• Zagi
    12k
    Ono što mene muči je je li Zvone sve ovo gleda i razmišlja:"što je meni ovo trebalo?!"prefontaine

Pa nije bio na Marsu zadnjih 20 godina. Kao da je išta od ovog neočekivano.
    S tovarima svake godine ista pjesma, a mafija je u ZNS-HNSu od stoljeća sedmog.
  • Crni86
    15.8k
    da li je zbog toga moguce da im linije nisu ravne kako i var check tvrdi?
  • vjeko1701
    19.3k
    Da, ako software ima neku vrstu kompenzacije ukoliko automatski prepozna distorziju ili ima unaprijed isprogramiranu statistiku korištene leće koju onda koristi u crtanju. Linije ne bi bile ravne nego bi imale laganu zakrivljenost koja bi rasla čim bi linija bila bliže rubu kadra.
  • FrodoJePurger
    460
    Za kraj priče bi samo rekao da dok se ne promjeni cijeli var sustav ovo će se nastaviti (makar brijem da će se i tada krasti za hajduk). Jednostavno je nemoguće sa sigurnošću išta utvrditi. Također dok se sudci ne odluče imati podjednake kriterije, biti objektivniji i biti stroži prema "jačim" klubovima, a ne im popuštati, ništa se neće promjeniti (znam, bajke, ali je lijepo sanjati). Lajemo u mjesec sa svime. Bilo bi krasno da nas netko čuje ili čita sve ovo ili gleda videe od @FazeN, ali nema smisla boli ih kurac. Samo fokus na nas i 100% na terenu i ništa nas ne može zajebat ili zaustaviti.
  • Peškaman
    7.9k

Samo u ovisnosti iz kojeg kuta gledaš.

webpc-passthru.webp
  • Jurki
    19.8k
    Mi moramo nastaviti pobjeđivati. Tovari realno nemaju kvalitetu da isto tak pobjeđuju u serijama bez obzira na ova sranja sa suđenjem.
    Ako se kojim slucajem odvojimo na 7+ bodova, mislim da ce onda i to suđenje biti bolje tj bar se nadam jer prvenstvo onda ide u "nezanimljivu fazu".
  • don
    16.2k
    Ako se kojim slucajem odvojimo na 7+ bodova, mislim da ce onda i to suđenje biti bolje tj bar se nadam jer prvenstvo onda ide u "nezanimljivu fazu".Jurki

aha znači, tek kad se odvojimo na 7 bodova možemo očekivat bolje suđenje?

šta se tiče toga ne triba nas zanimat je li imamo 20 bodova prednosti ili zaostatka, ne smimo dopustit da se ovako zajebavaju s nama.

jednom, dva puta je možda slučajnost, više puta je namjera.
  • Jurki
    19.8k
    aha znači, tek kad se odvojimo na 7 bodova možemo očekivat bolje suđenje?don

To je samo moje misljenje. Moze i ne mora znaciti. Jasno je ko dan da prvenstvo mora pod mus biti zanimljivo. Vidis i sam da ih svi guraju na sve moguce i nemoguce nacine.

šta se tiče toga ne triba nas zanimat je li imamo 20 bodova prednosti ili zaostatka, ne smimo dopustit da se ovako zajebavaju s nama.don

Naravno da suđenje treba biti normalno i u skladu s PNI bez obzira bilo prvo, 20to ili 36to kolo.
    Isto tak nebitno koliko tko ima prednosti ili zaostatka na tablici.
    Boban nije glup i vidi kaj se događa.
    Zalosno je kaj ti nesposobni debili s fučkom u lampi mogu unistiti sav trud i investirane za Dinamo ogromne financijske resurse u momcad.
  • Ludovic IX
    10k
    Ja sam jučer bio baš frustriran čitajućo objašnjenje "komisije" i opravdavanja u SN.. onaj proglas tovara me već nasmijao a danas si mislim da kako je njima tužno u životu da uz toliki sudački poguranac oni ne mogu dalje od 2.mjesta.

iskreno ne mogu zamisliti da mi uz ovu momčad koju imamo danas možemo izgubiti više bodova od njih. nadam se da ćemo u sljedeća 4 kola odvojit se na više 6 bodova i da onda u miru možemo pratiti njihove proglase i "pajač/bel/ercegball"

ako ništa drugo, imamo priliku gledat njihova sramoćenja po europi svake godine. to im je dovoljna kazna
  • jedan u nizu
    15.4k
    zbog onoga što se događa na našim utakmicama mi se više čini da je malo toga slučajno.Sajla

Nebi rekao da je tu neka agenda da se direktno pogura hajduk, nego je to jednostavno plod njihovog visegodisnjeg kmecanja i pritiska na suce i hns.

Lako je dinamu prekinuti akciju ako misliš da je zalede, ali nije lako to napraviti hajduku jer odma ide huk 30k navijaca, odma idu nacrtana vjesala na plahti, ide BelCam, idu statusi sluzbenog kluba itd itd

Mislim da svi suci, cijela sudacka organizacija i cijeli HNS okrece ocima kada treba nešto oko Hajduka, i zeludac im se okrene kada Hajduk nesto prigovori, i onda idu to odraditi samo da se odradi i onda to bude ofrlje, puno grešaka i naginjanja svih 50-50 situaciju na njihovu stranu jer se boje pogrijesiti.
    Na kraju, nije isto pogrijesiti dinamu, Varazdinu ili Lokomotivi, naspram pogrijesiti Hajduku - posljedice su nemjerljive.

Zato nam trebaju strani suci, da dobijemo objektivnost i neopterecenost njima dolje. Griješiti ce i oni, mozda u jednakim kolicinama, ali ce grijesiti svima podjednako, samo sto nece biti pod takvim pritiskom, oa njihove 50-50 situacije nece uvijek zavrsavati unaprijed poznatim ishodom
  • Tvrdica McTvrdi
    2.4k
    Na kraju, nije isto pogrijesiti dinamu, Varazdinu ili Lokomotivi, naspram pogrijesiti Hajduku - posljedice su nemjerljive.jedan u nizu

Nekako si ja razmišljam da sam sudac i ako je neka stvarno 50-50 situacija da nemam pojma kaj trebam napravit, instikt bi mi bio suditi u korist slabije ekipe. Zašto? Jer je naprosto veća šansa da će jača ekipa to nivelirati do kraja utakmice. Gledam to iz perspektive naše reprezentacije koja je praktički svako prvenstvo potkradana redom od Njemačke, Francuske, Španjolske, Brazila, Portugala, Francuske, Argentine...ako je sudac stvarno 50-50, nije li "manje loša" odluka ići s premisom ne ću Brazilu svirati penal jer je ionako velika šansa da će ga oni zabit u sljedećem napadu? A ne imaš slabiju Hrvatsku koja krvari i muči se i ti onda još više odlučiš joj pucat u nogu.

Što želim reći, ako naši suci tvrde da nema namjere, nema mi nikakvog smisla da bi apsolutno svaki put svirali u korist jače ekipe (Hajduka) i to isto i na Poljudu i u gostima, dakle čak se ne radi samo i o "pritisku s tribina". U dosta slučajeva rade to namjerno
  • DerHerrKool
    64
    Ja mislim da bi nama morao bit cilj da se oformi neka "premier liga" koja će bit odgovorna za naše prve dvije (ili 3) lige i koja će zajedno sa HNS-om upravljat nekakvim sudačkim tijelom. To tijelo bi onda zapošljavalo suce i imalo jasne kriterije po kojima se ocjenjuje, delegira, izbacuje i prima nove, te im postavlja standarde, što u fitnesu, što u nogometnom znanju, što u komunikaciji i međuljudskim odnosima i tako dalje. Jer ja nemrem vjerovat da itko normalan u Dinamu misli da je ovo dugoročno održivo i da će se samo tako moć nastavit.
    Plus je kaj se baš nitko nebi mogao tome protiviti bez rizika jer sve to ima samo jedan cilj, a to je bolji, kvalitetniji i transparentniji hrvatski nogomet.
    Ja fakat vjerujem da jednostavno nema svijetle budućnosti niti za nas, a pogotovo za ostatak lige ako se ovako nastavi.
  • Crni86
    15.8k
    Treba gledati i malo siru sliku. Da li je nama kao europskom klubu (jedinom iz nase lige) u interesu da igra bilo tko europu ili najbolji klubovi kako bi nabili sto bolji koeficijent i samim time imali sto bolju poziciju u kvalifikacijama?

Istina, nisu sad ispred nas, ali jesu ispred kluba/klubova ispred kojih nisu zasluzili bit bez tih poguranaca. Samim time ako tako bude i na kraju prvenstva - mi u europu necemo poslati nase najbolje klubove sto indirektno nama jako steti kroz losji koeficijent.

Pa evo najbolji primjer vam je taj jedan varazdin koji se muski borio sa santa clarom dok neki ispadaju od dinamo tirane… Mislite da je to slucajno?
  • DerHerrKool
    64
    Drito to. Zato se i mora nekaj mijenjat, i to sustavno. Moramo barem probat nekako suce dovest u situaciju da kompetencija i znanje postane mjerilo i poželjna osobina, a ne ovo kaj imamo sad.
  • jedan u nizu
    15.4k
    Nekako si ja razmišljam da sam sudac i ako je neka stvarno 50-50 situacija da nemam pojma kaj trebam napravit, instikt bi mi bio suditi u korist slabije ekipe.Tvrdica McTvrdi

A gle, tu si sigurno jako subjektivan.
    Jedno, jer si promatrac i zaljubljenik u nogomet, i po defaultu u vecini slucajeva navijas za ''manje'' ekipe, za Davida prrotiv Golijata itd itd
    Drugo, jer navijas za dinamo, a ne za Hajduk :D

Jedno je iz fotelje, za tipkovnicom govoriti sto bi sudili i sto bi trebalo suditi, ali siguran sam, uvjeren sam 100% da je totalno drugacije kada zapravo sudis, izades na teren, i onda ti svi masu, prigovaraju, zvizde, hucu sa tribina na svaku odluku. U tom trenutku sigurno nisi ni svjestan da podlijezes tom pritisku, koliko god mislio da neces.

Primjer.
    Napravi se dva faula, totalno identicna po svim parametrima.
    Prvog je napravio jedan igras nekog žnj kluba, koji je ''nebitan'', i njihov igrac koji je napravio faul ti mase rukama i kaze ''nisam ga ni taknuo'' . Ti se neces obazirati ne njega i sudit ces kako si i mislio.

Druga situacija, sve isto, samo je igrac koji ti mase rukama recimo Modric, ili Kaka, ili Lewandovski, ili Zidane, ili Oršić, ili Petković, ili Rakitić. I kada ti netko od njih pride i kaze, pa nisam ga ni taknuo, nesvjesno ces to prigovaranje uzeti u obzir. Mozda ne za taj faul, ali za svaki sljedeci ces imati dojam da je taj igrac u pravu jer eto, prigovara ti vec treci put, pa ces u jednom trenutku tu 50-50% situaciju presuditi u njegovu korist.

P.S.

instikt bi mi bio suditi u korist slabije ekipeTvrdica McTvrdi

pa ovdje se i sudi u korist slabije ekipe - Hajduka :lol:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention