• Zagi
    13.5k
    Samo Katar. Kolijevka nogometa...
  • lukaoj
    76
    Ja moram reci zbilja svaka cast svakome ko si ovo moze priustit, ali to nije priustivo 95 posto ljudi iz RH. Ajde razumijem nekoga ko ide solo, ali obiteljski to mogu samo oni punih džepova. Ne vidim kako si netko s prosjecnom placom i recimo 2 djece moze pristutiti ovo.
  • Neron53
    2.4k
    Recimo da netko spoji druge dvije tekme, da je tamo tjedan dana, da usput i razgleda sjeveroistok amerike, te da ima ekipu da se dijele troskovi prjjevoza i smjestaja, treba mu cca 1100-1200 za ama bas sve troskove. Onima koji prate repku, onima kojima su odlasci na tekme jedini luksuz koji si priuste tijekom godine, to nije veliki trosak. Tko brije na tekme plus putovanja, tko se priprema godinu dana za odlazak na SP, tome odvojiti mjesecno 100 eura nije previse. A ako jos ima nekoga kod koga ce biti smjesten, 800 eura je dovoljno.
  • Neron53
    2.4k

Katar je bilo u svakom smislu, za one koji se znaju snaci, jedno od jeftinijih natjecanja.
  • The Undertaker
    9.3k
    Kako si došao do te cifre kad je samo aviokarta sada 700-800 EUR a vjerovatno će i poskupiti? Značu, put po USA/Kanada, ulaznice za utakmice, smještaj, hrana i piće za tjedan dana 500-600 eur. Jeftinije nego da sjedim doma.
  • Filip B
    240
    Ni meni nije jasno. Relativno povoljna Bec -NYC povratna karta minimum 850 eura. Karta za utakmicu minimum 300, tjedan dana nekog krsa ili vise krseva od smjestaja je makar 500ak dolara, tamo ces samo na napojnice potrosit 100ak dolara u restoranima. Sjeveroistocna obala amerika, doista ne zelis bilo gdje otic spavati, pogotovo recimo u Philadelphiji. intercity prijevoz se moze nac rel. jeftin rentacar i gorivo je jeftino, ali ne ides valjda u ameriku kao najveci klosar.

Minimum za siguran i pristojan odlazak u Neronovom scenariju je 2500 eura.

A onako kako bi ovo trebalo odraditi je makar 3500.
  • The Undertaker
    9.3k
    Tu negdje je i moja procjena ali sa sadašnjim cijenama. Očekujem da će to sigurno i rasti kad završi ždrijeb za karte i kad krene potražnja.
  • duksy
    474
    Mi doma već dvije godine imamo fond samo za to i skupilo se dosta love, tako da gospođa i ja idemo na prve dvije tekme.
    Obzirom da smo u kvoti sa velikim brojem odgledanih utakmica, imamo ih osigurane outem HNS-a, ne besplatne naravno.
  • Neron53
    2.4k
    Jebiga ekipa kad zadnji cas sve rjesavate.
    Mi uzeli povratne avione za 400 eura. Tri druga aviona po cijeloj Americi za cca 300. Najam auti po covjeku za 25 dana cca 300. Solidni smjestaji za 20ak dana sto smo tamo 20ak po glavi.-400...gorivo cca 100. Negdje se poznatima uvalis na par dana spavanja i eto, za 2 soma imas sve ukljuceno za svim obaveznim troskovima
    Ja sam gore govorio o tjedan dana, o dvije zadnje tekme i tjedan dana najma auta plus smjestaj. 1100 -1200 osnovnih troskova sa normalnim potrosnjom za klopu i cugu, bez preseravanja , luksuza i trosenja na gluposti.
    Govorim o navijackom putovanju a ne turistickom.
  • prefontaine
    5.7k
    Evo upravo gledam, u Philadelphiji, na Kensington Avenue, posebno na potezu Allegheny - Somerset, ima jako povoljnog smještaja. Do stadiona je 20-ak minuta
  • Fanboy
    3k
    Pazite u kojim četvrtima odsjedate, nije vam to Hrvatska, ni Europa...Rusija i Katar su vam među najsigurijim mjestima na Svijetu, jaka kontrola.

Philadelphija ima stanovnika duplo od Zagreba, pred par godina su imali 600-ak ubojstava na godišnjoj razini, Zagreb je recimo imao 5 što bi bilo duplo 10-ak da je takav grad i većinom su obiteljska.
    Četvrti koje spominjete su većinom migracijske do 80%, ima dosta droge, kriminala na ulicama itd.

Normalno je da pokušavaju svi proći jeftinije, ali ako vas opljačkaju ili doživite neugodnu situaciju onda tih par stotina dollara ili eura i nije tako puno. Malo proučite gdje odsjedate radi vlastite sigurnosti i dobrobiti.
  • prefontaine
    5.7k
    Ja sam gornji komentar napisao u šali, ne razmišljajući da nisu svi upoznati o kakvoj se četvrti radi. Ovim putem se ispričavam ako sam nekoga naveo na krivi trag, to mi nije bila namjera, nikako.

Naime, u pitanju je kvart koji je epicentar opioidne krize i jedno je od najteže pogođenih mjesta u SAD-u zbog ovisnosti o heroinu i fentanilu. Ulice su poznate po otvorenoj prodaji i konzumaciji droga, a šansa da prošetaš kvartom, a ne naletiš na iglu, ravna je nuli. Ulice su pune poluživih ljudi koji nalikuju na zombije, a smrti na ulici su gotovo svakodnevica.
  • ZrnTSCHeZ
    1.7k
    Komparacije radi kretanje cijena navijačko-turističkog road tripa u vlastitom aranžmanu s uključenim svim troškovima (put, smještaj, tekme, hrana, cuga, ulaznice za atrakcije, suveniri...)

2026.g:
    7 dana "amerika" i 2 tekme = projekcija cca 3500€

2024.g:
    10 dana Švabije i 3 tekme = cca 2000€

2018.g:
    34 dana Rusije i svih 7 tekmi = cca 3700€

2016.g:
    12 dana Francuske i 3 tekme = cca 1400€
  • Filip B
    240
    i jeftina zabava :D
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.