mogli utjecati na političke igre i zakulisje hrvatskog nogometa? Naravno da nismo u tolikoj mjeri u kojoj Vi koji niste stadiona vidjeli kad je "grmilo" i imate mokre snove o pravednom nogometu percipirate i smatrate da bi trebalo.

Uvijek je postojala ta "šačica huligana" i ljudi koji su djelovali kako rijetko koja grupa ljudi djeluje u svojoj državi i sad kad su kao grupacija izborili demokratski uređen klub Vas peru "grijesi" iz prošlosti. Već sam pisao o modernom nogometu kao glavnom grobaru samog sporta, a uz to idu kokičari i poslovna strana nogometa koja u današnje i u ono bivše doba nije bila rezevirana za narod tj.radničku klasu već uvijek za više sfere gdje se kroz sport u našoj državi manifestirala politika i pokušavale su se progurati ideje i bolesne konstrukcije.

Mi kao navijači Dinama smo tome odoljevali barem onaj vitalni i zdravi dio našeg tkiva koji jednostavno nije odustajao dok su mnogi pognuli glave i u određenim periodima se maknuli van priče, pa sad kad se pružila nikad veća mogućnost parlamentarnosti ajmo ju maliciozno iskorištavati i možebitno "očistiti" obraz klubu. To je Vaš "nogometno-dnevno-politički pogled" a vidite mene osobno boli ona stvar što je Boban rekao, kako je koga pogledao, što je Mario Kovačević izjavio, dal bu bilo hladne pive ili gemišta na stadionu i hoćemo li nagovoriti Fantoma da nam napravi džemper po želji i tu preko foruma Vi šaljete određene poruke u klub...

I ove godine će biti članski dan, pojavimo se u što većem broju i argumentirano raspravljajmo o našem klubu neopterećeni natpisima, pričama rekla-kazala, zazivanju prošlih vremena i sprdanju sa tužnim klubićem koji je samo simbol svoje iskompleksirane regije. Za mene je Dinamo ideal za mene je on nešto više od nogometnog kluba, njegova simbolika je u meni protkana od mog rođenja jer tu priču koju on svima nama priča samo ju nemreš skužit ako to nisi proživio, e ta priča je temelj postojanja našeg hrvatskog društva.

Cijeli život kako bi Zaprešić Boysi rekli od rođenja živim ga, i kako bi naši Baruni rekli "Kao Zagreb on je bio lomiš ga, a on se neda". Zato možete svi Vi koji tak brijete njega slamati iz dana u dan, zajedno sa ljudima koji se prostituiraju za čitanost i jedan klik više pokušavati konstruirati nove rasprave ali nije istina da nema Dinama, samo on živi gore na tribinama.

Srce obespravljenih ljudi satkano je u svakom komadiću boje na našem svetom grbu, di ćeš većeg ponosa od ljubljene mi šahovnice i mog malog ali za mene u srcu velikog slova D!
  • znajdatevolimja
    2k

Apsolutno sam svjestan svega navedenog. Na kraju dana sam bio i dio toga. I sve što si naveo ide u prilog tome da puno ljudi, počevši od mene, nije bilo ponosno na Glavine naslove. Ne kužim što si mi s ovime htio dokazati? Spominjući Boyse koji ne slave golove sam se htio referirati na Glavine naslove, a ne na sudačke pogurance. Nisam pomislio da se golovi nisu slavili jer se kralo hajduk.

A što se tiče ostalih koji mi ovdje navode hajdukove panjeve (Zolja, Maglica....) iz tog razdoblja, njihov bodovni zaostatak, itd. NI U JEDNOM TRENU nisam rekao da bi hajduk bio prvak da se nije guralo Dinamo. Razdoblje dominacije Dinama je ujedno i najlošiji period hajduka valjda u povijesti tog smrdljivog kluba. Ali to i dalje ne umanjuje činjenicu da je većina tih osvojenih naslova poluneregularna. To je moje mišljenje i nitko mi ga promijeniti neće.

Što se Lokomotive tiče, tu mi se uopće neda ulaziti u argumentiranu raspravu jer smatram da stvarno nema smisla. Netko je na članskom danu rekao kako je suradnja s Lokomotivom bila plodonosna što se igrača tiče, na što je Boban odgovorio: "Za Šikića i Mamića pogotovo."

To što sudačka organizacija trenutno sudi debelo u korist hajduka ne umanjuje da je sudila debelo u korist Dinama u glavino vrijeme. To što se oni toga ne srame je zato kaj su cigani. Ne znači da mi ne možemo biti veći od njih (što i jesmo) i priznati neke stvari, kao što je Boban i napravio. Možda ničim izazvan, ali eto, rekao je istinu.

Da hajduk ima još 20 godina ovakav tretman od strane sudaca, ja nikada ne bih htio da se isti okrene u našu korist jer to za mene nije ono čemu GRAĐANSKI nogometni klub Dinamo treba težiti. Oni se toga ne srame jer su, ponavljam, cigani.

@Pacho, tebi se ovim putem ispričavam za to što sam napisao. Ružno i nepotrebno s moje strane unatoč neslaganjima, da sam popušio ban shvatio bi zašto. Još jednom isprika i tome nije mjesto na Dinamovom forumu, niti sam to ikada na forumu napravio niti ću više. Ako ne prihvaćaš, razumijem.
  • Pacho
    12.9k

Hvala i nema problema. Znam i ja da pisem na nacin koji ne pase svima pa je za ocekivati da tu i tamo netko reagira na takav nacin. No mislim da na kraju dana svi zelimo isto, makar se ne slagali u vezi odredenih stvari.
  • Navijač Dinama
    11.3k
    Što se tiče levela klubova srednje Europe kojima težimo, pa rekao bih RB Salzburg, Slavia Prag i recimo Basel (iz prošlog desetljeća) bi bili nekakvi idealni primjeri. Igraju više Europsku ligu nego Ligu prvaka, tamo dolaze do polufinala/četvrtfinala. U Ligi prvaka kad se kvalificiraju nisu kante za napucavanje, vrlo su kompetitivni, nerijetko prolaze skupine.Mathiasovi Chageri

Kužim poentu, i slažem se sa tobom. Zato se i nadam da je Boban mislio na te klubove(jer nije naveo točno na kog je ciljao) kakve bi trebalo ciljat i biti level, što i možemo i možda smo prije 2-3-4 godine i bili taj level, a možda smo čak i dalje.
    Samo smjena generacija nas zapala, od 17-18 imena nisi pogodio sa svima(naivno je i očekivat da od toliko imena pogodiš sa svakim) nedorastao trener za pozicije Dinama i sl....

a ne na ove palikuće kz Poljske, sredine tablice Češke, Mađarske, Austrije Slovačke čiji smo level davno prestigli i čije smo i prvoplasirane(Ferencvaroš, i Slovan) šamarali, kao i Rapida što smo polupali u Zagrebu ili Salzburga u gostima prošle sezone, a i Legiu smo recimo pobjedili kao i što smo Spartu iz Praga dobili kući u Zagrebu u onom dvomeču koji mi nije baš u najljepšem sjećanju.

Inače, fun fact ne vezan nužno za temu, Basel i Salzburg i nisu baš srednja Europa, gledajući, jel, kontekst zemljopisa. Ma da dobro, to je općenito teška tema pogotovo i u kontekstu HR i tome gdje HR pripada i gdje je njeni ljudi i oni drugi vam HR svrstaju.

koji s polovnim strancima za koje nitko nije čuo i sa ponekim igračima iz škole nije mogao prismrditi europi,MarK

Tema na forumu ("Najgori stranci u Dinamu") vrvi od imena, prvenstveno kako joj je ime najviše vrvi od lopati, krampi i svakakvih nekakvih nogometaša i amatera u pokušaju, međutim tovari kakve su strance imali od onog Ismajilia, Memola, Jradia, Jaira, Velazquez, Hamze, onaj Futasch i drugi onaj Mađar... ono su tek bile panjine nad panjinama. Pored njih su Kastrati, Tongo Doumbia i Jan Lecjaks izgledali u najmanju ruku kao školovani nogometaši.
  • Mikina lijeva kopačka
    475

Htio sam te citirati na par mjesta ali nema smisla, sve napisano bi trebalo stajati kao pinani post na vrhu svake stranice.
    Pola njih ovdje nije doživjelo represiju niti od Tuđmana niti od glave, napokon imamo kaj smo htjeli, napokon smo mi klub, i to po zdravijem modelu nego smeće s juga, tlak mi se diže kad čitam tu nekad upise od ekipe koja nema pojma kak je bilo, ne samo na stadionu, nego i u izlasku u grad normalnim danom bez tekme, a sad seru radi svake sitnice.

Nije sve super niti je sve idealno, al je naše i znamo na čemu trebamo raditi, a ne biti šizofreničari i srati po svakom procesu koji nekad zašteka. Bar iz poštovanja prema grupi i navijačima koji su skoro 4 desetljeća vodili borbu za naš dinamo.
  • emilperska
    13.6k
    Jos 5 dana do utakmice..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention