• pjetlić
    207
    G. Puhalo je ozbiljan manager i sigurno se tu nece ici u otvaranje necega, a da studija isplativosti nije sagledana iz svih segmenata.

Ja bi nagadao da je SB najizgledniji.
  • fakin
    2k
    Ne vidim sta ne bi bilo isplativo. Pa najam prostora po Slavoniji ima po 500 eur mjesecno. Dva zaposlenika svaki po 1300, plus rezije je nekih 3500 eura mjesecno max. Bez problema mogu takav profit mjesecno raditi
  • Hrvatski Gradjanski
    134
    Treba gledati isplativost ali treba gledati i šire. To je promocija kluba. Dinamo pokazuje svojim navijačima da misli na njih. To je velika simbolična gesta. Ja bi osobno išao negdje na to i da se samo pokrijemo na nulu. Moramo razmišljati i o tome da se približimo navijačima kad smo dosta njih zadnjih 20ak godina otuđili. Mislim na mlađe u formativnim godinama.

Jaka je poruka da Dinamo ima prodavaonicu u Slavoniji. Ipak imamo možda i 200-300 000 navijača ili simpatizera.
  • serbus
    5.5k
    Ja bi volio da smo na Plesu zračna luka, svaki dan novi ljudi sa nešto ostave..
  • blue heart 72
    2.8k
    Po meni ovim redoslijedom:
    Slavonija (SB)
    Hercegovina (bilo gdje osim Mostara, možda čak Međugorje)
    Pleso

Sve ostalo mislim da je nepotrebno i neisplativo, dok mi kod ove navedene tri lokacije čak ne bi bila toliko bitna. Tamo bi mi bilo važnije to da smo prisutni u tim krajevima
  • Rex Ramae
    4.1k
    Hercegovina (bilo gdje osim Mostara, možda čak Međugorje)blue heart 72

Zašto bilo gdje osim Mostara? Cijela Hercegovina i hrvatski dio Bosne gravitiraju Mostaru plus je i turističko mjesto, ako misle otvarati u BiH, rekao bih da je Mostar najbolja opcija.
  • Nema zaleđa Mikića
    2.8k
    @Rex Ramaeako nista iz postovanja prema Ultrasima i Zrinjskom. A gledano po clanovima, Capljina sigurno najvise zasluzuje.
  • Tom Hanks
    4.4k
    Dodaj i ove titove hijene sa istočne strane
  • Rex Ramae
    4.1k
    Ali Mostar je najveći s najvećim protokom ljudi i definitivno bi bio najisplativiji u Mostaru.

Dodaj i ove titove hijene sa istočne straneTom Hanks

Pa neće ga otvarati na istočnoj, rentaš prostor u Mepasu i riješen problem.
  • blue heart 72
    2.8k

Nema zaleđa Mikića je dao obrazloženje
  • jedan u nizu
    16.3k
    Pa najam prostora po Slavoniji ima po 500 eur mjesecno. Dva zaposlenika svaki po 1300, plus rezije je nekih 3500 eura mjesecno max. Bez problema mogu takav profit mjesecno raditifakin

Prvo, ako zelis shop koji ce raditi dobro, zelis ga na frekventnoj lokaciji ili u soping centru, a to sigurno nije 500 eura.

Radnik od 1300 je za Sl.Brod skoro 1850 bruto. Znaci 3700 samo radnici. Ali ne mozes imati samo dva radnika, jer to znaci da rade 7 dana u tjednu cijelu godinu bez GOa. Tako da ti tu treba minimalno 3 radnika.
    I ne znam koliko mozes imati jednog radnika po smjeni, pogotvo u ducanu. Ne moze ti jedan radnik raditi na blagajni i posluzivati ljude u ducanu i skakati u skladište po drugi broj majice.
    Tako da si tu komotno sa 2 radnika po smjeni, a to je 4 za normalno funkcioniranje, i još jedan ili dva za rotacije, slobodne dane i godisnje.
    Tu si vec eto na 5 radnika, a to ti je vec blizu 10k eura.
    Tu moras imati voditelja ducana. Koji ce ti biti ili jedan od radnika, ili jos jedan ekstra, a on mora imati vecu placu.
    Moras imati i zamjenika voditelja \voditelja smjene koji ce baratati sa trezorom i nabavom, pa tu sigurno sisas to sve preko 12k eura.
    Dodaj tu stvari koje moras platiti u danasnjem svijetu poput prijevoza i gableca i to se penje jos vise.

Rezije nisu samo parsto eura. Nije tu samo struja, voda. Tu je najam blagajni, najam POS uredaja, tu je mozda j zastitarska služba, mozda samo za prijenos novaca.

Sve u svemu, sigurno imas 15k eura (i vise) troskova, a toliki ti mora biti PROFIT, a ne promet (samo da si na nuli, a di tek da zaradujes). Ovisno kolike su marze, ali to znaci da je PROMET visestruko veci.

Da ne spomenem troskove uredenja i opremanje lokala.

Lako je govoriti da su ti troskovi ducana 3500 eura mjesecno i da je to lako. Zato valjda i imamo toliko malih poduzetnika koji pokrenu nesto a brzo propadnu jer su mislili da je lako.

Isprike na off topicu
  • ZrnTSCHeZ
    1.7k
    volio da smo na Plesu zračna luka, svaki dan novi ljudi sa nešto ostaveserbus

Po displayima nakon security checka se vrte reklame pa sam očekival da ima negdje za kupiti prije ukrcaja, ali na kraju nisam primjetil robu
  • mokoxax468
    1.4k
    Ali ova slika Belje :lol: :lol:
    Ima mali dio u Duty Free shopu, bude po par dresova i slično u jednom redu
  • Nine9
    0
    Trebalo bi malo educirati djelatnice/ke oko popusta na članskoj. Inače bude sve ok ali zadnji put mi je bilo čudno iskustvo.

Provjerim nakon plaćanja račun jer mi se cifre ne podudaraju, djelatnica me uvjeri da je sve ok jer se na njihovom računu drugačije obračunavaju popusti.
    Ne raspravlja mi se i u gužvi sam pa prihvatim to. Pogledam na web shopu kasnije taj dan i ispalo bi mi 20€ jeftinije da sam preko weba uzimao jer nije ni kucala članski popust.

Sve ok, greške nam se svima dešavaju na poslu ali ne razumijem zašto onda ni na mail ne odgovore.
    Kupujem preko web shopa do daljnjega
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.