• Kujtim Shalla
    7.9k
    Da dan bude još gori pobrine se jebena Steaua koja sa igračem više skoro cijelu tekmi izgubi od jebenog cigana ,ma mrš
  • fakin
    2.5k
    Dinamo 23., Rijeka 24.
  • Goncalo Santos
    2.9k
    Zvezda nas je preskocila na tablici el...
  • Krizy
    64.5k
    Malmö i Maccabi nakon pet kola imaju tri postignuta gola (dva protiv Dinama) i dva boda (jedan protiv Dinama). :confused:
  • mlinchica
    4.6k
    @Krizy Ovo razbijanje tempa po svim temama sa statistikama, pa kaj je to?!
    Jeli to u svrhu smanjivanja napetosti ili pojačavanja?
    Ili si samo predugo odmarao, pa se nakupilo.
    :lol:
  • Krizy
    64.5k

Smiruje me kada sam živčan :sweat:
  • Goncalo Santos
    2.9k
    Young boysi vode 1.0 protiv lillea uz igraca vise i promasen penal...
  • NORTE
    21.7k
    Jel i u EL onakav nakaradan "ždrijeb" kao u KL?
    Gdje se unaprijed znaju samo dva moguća protivnika.
  • Omake
    14.4k
    Tako je u svim euro natjecanjima. Fora bi bilo da biraju po nositeljstvu. Npr. Skupiš kapetane svih ekipa u dvoranu, tv prijenos, i kapetan najbolje ekipe bira protivnika od svih ostalih 15 ekipa. Sve da hoce drugog nositelja uzme drugog nositelja.
  • Sajla
    16.1k
    Jel i u EL onakav nakaradan "ždrijeb" kao u KL?NORTE

na taj način su pokušali osigurati da se igra ozbiljno do kraja ligaškog dijela, svih 8 utakmica. da ne bi bilo - osigurali smo prolazak, u top 8 ne možemo, zadnje kolo se zafrkavamo. ovako se igra do kraja da bi bili što bolje plasirani i dobili teoretski lakšeg protivnika. ako se plasiraš na 9. ili 10. mjesto, u teoriji ti je bolje igrati protiv 23/24.
    nakon ligaškog dijela, određen je kompletan kostur natjecanja do kraja, ždrijebaju se parovi 9/10 protiv 23/24, 11/12 protiv 21/22 itd. i odmah nakon toga znaš s kim (ne) možeš igrati do samog kraja. jednako kao na svjetskom ili europskom prvenstvu.
  • NORTE
    21.7k
    na taj način su pokušali osigurati da se igra ozbiljno do kraja ligaškog dijela, svih 8 utakmica. da ne bi bilo - osigurali smo prolazak, u top 8 ne možemo, zadnje kolo se zafrkavamo.Sajla

Tako gledajući ima smisla.
  • lukaoj
    98
    ali vidimo na vise primjera da to nije nuzno tako. Puno posteniji bi bio otvoren zdrijeb. Znaci ekipe 9-16 su nositelji i mogu izvuci bilo koga od 17 do 24.
  • Sajla
    16.1k
    Puno posteniji bi bio otvoren zdrijeb.lukaoj

Ako je svejedno jesi li deveti ili šesnaesti, a nisu male šanse da neki klub nakon 7 kola ima toliko bodova da ne može ni gore ni dolje, kako je to poštenije prema konkurentima njihovog protivnika?
    Na primjer, za malo više od mjesec dana igraju Viktoria Plzen i Basel, i ako Česima ne bude bitno kako će završiti jer su sigurno u 17-24 i ne mogu u top 16, dok se mi s Baselom natječemo da upadnemo u 24 - zar ti ne bi bilo draže da Viktoria ima dodatni motiv za odigravanje prave natjecateljske utakmice?
  • lukaoj
    98
    pa i ne znam bas. Prosle godine je razlika izmedju 8. i 24. mjesta bila 4 boda, znaci prakitcki nitko nije bio osigurao da ce biti izmedju 17. i 24. pred zadnje kolo. A i kazem, to je lazna prednost. Liverpool je bio prvi i onda izvukao PSG. Oni zele ekipama koje zavrse vislje dati prednost, ali uvijek ce se desiti da netko od jakih ne zavrsi visoko i onda se ta prednost ponistava.
  • Sajla
    16.1k
    na temelju jedne sezone se ne bi trebalo izvoditi konačne zaključke i definirati pravila. a između ostaloga, razlika je bila samo 4 boda i zato što su svi imali razloga gristi u svakoj utakmici. podjela financijskog kolača na temelju plasmana, mjesto u ždrijebu sljedeće faze, što god pridonosilo tome da svi u svakoj utakmici imaju razloga ići na pobjedu - za mene je dobra stvar.
    naravno, dogodit će se sezone kao prošla gdje u LP Brest i Celtic budu ispred ManCity, Lille ispred Reala i PSG pa to onda sve izgleda besmisleno, a vidim i kako može biti jako interesantno kad je sve potpuno nasumično (naročito kad ti se poklopi da imaš sreće ili si potpuno neutralan), ali meni se ipak više sviđa kad je sustav osmišljen tako da bar u teoriji nagrađuje dobar rezultat.
    ne znači da je to jedino ispravno i da će uvijek biti tako (kao navedeni primjer Liverpool-PSG), ali ako je alternativa sustav u kojem je jedino bitno proći dalje jer je sve stvar slučajnosti, veća je vjerojatnost da će se događati utakmice bez natjecateljske važnosti. a to nikome ne treba.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.