• antecacic
    129
    Pogledao sam njihove tri posljednje utakmice. Mi na Poljudu moramo izaći hrabro i visoko, bez ikakvog respekta prema (upitnoj) atmosferi. To je prvo.

Ono u čemu vidim ključ je kompresija terena. Taj naš razmak između prve i zadnje linije maksimalno do nekakvih 30 metara, jer ako se uguše u sredini, nemaju prostor za okrenut igru jer im bekovi nisu elitni u podizanju uz liniju prema naprijed i bit će skučeni. Dakle, ako se tu zbijemo kvalitetno, jedino rješenje su im duge lopte, a tu naši stoperi mogu dominirati Livaju u kontinuitetu. Da skratim, Mckenna ga može lako iskontrolirati s loptom u nogama.

Pressing mora imati jasne okidače, po meni to znači tjerati Ivušića na pass na Šarliju. Kad se to prepozna, a bit će jasno, krila nam automatski zatvaraju pass prema sredini , desetka (pozicijski u tom trenutku) izlazi na jednog od njihovih pivota i automatski nam bekovi imaju prostore za iskočiti visoko. Dakle, konstantno tjeranje na out liniju ili dugu loptu. Dakle, sredina u potpunosti blokirana. Ono što me veseli je da njihovi bekovi niti krila individualno na malom prostoru jednostavno ne mogu preskočiti naše igrače, odnosno ne vidim način za to. Oni vole prostor i utrčavanja u njega, tehnički nisu nekakav nivo. Kova je takve utakmice uglavnom vodio i u Međimurju, ali i kasnije u HNL. Vjerojatno i prije Međimurja, ali nemam dostupne snimke niti uzorak, dok sam ovdje pogledao nekoliko isječaka na YT i “pattern” se vidi golim okom. Većina tih niželigaških momčadi ide kroz sredinu pa se on navikao braniti protiv takvih, što je plus jer je u Hajduku trener Španjolac.

U posjedu ćemo već morati biti strpljivi. Po svemu sudeći, Zajc starta. Nadam se da on ide po loptu među naša dva stopera, a da se Miške diže na 8, mislim da će tako imati i to toliko željeno defanzivno rasterećenje. Iskreno vjerujem ili barem želim vjerovati da Kova osjeti da je idealan trenutak za to, posebice zbog te Villarove očajne partije u nedjelju.

Samo da odigramo bez straha. Vjerujem da Kova to može pripremiti. Isto tako, treba ih pripremiti i na pritisak s tribina od prve minute. Prednost je što je on vodio puno utakmica u nižim ligama, gdje s tribina pljuju igrače, padaju svakakve psovke i prijeti se sa svime, od sjekira do motika.

S druge strane, ovo je ovoj našoj “novoj” ekipi prvi derbi, bit će tu svega. Suđenje, nadam se 55-45 za njih, bit će dovoljno. Teško mi je očekivati 50-50 ili da padne na našu stranu. Kažem, nek bude i tih pet posto, neće puno prevagnuti.
  • ElDorado
    6k
    Dodao bih da se stvar treba riješiti u prvom poluvremenu jer tamo u drugom nema igre, pogotovo ako su u prednosti.
  • Dinamosaur
    2.5k
    Isto tako, treba ih pripremiti i na pritisak s tribina od prve minute.antecacic

Jedino ko moze pasti pod pritiskom tovarije s tribina i magaraca na terenu su suci
  • Mali Zeus
    19.4k
    Zlo mi je.

Sutra će mi biti još gore.
  • Mali Zeus
    19.4k
    sve si dobro rekao, izaći hladne glave, strpljivo, nema žurbe, nametnuti im igru i nikako, ali baš nikako ne ući u njihov mlin sitnih faula, nervoze i psihoze, jer ako se to dogodi gotovi smo. Moramo postići da su oni ti koji su nervozni jer ne mogu do lopte ili ih ne ide. Zakočiti im Pajazitija i već smo na pola posla. Idealno kao u Rijeci, uvaliti im 2 gola do poluvremena i stišati ih. Nažalost vidim baš jednu tvrdu, odvratnu, negledljivu tekmu di će jedan potez i gol odlučiti sve.
  • Paulie
    69
    jel još uvijek dolje zajebavaju sa dregerima za par pivi sad od kad se ne mora presjedat u gradske buseve ili su još uvijek nadobudni
  • dzg7
    439

ne, dok je previše ljudi ne kontroliraju to uopće
  • Sava Krpa
    634
    Nadam se ali cisto sumnjam da ce od igre biti ista. U bodovnom egalu su sa nama, prvi je derbi i bit ce tu svega samo ne igre. Svim silama ce se potruditi da rezultat bude za njih pozitivan. Očekujem suca na nivou koji ce u prvih 15 minuta podijeliti karton - dva kao odgojno-obrazovnu mjeru, publiku koja oscilira od zviždanja sucu, nasim igračima pa na kraju svojim.
    Jedino sto ocekujem od igrača Dinama da napokon ali doslovno napokon izađemo na teren sa gardom a kad se to poklopi sa važnoscu tekme i kvalitetom koja je na našoj strani rezultat kao posljedica nece izostati.
  • Orc123
    13.2k
    Mozda nepopularno ali zasto se ne proba s Lisicom na lijevom krilu da moze iskoristiti dribling i brzinu prema unutra? Ima solidan udarac ili Bakrara lijevo....mozsa da se stave i Bakrar i Lisica pa da izmjenjuju krilne pozicije.....Bakrar odlican i za defanzivan skok kod prekida isto tako i u napadu...to ne treba zanemariti...stvarno nebeski skace a i trkom i defanzivom je jako dobar!
  • Orc123
    13.2k
    Ja bi to slozio ovako Nevistic
    Valincic, Sergi, McKenna, Goda, Misic, Benaccere, Zajc, Bakrar, Lisica, Beljo......stavio bi ja Pereza Vinlofa ovdje ali znam da ga Kova nece staviti......
  • Mali Zeus
    19.4k
    stavio bi ja Pereza Vinlofa ovdje ali znam da ga Kova nece staviti......Orc123

Za utakmicu ovog tipa je puno bolji Goda.
  • Orc123
    13.2k
    za ovakvi tip utakmice
    mozda i je....samo mi ne znamo sta jos Perez defanzivno moze, a od Gode znamo....to jedini razlog...
  • rakurs
    1.8k
    Šafarić kada je najavljivao utakmicu s nama: "Analizirajući ih, vidjeli smo da i oni imaju i dobre i loše strane, no kroz prijašnje utakmice nisu bili kažnjavani za neke svoje propuste."

Isto tako Carević: "Dinamo je zaista puno uložio i to je sad potpuno drugačija momčad nego prošle sezone. U igri su moderniji, vertikalniji i agilniji, iako imaju i neke lošije strane, koje smo vidjeli u prethodnim utakmicama."

Nadam se da su naši shvatili koje su to loše strane i da su radili na popravljanju tog problema. Jebiga, nije slučajnost, dva trenera su rekla ovo i onda nas izdominirali, barem jedno poluvrijeme.

Iako se ne nadam ničemu, bilo bi lijepo kada ne bismo izašli s respektom i vidno usrani kao što dolje izlazimo u 90% slučajeva. Barem to da mi je vidjeti.
  • Droljo
    21.1k
    Godine i godine frustracije oko lijevog beka donesu to da je nama goda top igrač. Sunce ti jebem kako će se samo okrenuti priča kad ga krenu pretrčavat u europi a prema naprijed ionako nemre ništa. Možda već i sutra počinje paljba po bruni. Za vinlofa bar ne znam limite...
  • ElDorado
    6k
    Bakrar meni polako ide ispred Lisice. Lik ima hrabrosti, brzine i moć koju Lisica nema. Lisica čini mi se jako u strahu od greške.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.