• jedan u nizu
    16.6k
    Po cemu je ovo dobro vodena utakmica?
    Mislim, zanimaju me argumenti, pa nek mi netko kaze.

Ja mislim da nije tako, nije grozno vodena, ali daleko od toga da je dobro vodena. Evo i moji argumenti

Nijedan podignut glas, ton, gestikulacija nakon njihovih faula i brojnih kartona. Nijedan pritisak, prigovor, time samo ostavlja dojam da je sve u redu.

Zamjene po meni lose. Vinlof je fizicki pao, i trrbalo ga je mijenjati, ali uvesti Godu kada se ganja rezultat je meni smijesno.
    Svaka zamjena pozicija za poziciju. Kada cemo vidjeti da su Kule i Beljo zajedno dok ganjamo rezultat? Kada cemo izvaditi obrambenog i uvesti ofenzivca?
    Misic, koliko god kapetan i motor opet pokazuje umor, ali covjek ce valjda prirodnu smrt docekat u kopackama, bez odmora.

Drugo poluvrijeme opet pad. Kao svaku utakmicu do sad, padamo drugo poluvrijeme. Imam dojam da umjesto motivacije u svlacioni na poluvremenu, igraci dobiju demotivaciju. To je po meni cisto lose vodenje momcadi, ne samo ovu utakmicu, nego opcenito.

Gubimo i umjesto da stisnemo i napadamo mi opet izgledamo sterilno.
    Sliku je popravilo zadnjih par minuta i zelja za drugim golom nakon izjednacenja.
    Zasto tako nisu igrali od 80. min kada smo gubili? Zasto se cekala 100. min da se igraci trgnu malo?

Zasto se ne daju instrukcije igracima da igraju visokim loptama kada stiscemo, zasto gradimo igru polako i vracamo Misicu i stoperima u sudackoj nadoknadi?

Ja tu ne vidim nista dobro.
    Da se nije zabio gol, obda igraci nisu pokusali zabiti kos jedan tih zadnjih par minuta, narativ bi bil totalno drugacijii. Par minuta motivacije mi ne opravdava 60min bezidejnog drzanja lopte.

Bilo je nesto bolje nego neke druge utakmice, pogotovo prvo poluvrijeme, ali mi je promaseno govoriti o super vodenju utakmice i kako smo se dobro pripremili.
  • Mr Anderson
    15.5k
    Zamjene po meni lose. Vinlof je fizicki pao, i trrbalo ga je mijenjati, ali uvesti Godu kada se ganja rezultat je meni smijesno.jedan u nizu

A koga je po tebi trebao uvesti, daj nas prosvijetli.
    Svaka zamjena pozicija za poziciju. Kada cemo vidjeti da su Kule i Beljo zajedno dok ganjamo rezultat? Kada cemo izvaditi obrambenog i uvesti ofenzivca?jedan u nizu

Igrali su Kule i Bakrar u špici, daleko bolja opcija nego Kule i Beljo. Izvadio je veznog i uveo ofanzivca, sasvim logično. Bezveze vaditi obrambenog kad su bekovi ionako išli visoko dok smo ganjali rezultat.

Gubimo i umjesto da stisnemo i napadamo mi opet izgledamo sterilno.jedan u nizu

Pa stisli smo ih baš nakon izvršenih zamjena

Ja tu ne vidim nista dobro.jedan u nizu
    Suština cijelog tvog posta.
  • jedan u nizu
    16.6k

Mozes Hoxhu povuci malo iza da glumi wingbacka.
    Mozes Vidovica ubaciti na krilo. Ionako napadamo i stiscemo, ili bi barem trebali, pa nam defanzivni dio nije toliko u fokusu.

Takticku nespremnost i neznanje sam zamjerao i Jakiru, ali ovo je next level. Mi nemamo nijednu slozenu akciju, mi nemamo nijednu zamjensku taktiku, formaciju. Mi nemamo drugacije instrukcije igracima kada gubimo, kada vodimo, kada napadamo, kada se branimo. Doslovno imamo jednu taktiku, jedan nacin igranja utakmice i tu ovisimo samo o motivaciji igraca.

Ja dosada, u ovih nekoliko mjeseci nisam vidio nijednom da smo nesto promijenili tijekom utakmice. Ako je bila promjena, ona nije bila takticka nego samo ovisi o trenutnoj motivaciji igraca.

Hocha cijelu tekmu pokusava nesto. Saplice se sam o sebe. Gubi lopte, stopa igru, svaki napad uspori za 5 sekundi, pokusava 1v1 i ne uspije. Onda se desi da dvaput probije i zabije gol i ispada kao da se nesto promijenilo.
    Nije.
    Ne kazem da mora od pocetka tako igrati, pa dapace, jednom ce se otvoriti, ali to nije djelo trenera, drugacijih instrukcija igracu ili takticke zamisli neke. To je doslovno ista igra, samo eto ovaj put uspjelo.

Sudac nas je masakrirao pa smo zato koliko toliko zadovoljni "igrom".
    Ali ako su ovakve takticke zamisli dobre, i govorimo kako su to dobro vodene utakmice, onda nam je standard iznimno nisko pao.

Ja se s tim ne mogu i necu pomiriti!
  • Mr Anderson
    15.5k
    Ali ako su ovakve takticke zamisli dobre, i govorimo kako su to dobro vodene utakmice, onda nam je standard iznimno nisko pao.

Ja se s tim ne mogu i necu pomiriti!
    jedan u nizu

Ok Capello, ne moraš, who cares. Nakon prve dvije rečenice je bilo jasno da ne znaš kud goniš.
  • mlinchica
    4.5k
    ali uvesti Godu kada se ganja rezultat je meni smijesno.jedan u nizu

Bruno Goda, 117. min :cool: :
    IMG-9584.jpg
    (Sportnews)
  • Crusades
    20.5k
    ali uvesti Godu kada se ganja rezultat je meni smijesno.jedan u nizu

pa da si gledao utakmicu vidio bi da je MPV drastično pao sa energijom i napravio nekoliko grešaka u 5-10 min prije nego ja zamijenjen. Zato ga je mijenjao.
  • Fatos Beqiraj
    511
    Perez je napravio 5 gresaka logicno je bilo ga vaditi, izgubio je jednu izmjenu na mikicu. Ja ne znam sta bi ti. Izdominirali smo hajduk. Kakve takticke prilagodbe pa mi smo Dinamo od nas se trazi dominacija i da se nama prilagodjavaju. Cemu ces se prilagodit 11 igraca u 16m i odugovlacenje cijelu utk. Nema za to prilagodbe
  • Zg123
    3.1k
    Jbg kriteriji su se debelo snizili kad je nekima ovo bilo dobro vodjenje utakmice
  • jedan u nizu
    16.6k
    Ok Capello, ne moraš, who cares. Nakon prve dvije rečenice je bilo jasno da ne znaš kud goniš.Mr Anderson

Poznat si po velikom argumentiranju i vodenju rasprave kao odrasla osoba.
    Keep up the good work :up:
  • The Undertaker
    9.2k
    Nisam gledao snimku pa dozvoljam da mi je u onoj nervozi na stadionu dosta toga promaklo ali ja sam vidio dvije nove (bolje) stvari...
    Prva je naš presing (u prvom poluvremenu) kojim Hajduku nismo dozvolili iznošenje lopte te smo lagano osvajali reposjed.
    Druga je igranje dugih lopti na Belju koji je glumio Petkovića (na našu žalost nije još ta klasa) i pokušaje odlaganja za vezne i krilne igrače. To je već ličilo na nešto. Da je kriterij Kolarića bio normalniji, to bi čak i funkcioniralo dobro.
  • San Lorenzo
    23.5k
    Bilo je bolje nego inače, ali je to i dalje puno premalo...dio koji me između ostalih smeta je i psihička priprema momčadi, odnosno reakcija na primljeni gol, ako sam dobro brojao, ove sezone smo 10 puta bili u rezultatskom zaostatku, samo smo protiv Maccabija uspjeli okrenuti utakmicu...za vikend smo gol primili oko 60 minute i trebalo nam je preko pola sata da nešto šutnemo po golu, a i to je došlo iz gužve nakon kornera.
  • Praskaton
    4.8k

Čovjek bi rekao ne znamo kako nakon primljenog gola al s obzirom da primamo svaku utakmicu trebali bi se već naviknut na to.

Ako želimo pobijediti mi moramo dati dva gola minimalno
  • jedan u nizu
    16.6k
    pa da si gledao utakmicu vidio bi da je MPV drastično pao sa energijom i napravio nekoliko grešaka u 5-10 min prije nego ja zamijenjen. Zato ga je mijenjao.Crusades

Nigdje nisam napisao da ga nije trebalo mijenjati, dapace, on bi bio prvi na listi za vadit ga van.

Ali ako gubiš, i ides loviti rezultat, ti beka zamijenis bekom (i to puno defanzivnijim) a napadaca zamijenis napadacem.

A da probas onako promijeniti stvari, ubaciti napadaca umjesto njega, ostaviti Belju unutra jer se dobro hrvao sa tovarima i stvarao prostor, ko stvoreno za Kulenovica uz njega, a Hoxhu povuces malo iza, ili rasiris trojac u obrani .

Nije da vodimo, nije da igramo protiv dominantnije ekipe koja nam stvara problem iza. Napadamo i dominiramo, ali jalovo, protiv ekipe koja nam je zadala jedan udarac u okvir, i umjesto da stines to, i stavis vise ofenzivaca jer ocito ne znamo probit bunker, se stavlja bek da nas pokrije defanzivno.

I ne, nismo ih stisli sa zamjenama, stisli smo ih u sudackoj nadoknadi. Sto smo imali do tad? Jesmo stvorili koju veliku priliku?

Kazem, zbog malo veceg angazmana u drugom dijelu sudacke nadonkade smo svi dobili dojam da su ze borili i trgali na terenu.
    Ali nisu. Cijelo drugo poluvrijeme opet za kurac. Tek sa sudackom nadoknadom smo poceli stiskati. I to ne zbog taktickih izmjena ili necega, nego eto jednostavno su se neki igraci probudili.

To govorim cijelo vrijeme.
    Nasa igra ovisi iskljucivo o motivaciji igraca a ne o postavkama i vodenju utakmice. Vec pola godine je tako.
  • Mr Anderson
    15.5k
    Poznat si po velikom argumentiranjujedan u nizu

Još čekam tvoje argumente za ono što si napisao. Suvisle.
  • Zagi
    13.4k
    Vinlof drastično pao tih 10ak minuta, ušao Goda. Potrebna i logična zamjena.

Neki tu pišete kao da Goda osim lupit i osvojit skok ne zna osnove nogometa.
    Žestoko podcjenjivanje vrlo dobrog igrača, nadasve srčanog kaj ti je u tim trenutcima vrlo bitno.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.