• CerealKiller
    48
    Ne slazem se, nije igrao u kontinuitetu. Ako smo mogli dati jednom Spikicu 150 utakmica onda mozemo i Hoxhi dati vise. Slazem se da ima svojih mana ali za razliku od nekih nasih krila moze napraviti razliku. Ljudi govore da ima samo taj bicikl i svi to znaju a svejedno mu tu i tamo prolazi. Sto bi onda trebali reci za Lisicu koji nema ni to. Covjek si gurne u for i pokusava tako probiti beka, od tehnike nema ni IPhone. Hoxha je trenutno nase najbolje krilo svidjelo se to nekima ili ne i tako ce ostati dok god ne dode netko bolji ili dok Varela bude spreman za prvu postavu.
  • Draž
    1.8k
    da je raspizdio pola tribine oko meneMathiasovi Chageri

Znači, bio si na zapadu dolje
  • Mathiasovi Chageri
    6.5k
    Haha, ne, na Sjeveru sam bio desno uz Zapad. Dva igrača na koja se oko mene najviše pizdilo su uvjerljivo bili Nevistić sa svojim ispucavanjima i Hoxha sa gušenjem lopte i kašnjenjem u predaji.
  • Draž
    1.8k
    Otkad su nam zaprli istok, zapad dolje je postao najtoksičnija tribina stadiona. Istok je doduše završavao karijere igračima, ali i zapad je na dobrom putu samo sa malo drugačijom kolektivnom svijesti.
  • Mr Blue
    4.3k
    Nema veze s Dinamom, ali ne znam gdje drugdje napisati.

Ne volim kad ljudi Slaven nazivaju Belupo.

Ime kluba je Slaven i baš je dobro ime za klub u HNLu. Ime Belupo je ime farmaceutske tvrtke i sponzora kluba te bi se trebalo koristiti samo kao nadopunu uz ime Slaven.

Znam da je sitničavo, ali eto. :grin:
  • Bosskovitz
    19.2k
    Ime kluba je SlavenMr Blue

Nije, ime kluba je Slaven Belupo.

Zvati ga samo “Slaven” je jednako pogrešno kao i zvati ga samo “Belupo”, s tim da definitivno nije ni fer prema Belupu, odnosno cijelom državnom koncernu koji financira klub desetljećima i glavni je razlog zašto su uopće prvoligaši.
  • prefontaine
    3.9k
    ali je Slaven ime, a Belupo je sponzor. Sutra sponzor može biti Podravka i klub će se zvati Slaven Podravka. A ne Belupo Podravka. Na službenom grbu Belupa nigdje nema.
  • Mr Blue
    4.3k
    Ha, onda neka ubace ime "Belupo" i u grb. I na onoj prošloj, a i na ovoj novoj verziji piše samo "Slaven".

Ponavljam, znam da je sitničavo, i definitivno je stvar mojih afiniteta, ali generalno mi se ne sviđaju imena sponzora u imenu kluba, pa da ih onda ljudi nazivaju još samo po imenu sponzora. Ne pada mi na pamet sad u hrvatskom nogometu drugi primjer, ali kao da smo lani u futsalu Pulu zvali "Stanoinvest" ili Torcidu "Biberon".

Druga mi je stvar za klubove poput PSV-a koji su osnovani pod sponzorskim imenom i nose ga i dan danas. Pritom uopće ne znam je li Philips i dalje uključen u rad kluba na bilo koji način.

Shower thoughts. :grin:
  • Noel
    16.2k

Lako za Belupo, dobro je dok im na razglasu prije utakmice ne svira Hej Slaveni..
  • Mr Blue
    4.3k
    O Belupo Ciao?

Ispratit ću se sam.
  • jakov1
    1k
    Mmae i Kanga bi bili odlicni u ovakvom Dinamu.

Theo je danas nekoliko puta iskocio iz linije, a prosle sezone bi takav potez bila zagarantirana kontra za protivnika. Theo je isti kao prije, znaci da ekipa nesto drugacije radi. Mmaeu je sigurno ta tromost ekipe u presingu bila velik problem jer mu je preostajalo samo povlacenje, a u tom je bio kritican.

Kanga je Batrurinu morao na koljenima moliti za loptu u prostor kakve se ove sezone salju zmirecki, a vjecno je bio sa dva igraca na ledima cime bi Ljubicic i dva Istrina manijaka na desnoj strani dobila hrpu prostora.

Cordoba bi svejedno bio uzasan, previse je davio loptu, a Mbuku nije bio bas neki trkac. Kad sam vec na strancima, i Japanci bi dobro prosli.
  • Bosskovitz
    19.2k
    Sutra sponzor može biti Podravka i klub će se zvati Slaven Podravkaprefontaine

Naravno da može, ali već preko 30 godina zove se Slaven Belupo i da se zove samo Slaven, gotovo sigurno ovu raspravu ne bismo ni vodili jer bi bio klub ranga Bjelovara, Segeste ili Croatije Đakovo.

Ha, onda neka ubace ime "Belupo" i u grb. I na onoj prošloj, a i na ovoj novoj verziji piše samo "Slaven"Mr Blue

Ovo je smiješan argument, da sad krenem odgovarati kako je nama samo slovo "d" u grbu otići ćemo još dublje u besmisao jer grb niti mora sadržavati puno klupsko ime niti ga definira. Klub se zove NK Slaven Belupo. To mu je službeno ime. Nosi ga od 1994. godine i nikada u svojoj povijesti nije odigrao ni minute prvoligaškog nogometa pod nekim drugim imenom, odnosno bez "Belupo" to naprosto ne bi bio isti klub.

Državno poduzeće koje ga već desetljećima bezrezervno financira javnim novcem građana Republike Hrvatske kroz nekoliko svojih brandova glavni je razlog zašto su uopće prvoligaši i definicija su one "bolje se roditi bez k nego bez sreće" jer naprosto imaju sreću što su u gradu u kojem je jedan koncern, još k tome državni, s godišnjim prihodima od preko 750 milijuna eura. Mnoge sredine u Hrvatskoj s puno većom nogometnom tradicijom naprosto tu sreću nisu imale, a i dan danas, dok životare po nižim ligama, u svojim sredinama imaju više navijača no što će ih Slaven Belupo ikada imati. Klub su koji nakon više od tri desetljeća relativno relativno uspješnog igranja HNL-a i Europe nema nikakav identitet, nema navijače, nema stadion i da sutra nestane zaboravili bismo ga za manje od sezone, kao da Podravke, Belupa, Čokolina i Vegete nikad nije bilo.
  • Mr Blue
    4.3k
    Sve si u pravu Boss. Moj inciijalni argument je bio da mi se ne sviđa kad taj klub ljudi nazivaju samo "Belupo" kao što ga je oslovio Jeličić večeras u "službenoj" emisiji lige, a nije jedini.

Svaka čast što si u zadnjoj rečenici napisao puni naziv kluba, slažem se da taj pristup treba normalizirati.
  • The Undertaker
    8.8k
    Klub se trenutno službeno zove Slaven Belupo ali se do ove godine zvao samo Slaven.
  • Bosskovitz
    19.2k

Klub se od 1994. godine zove NK Slaven Belupo.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet