• db-izbjeglica
    18.4k
    čekajte da shvate da će podaci biti još povoljniji i impresivniji ako umjesto trećine stave polovicu terena :lol:
  • NORTE
    20.1k
    Autor ove teze mi pari neki napaćeni navijač osijekaPaggini

Ma djelomično se ta teza podrazumijeva, ali mnogi klubovi koji nose ime grada su superpopularni i izvan svog grada i bliže okolice, Barcelona, Liverpool, Roma, Napoli, itd, a dio njih donedavno nisu bili prvaci preko 30 godina ili imaju mali broj trofeja.

O tome koliko je Osijek neuspješan mali klubić ne treba ni raspravljati.

No prvih 20 godina kluba nisu se ni zvali 'Osijek'.

Od 1947. do 1962. zvali su se 'FD Proleter' i u grbu imali ogromnu crvenu zvijezdu.
    https://i.postimg.cc/cCrvD27s/tv3o-Xto-jpeg.jpg

1962. mijenjaju ime u NK Slavonija.
    1967. mijenjaju ime u NK Osijek.

Na službenoj stranici kluba pišu da ih je 1973. na Maksimir došlo 20-ak tisuća, na wikipediju su napisali oko 25 tisuća, a neki njihovi spominju i 30 tisuća. To je smiješno.

Koji tjedan ranije u polufinalu kvalifikacija Maksimir je izgledao ovako na tekmi NK Zagreb - FK Famos Hrasnica:
    https://www.zonadinamo.com/discussion/comment/688931

Osim toga, Maksimir je bio pun i na raznim drugim utakmicama kvalifikacija za 1.ligu koje je igrao Zagreb, poput npr. tekme protiv Karlovca o čemu također postoje i fotografije i zapisi.
  • Jurki
    19.6k
    javlja se Edo Pezzi i Srđan Fabijanac uzivo sa Poljuda u HR drugi program:

Kakav bravurozan potez Livaje.. usao je s loptom u zadnju trecinu. Tribine Poljuda se tresu od uzbuđenja i fanaticnog navijanja. Torcida zapalila posljednje baklje koje su cuvali za ovakvu proslavu. :rofl:
  • mlinchica
    4k
    Simon Rožman: “No, kad si superioran, kada na gostovanju držiš loptu... Ja ih mogu dovući do zadnje trećine terena, ali oni moraju dati gol.”
    Ovo sa zadnjom trećinom već zvuči kao trolanje :lol:
    Kolo zadnje trećine..
  • Droljo
    21.2k
    Rožman se referirao na promašaje praznog gola i sl. Ja mislim.
  • NitkoBitan
    31.8k
    To je neka nova mjera nogometnog uspjeha - ulazak u zadnju trecinu. Koliko smo vremena proveli u njoj prosle sezone i dzabe.
  • Kumerle
    1.6k
    Dovući loptu do zadnje trećine i ne zabiti pogodak je ko da dofuraš maličku doma i onda razglabate o globalnoj politici.
  • GeneralNapoleon
    2k
    Dolasci u zadnju trecinu sigurno mogu nit indikator dominacije. Ali gledat samo njih izolirano je potpuno bezveze.

Zakaj ne spomenu naprimjer dodire u 16 metara koji su samo 26-25 u korist hajduka makar su imali vise dolazaka u zadnju trecinu.

Meni je najlogicnije da se dominacija mijeru po stvorenim prilikama. A stvorili nisu gotovo nista. Samo iz prilike se moge zabit gol, iz dolazaka u zadnju trecinu i posjeda tesko da ce netko zabit. Naravno da su dolasci u zadnju trecinu uvjet da se uopce stvori prilika. Ali pricat od domijaciji samo na osnovi toga je kao da stavis brasno u zdjelu i kazes napravio sam kolac.
  • Zg123
    2.5k
    Pa mora i Hajduk biti u necemu prvak. Godinama su prvaci u ispecenim fritulama, redovitom ispadanju iz Europe, evo sad su prvaci u ulasku u zadnju trecinu...pustite ljude da slave bar nesto
  • KtcGoat
    1.3k
    Dovući loptu do zadnje trećine i ne zabiti pogodak je ko da dofuraš maličku doma i onda razglabate o globalnoj politici.Kumerle

I onda izvadi veci pimpek od tvog
  • Hnlovac
    3.4k
    Lijepo Varaždin ušminkava stadion

Još da stave krov na Istok...
  • wolfgang14
    3k
    Trener splitskog kluba Gonzalo Garcia u Koprivnicu NIJE poveo četiri igrača:
    Stoper Ron Raci - bolest
    Krilni napadač Bruno Durdov - ozljeda
    Krilni napadač Abdoulie "Bamba" Sanyang - ozljeda
    Krilni napadač Michele Šego - ozljeda

https://www.index.hr/sport/clanak/hajduk-otputovao-na-utakmicu-kupa-bez-cetiri-vazna-igraca/2712627.aspx

miriše na X
  • Mali Zeus
    19.5k
    Tko kaže da Hajduk ne igra sredinom tjedna iza Gospe.
  • shameless86
    794
    čitao neki clanak da za Kc igraju vecinom profesionalci,da razvijaju igrace za slaven belupo..nece biti ovima lako,bar imam takav osjecaj..moglo bi svasta tu biti
  • deda
    41.2k
    Igra Lešković, igra mali Krušelj koji je rezervni bek Slavena, Brković, Hlevnjak. Ima tu par ozbiljnijih igrača.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet