• vlatkomarkovic
    2k

Slažem se, i mogu prihvatiti da netko kaže da smo ih zapustili, ali vjerovanje nekih klubova da je bolje dati povjerenje Svetini nego Zvoni je bez komentara….
  • Špan
    81

Ima djelova gdje se slazem stobom ali me zanima i otkud tolko vjere da odgovaras svakom tu s visoka. Svetina je smećar i tu cemo se sloziti ali me zanima i otkud takav odnos prema ostalim forumasima ako imaju neki stav koji nije bas jednak….
  • Jurki
    19.8k
    jedino mi nije jasan ovaj dio da smo zapustili te klubove. Ne znam kaj bi Dinamo trebal, osim doci na neku obljetnicu, podijeliti lopte i nekaj od opreme za treniranje.
    Jedino ako si mislil da nema komunikacije između klubova, to bi se trebalo onda popraviti.
    Al isto tak mi smo do sad imali i previse problema da bi se klubska vrhuska mogla/trebala baviti s tim.
  • Dzoni
    2.1k
    TM je kao Wikipedija, točna je većinom, ali subjektivna. Nema šanse da ikoji ozbiljan klub se vodi TM kao nekakvim mjerilom prilikom transfera ili nedaj bože scoutinga
  • vlatkomarkovic
    2k

A gle imaš to dosta toga, mislim najbitnije si rekao gdje se slažem da smo mi imali previše svojih problema i jebiga tu smo di smo, da moramo podržavati kandidata Rudesa i nadati se da će Kustic ostati čvrsto na vlasti iako to za nas možda nije najidealniji scenarij, ali ok…

Sto se tiče potpore to se može na vise načina od nekakvih utakmica s legenda, posjeta ambasadora sto bi služilo kao foundraising, izmjene znanja, nabavka osnovne opreme, sudjelovanja mladih generacija na turnirima, pomoć s financijama, posudba klinaca, marketinška suradnja, dogovori da zauzvrat za klinca koji ode u Dinamo zbog svog vlastitog razvoja i kvalitete naše ekipe mi njima nakon sto se proda damo neki fiksni ili varijabilni iznos, ali koji bi išao isključivo u omladinski pogon, lobiranje pri sponzorima da se podrže lokalni klubovi itd…

Npr evo dok je Torrente bio ozlijeđen i sad recimo ne znam netko još da je ozlijeđen, pošalješ njih 2, Marica i recimo Badelja u lokalni klub, tamo dođu djeca i roditelji, pa malo slikanja autograma, Badelj pogleda trening, donesu lopte… Tamo klub otvori šank, zaradi nešto, klinci su oduševljeni, neki roditelji upisu klince stvori se novi izvor novaca za klub. Pa se požale Mari da im je problem teren, pa Mara ozlobira da netko iz Dinama dođe pogledati to posuditi neku opremu ili kod grada da se to sanira…
  • Jurki
    19.8k
    mozda je malo glup primjer, ali Leo Messi vrijedi 18 mil na TM.
    Ok njegov marketinski potencijal i sve ostalo.. al za igraca od 38 godina nitko normalan nebu dal tolku lovu. Svaka cast na njegovim postignucima, al to je previse i njegovo vrijeme ozbiljnog nogometa je proslo.
    Isto tak ima hrpetina Engleza koji vrijede 8-10 mil eura, a nemre igrati ni za Vukovar.
  • GeneralNapoleon
    2.1k
    TM je kao Wikipedija, točna je većinom, ali subjektivnaDzoni

Kak moze Wikipedia bit subjektivna ak je svrha da se navode cinjenice. Recimo ak na Wikipediji stoji da igrac xy ima tolko i tolko golova i asistencija u karijeri nema tu nista subjektivno. Moze bit samo da se oslanjas na druge izvore. A to vrijedi za Wikipediu opcenito.

TM ima totalno drugaciju funkciju jer mu nije svrha davat cinjenice (barem kaj se cijene igraca tice), jer je to za cijenu igraca i nemoguce. Ne postoji jedna objektivna cijena, nego na osnovi nekih faktora TM da svoju procijenu vrijednosti. Ubiti TM samo pokusava objektivirat nesto sto je samo po sebi subjektivno dok Wiki pokusava prikazat realnost. Zbog cega TM za razliku od Wikipedije uopce ne moze bit tocan ili kriv nego se samo mozes slozit s njime ili ne.
  • Dzoni
    2.1k
    Kak moze Wikipedia bit subjektivnaGeneralNapoleon

I te kako može, samo pogledaj članak o bilo kojoj kontroverznoj osobi/događaju.. će imati skroz drukčije izrečene činjenice da prezentiraju stav autora o toj temi.
  • GeneralNapoleon
    2.1k

Mislio sam da ces tak nes rec. Ali bih rekao da je u principu i dalje tako da su to cinjenice koji su ili tocne ili krive. Makar ih se prezentiralo subjektivnom notom, koja je onda vise anomalija koja ne bi trebala postojat. Jer kao sto rekoh smisao Wikia je da se pisu cinjenice, a ne subjektivni stavovi. Naravno moze bit i gresaka, ali kolko znam imaju sistem gdje se mora quoteat source.

Dok s druge strane cijene jesu prakticki subjektivne i nije moguce odredit jednu istinitu cijenu. Zato TM pokusava objektivirati nesto sto je subjektivno a je izreci cinjenicu. Barem bih ja tako interpretirao.

Al mislim da sam malo otisao i u off topic pa cu zavrsit na ovome i ispricavam se.
  • Brusa
    3.6k
    Jer kao sto rekoh smisao Wikia je da se pisu cinjenice, a ne subjektivni stavovi. Naravno moze bit i gresaka, ali kolko znam imaju sistem gdje se mora quoteat source.GeneralNapoleon

Evo ti o "objektivnosti" wikipedie:

Dakle, ukratko, imaju liste i određeni izvori se automatski prihvaćaju, a određeni ne prihvaćaju i brišu
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet