• Dzoni
    2.1k
    Porast će još dosta vrijednosti većini naših igrača, tek smo se zagrijali, sad kreće ono pravo.
    Za bennacera očekivan strmoglav pad, igra u puno lošijoj ligi nego inače
  • Efes Pilsen
    13k
    Nema tu nikakvih parametara, vrijednost odreduje stodra sa Sportneta.
  • Efes Pilsen
    13k
    Hahahaha 'stodra' je forumas na Sportnetu. On i jos njih par odreduju cijene za igrace u HR. Bilo je nemilih rasprava tamo, Rijecani su ga uzeli posebno na zub..
  • NitkoBitan
    32k
    Hahahaha 'stodra' je forumas na Sportnetu. On i jos njih par odreduju cijene za igrace u HR.Efes Pilsen

Pretpostavljam vecina tovari. Nije ni cudo da konstantno mislimo kako smo podcijenjeni na TM. HNK prcija bez postene europske pobjede 40m, mi bez Bennacera 57m a gazimo prvenstvo i europske protivnike, pa nemoj me jebat. I tom Bennaceru skinuli 5m samo sto je potpisao za Dinamo, a perspektivnom stoperu iz Barcelone nakon odlicnih nastupa za Dinamo podignuli vrijednost na... HRGOVICEVU.
  • Goncalo Santos
    1.3k
    aha hvala. Onda to objasnjava puno toga jer prema tm ispada nema velike razlike izmedu nas i ajduka.
  • MarK
    1.1k
    Sad itekako ima smisla zašto Krovinović uvijek vrijedi više od Mišića, Valinčić vrijedi upola manje od Sigura koji niti ne igra, a Bakrar manje od Bambe. Beljo i Kule zabijaju na traci, a vrijednost ista, dobro da nije smanjena.
  • Pacho
    6.5k
    Zabrinjavajuce je to ako klubovi koriste TM makar kao jednu od desetina varijabli. Znam da se npr. u Italiji TM koristio kao argument na sudu u vezi vrijednosti igraca, a ovdje mu neki jebivjetri s onog gulaga od foruma diktiraju brojke.
  • MarK
    1.1k
    mislim da se koristi kao orijentir jer dobar broj transfera se vrti približno oko vrijednosti TMa
  • Zagi
    12k
    Zabrinjavajuce je to ako klubovi koriste TM makar kao jednu od desetina varijabli. Znam da se npr. u Italiji TM koristio kao argument na sudu u vezi vrijednosti igraca, a ovdje mu neki jebivjetri s onog gulaga od foruma diktiraju brojke.Pacho

Mislio sam da nema šanse. Previše je tu love u igri da nebi imali stručnu procjenu , a ne se bazirati na proizvoljnim procjenama nekog klinca na forumu.

Ali od kada su riječani stisnuli Stodru i ovaj im povećao vrijednosti, Rijeka jest počela ostvarivati veće transfere.
    Nebih rekao da je ključan parametar ali u najmanju ruku daje određenu prednost u pregovorima.
  • The Undertaker
    8.8k
    Vrijednost igrača na TM nije nužno u korelaciji sa kvalitetom. Uvjerili smo se u to stotine puta. Zašto je bitno koliko vrijedimo na TM?
  • Pacho
    6.5k

Bitno je ako iole utjece na iznose transfera
  • vlatkomarkovic
    2k
    To je posebno važno za male klubove koji stalno prigovaraju (opravdano) da odgajaju igrače koje kasnije pokupi Dinamo i Lokomotiva a oni od toga nemaju nikakve koristi.The Undertaker

Imaju, reputaciju škole i jako visoke školarine, najjeftiniji klub za roditelje je Dinamo…. To što klinci kasnije odu Dinamo ili Lokomotivu to je normalno jer ono, ako su dobri sigurno ne planiraju početi igrati 1. Županijsku i tako graditi karijeru, to je normalno i svuda vani tako funkcionira… Ono što je nešto na čemu moramo raditi, ali jebiga nije se moglo, je da mi donacijama i suradnjom pomažemo tim klubovima…. Naravno ne sada ovima koji su nas odlučili zajebati na ovim izborima…. Također kada bi znao neke vlasnike, direktore, šefove tih nekih “malih klubova” shvatio bi da se tu dobrim dijelom ne radi o zaljubljenicima u nogomet koji se bore za da im kvartovski klub preživi nego o praonicama love za neke druge biznise….

Prestanite neki podcijenjivati situaciju u ZNSu, kažem opet klub se ne bi službeno aktivirao da se radi o bezazlenoj gluposti!
  • Mali dioničar
    18k
    Također kada bi znao neke vlasnike, direktore, šefove tih nekih “malih klubova” shvatio bi da se tu dobrim dijelom ne radi o zaljubljenicima u nogomet koji se bore za da im kvartovski klub preživi nego o praonicama love za neke druge biznise….vlatkomarkovic

:monkey:

Koja je definicija pranja love?

Nezakonit novac ubaciti u sustav.

Kako netko može prati novac u nogometnom klubu u Hrvatskoj s ovakvim budžetima?

Pripuz zaradi u par dana budžet Rudeša.

https://cios-grupa.com/c-i-o-s-grupa-ostvarila-rekordni-poslovni-rezultat/

Naravno da se mahom radi o nogometnim entuzijastima od kojih ogromna većina TROŠI svoj novac zaradjen negdje drugdje na nogomet.

Pa evo i van Zagreba - jel vlasnik Prima namještaja zaradjuje na namještaju ili na NK Ždralovima ili NK Bjelovaru?
  • The Undertaker
    8.8k
    To je pogled sa strane Dinama i onda se ljudi čude zašto mali klubovi podržavaju Svetinu. Kako će klub (govorim o mlađim kategorijama) napredovati iz županijske u prvu ligu ako mu Dinamo, Lokomotiva (nastavi niz) svake godine besplatno uzme svakog igrača koji malo iskoči (i onda ga nakon dvije godine ispljune). A o tom rangu ovisi i broj plaćenih trenera, reputacija škole itd...
    To je otprilike kao da bogati klubovi Europe svake godine Dinamu uzmu dva najbolja igrača bez naknade.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet