• Pacho
    6.6k

Mogu ih ja osigurati

acc276685126aa389b26c26a7811260a.gif
  • nwankwo646
    834
    samo, meni se čini i da linija polovice ima istu krivulju/pad...?
  • vjeko1701
    19.3k
    Trebaju nam linije.Zagi

@Pacho ima bolje veze za to :D

Al ajde, izvučem iz sažetka pa vidim. Probam vidjet obje perspektive.
  • vjeko1701
    19.3k
    Update. Iskreno, nema mi previše smisla vući linije. Vidite ove crvene. Znači distorzija leće je toliko jaka da linije terena užasno odstupaju od ravnine. Pošto je tako, rezultati neće biti nimalo pouzdani.

distorzija.png
  • Gemišt86
    203
    Zaleđe je čišće nego Šukerov lob protiv Danske.

Al ako moze neko pojasnjenje oko Valinciceve situacije jer mi se na prvu ucinilo da bi mogao biti crveni sa tribine, a na kraju je izvadio zuti karton i onda ga jos dao Valincicu i tu mi nis nije bilo jasno. Ta situacija je trebala zavrsit ili zutim kartonom za simuliranje ili crveni za Valincica? Zadnji igrac, lopta ide prema golu (ne ide u aut), jedino sto Mitrovic u nijednom trenutku nije dotaknuo loptu nego je odmah poceo padati i tamo tek pada na loptu. Kad sam pogledao snimku, mislim da ako je to bio faul, a ne zuti za simuliranje, kaj je onda ono kaj je onaj kanadski međuušni propuh radio Hoxhi na titovoj skoljci? Jel ovo sad zadnje pitanje prije ovog pitanja primjer uspješnog deflektiranja?
  • jakov1
    1k
    Pa kako oni onda povlace s te kamere? Ali cak i bez distorzije, kako bi se tu povuklo kad se ne vide dvije paralelne crte? Kod centarsuta su koristili gol aut i 16m da dobiju horizont, a sta ovdje koriste? Travu?
  • vjeko1701
    19.3k
    Evo ne znam. Ne znam niti dal njihov sustav nekako uzme u obzir distorziju leće (iskreno sumnjam, kaj odmah baca sumnju na točnost) niti kako povlače linije kada je na slici vidljiva samo jedna linija terena.
  • Dudu9
    1.9k
    A zašto nema 3d tehnologije, jbte koliko se novaca vrti u nogometu nemamo ni za kamere da pokrije teren
  • NitkoBitan
    32k
    Mislim da bi trebalo bit u bliskoj buducnosti. Za sad im je skupo. Ne znam tocne troskove al negdje su se vrtile brojke.
  • Danko
    2.4k

"To i dalje nije VAR sustav s poluatomatskim zaleđem, kao primjerice nedavno u Americi na Svjetskom klupskom prvenstvu jer radi se o drugom sustavu koji ima čipove u lopti, a u Americi je imao i 28 kamera samo za to poluatomatsko zaleđe, postavljenih na krovu. Kod nas mnogi stadioni nemaju osnovne uvjete za to. Taj sustav stoji 200-250 tisuća eura po stadionu za sezonu. Dakle oko 2 do 2,5 milijuna eura bi to bilo za SHNL, ali tek ako prije toga napravimo odgovarajuće stadione koji imaju krov i sve ostalo što je potrebno. Dotad ćemo i dalje imati sustav u kojem VAR označava točke zadnjeg igrača obrane i najofenzivnijeg igrača napada na temelju čega kompjuter potom povuče crtu."
  • Zagi
    12k
    Pošto je tako, rezultati neće biti nimalo pouzdani.vjeko1701

Kao slučajno , jeli?
    Orjuna nam infiltrirala Vjeku. Kamo ide ovaj svijet?
  • vjeko1701
    19.3k
    S tim pretpostavljaš da nisam oduvijek njihov. Forumski detektivi su ti to već davno pričali, samo nisi slušao.
  • Mlađi referent
    14.4k
    Znači, u suštini, riječ je o doslovce svega par centimetara te je nebitno je li zapravo zaleđe ili ne.

Mi smo na temelju ovog dobili tri dana histerije, uključivanje kontroverznih poduzetnika u rješavanje problema, desetke članaka, novi pritisak na suce.

Svaka čast HNS-u, odlično hendlana situacija kao i svaka prethodna, zbog čega do ovog i dolazi.
  • Sajla
    13.9k
    u jednu ruku me baš briga je li ovo bilo zaleđe jer me više brine zašto se događa da u ovakvoj situaciji gdje ni VAR ne može dati 100% točnu procjenu pomoćni sudac nama odmah maše i prekida akciju kao da se radi o prednosti od 5 metara (McKenna u Varaždinu, Beljo je više puta prekinut čim je primio loptu), a ovdje se pušta igra dalje pa što bude. zbog onoga što se događa na našim utakmicama mi se više čini da je malo toga slučajno.
  • prefontaine
    3.9k
    Zaboli me quratz za magarad, ionako će u zadnjoj četvrtini prvenstva sve ovakve utakmice pušit bez pardona, i kući i u gostima. Ono što mene muči je je li Zvone sve ovo gleda i razmišlja:"što je meni ovo trebalo?!"

Znam da je borac i ratnk, ali... Mogu se boriti protiv 9 ekipa. Mogu se boriti protiv europskih protivnika. Mogu se boriti protiv sudaca. Ali, mogu li se boriti protiv cijele ove mašinerije...? E to je pitanje.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet