• JMastermind
    1.2k
    Nisu, ali Sajline su daleko nježnije editirane od mojih.

Edit je druga polovica izražavanja. Prva je kompozicija.
  • mali M
    9.1k
    za auteke bi rekel da je sigurno dorađeno a nogač možda i ne. Al obrada slike nije nikakav bauk i zapravo tako izvučeš najbolje od slike. Ono najvažnije je kadriranje i osvijetljenje. ako si to dobro odradio sve ostalo ćeš riješiti
  • Ero
    1k
    Sport Klub se vratio na a1 i HT.. ko voli bundesligu, euroligu moze sad normalno pratiti
  • Dzoni
    3.1k
    Najbolja vijest dana uz pobjedu Dinama danas
  • The Undertaker
    9.2k
    Oni imaju i F1 ako se ne varam. Taman za zadnju utrku.
  • Nolifer
    13.5k

A kak će se moć pratiti onda npr. talijanska liga, te Dinamo u Europi?
  • Jaro
    11.3k
    to je u sklopu postepenog izlaska Arene iz Hrvatske... A zapravo je Arena (tj srpski telekom) kupila sportklub...
    Ugl - sad je sav sport Vucicev :rofl: https://www.index.hr/sport/clanak/arenasport-odlazi-iz-hrvatske-sport-klub-ponovno-dostupan-korisnicima-hta-i-a1/2735830.aspx

A kak će se moć pratiti onda npr. talijanska liga, te Dinamo u Europi?Nolifer

Arena ostaje dok traju prava...

Hrvatska podružnica Arenasporta neće se potpuno ugasiti dok ne istekne prava za prijenose sportskih natjecanja. Arena ima prava za četiri velika nogometna natjecanja: španjolsku La Ligu do kraja sezone 2025./26., Ligu prvaka do sezone 2026./27., englesku Premier ligu do 2027./28. i talijansku Serie A do 2028./29.

ugl, sad 2 sezone imamo sve za cijenu jednog (osim HNL jbg)
  • Ero
    1k
    Arena, dok im ne isteknu prava. mislim da u Hrvatskoj i Sloveniji SK idalje vodi United Media.
  • Nolifer
    13.5k
    Arena, dok im ne isteknu pravaEro

I kaj poslije, kad im isteknu prava? Ima li alternative?
  • Jaro
    11.3k
    a ide licitacija... Ili ce sportklub kupiti (imat ce prednost) ili ce se osnovati nova kuca (pokusao A1 sa ligom prvaka pa skuzili da im je preskupo i pre/odali prava Areni) ili ce doci netko novi na trziste (makar za ovo ne vjerujem da ce se naci interesa jer smo premalo za neke euro kuce)
  • Sajla
    15.2k
    nisu "direkt iz fotića", a toga niti ne treba biti ako se baviš fotografijom. direktne fotke u kojima nema nikakvog editiranja postoje valjda samo ako imaš polaroid aparat koji ti odmah ispiše fotku na papir :)
    ako fotografiranje gledaš kao proces koji traje dulje od stiskanja okidača, sigurno želiš napraviti sve da već u aparatu imaš ono najbliže konačnom rezultatu. nekad je to značilo da trebaš paziti koji ćeš film odabrati - nisu svi crnobijeli filmovi davali isti rezultat, a s kolorom su razlike još i izraženije. hoćeš li ispred objektiva staviti neki filter (crveni ili žuti u kombinaciji s c/b filmom je klasični izbor), snimaš li pod umjetnom rasvjetom ili ne... bezbroj parametara.
    u digitaliji je danas malo drugačije jer i mi amateri snimamo u RAW formatu što bi mogli nazvati "digitalnim filmom", sirovim materijalom. profići sigurno snimaju RAW, a ako je bitna brzina objave onda uz to u aparatu odaberu postavke koje će istovremeno iz njega napraviti jpeg koji može ići iste sekunde u redakciju gdje će to iskoristiti za opremu članka koji ide na portal u praktički stvarnom vremenu. ali kad se radi neka reportaža i ima se vremena, onda će i taj profić uzeti RAW i napraviti obradu po svom guštu. a RAW je super jer mnoge odluke koje je analogni fotograf morao napraviti prije fotkanja kad nema povratka, digitalni može napraviti poslije i odabrati onu koja najbolje funkcionira. ipak, postoje stvari koje se ne mogu "spasiti" ako si pogriješio na licu mjesta.
    da se vratim na usporedbu s filmom - i njega se nakon snimanja mora obraditi i taj postupak ima sto parametara gdje se može utjecati na konačni izgled negativa. a onda negativ treba prenijeti na papir gdje opet možeš utjecati na to kako će konačna fotografija izgledati. mnogi alati u programima za obradu digitalnih fotografija svoje ime duguju postupcima iz tamne komore i ručnoj izradi fotografija. fotografija od samih svojih početaka nije bila - stisni okidač, u momentu se dogodi fotokemijski proces i to je kraj, baš naprotiv. jedan poznati fotograf iz analognih vremena, Ansel Adams, napisao je 3 knjige - The Camera, The Negative, The Print. to dosta dobro govori o tome da je ono što dobijemo "direkt iz fotića" tek prva trećina postupka. izrazito važna jer je temelj za sve kasnije, ali je tek početak, a ne kraj.

što se mene osobno tiče, trudim se svesti obradu na minimum. volim kod snimanja koristiti fizičke filtere koji idu ispred objektiva, umjesto korištenja njihovih digitalnih replika. ali mi je istovremeno neizmjerno drago da mogu npr. kontrast lako i brzo podesiti naknadno pomicanjem jednog slidera, a ne da pazim na koncentraciju razvijača, temperaturu i trajanje razvijanja filma, pa ga onda upropastim jer sam pretjerao, a nikad više se ne mogu vratiti u taj trenutak. doduše, zato mi je svaka fotka na filmu koja ispadne onako kako sam htio više draga :D
  • Dzoni
    3.1k

Dakle po postepenom gubitku prava arene onda ide sve na sport klub ili se opet seljaka na nekakve 3.kanale?
  • Ero
    1k
    tko ponudi više njegovo... bio to SK, Maxsport. Dazn ako se uključi na ovo tržište, netflix ili netko peti
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.