• Crni86
    15.3k
    al mora se rec i da u prijasnjim utakmicama kako su stoperi i bekovi bili mnogo hrabriji i odlucniji s loptom u nogama.

Sjetimo se kako je vinlof pokretao napade, pa sergija i probijanja linija, mckenna isto protiv varazdina. Ulasci valincica u sredinu…

Mi taj brzi i okomitiji nogomet do sada u prvenstvu stvarno i jesmo vidjeli i nismo uopce bili toliko ovisi o misku. Ali protiv gorice ja imam osjecaj kao da su svi bili za k, kao da smo izgubili ritam, kao da smo izgubili to samopouzdanje kojim smo zracili tih prvih 5 kola. Meni smo izgledali kao neki teski dizelas koji se jos nije upalio i onda kad smo se krenuli palit bilo je vec nazalost kasno.
  • Fatos Beqiraj
    164
    Top analiza, ali mislim da je tu problem do Misica i njegovog nacina igre i spustanja ( nije hejt na Misica i dalje mi je nas najbitniji igrac)
    Cudno da taj problem nije uspio rijesiti ni Jakir, ni Bjelica, ni Cannavaro ni Kova. Svako je gubio utk kad se Misic kvalitetno zatvori.
    Nadam se da ce se sad pokusat sa Bennacerom na 6 , Misic dosta vise bez spustanja velikog.

A u Europi sumnjam da ce se toliko ic zatvarat misica tu on moze na sesticu ili Villar
  • ElDorado
    5.9k
    U Europi mi moramo igrati s dve šestice inače ne piše nam se dobro
  • The Undertaker
    8.7k
    Ako se ja dobro sjećam, na pripremama smo igrali sa dva zadnja vezna. Znam da smo na protiv Ukrajinaca na tribini komentirali kako sa dva zadnja vezna više ne moramo brinuti da će netko zatvoriti Mišića.
  • LilScav
    16
    Nisam stručnjak, ali me zanima što se dogodilo s filozofijom brzog i direktnog nogometa koja je najavljivana, a posebno me zanima što se dogodilo s visokim pressingom? Razumijem da je "rizično", ali ne može me nitko uvjerit da ako Dinamo igra visoki pressing i ako protivnička momčad igra visoki pressing - da Dinamo neće u tom nadmetanju izmorit protivnika nakon 20 minuta?
  • Laugreano
    4.7k
    Tješi me to da obrana kakvu igraju na Mišiću nece prolazit kod Bennacera. A zabrinjava me to da kad nama Misica zatvore mi nemamo rjesenja. i to vec 3. sezonu. Zasto se onda Villara ne koristi u izgradnji.
    Veznjak nam igra lijevo krilo, pa barem kad se Villar spusti moze koristit međuprostor. Ne kuzim zasto je to bas tolika zagonetka vec 3 sezone. Kao i povratne lopte.
  • Tranzicijski Napad
    727
    Pa Dinamo je igro direktno, samo kad je i lopta dosla u zadnju trecinu nisi imao dovoljno igraca u zavrsnici.

a5qNCf8.png

Dosta nam taktika zavisi i o poziciji lijevog krila jer ako stojkovic i ljubicic udu izmedu linija lakse mogu primit loptu, gorica je to dobro branila pa se islo na izolaciju krila ali da bi to uspijelo bek mora odvuc igraca a ne ko u utakmici varela ostane uvijek s dvojcom na ledima.

aAUpSBg.png

Ovo je primjer kako bi to trebalo izgledat u izgradnji napada.

7c0PGJ5.png
  • tp1997
    2k
    Jučer sam nešto bacio oko na Benfica - Qarabag. Azeri baš školski primjer kako i protiv jačeg i kvalitetnijeg protivnika možeš presingom osvojiti loptu i stvoriti šansu, samo treba prepoznati situaciju i imati dobre okidače.
    Bjeličina prva era u Europi slovi za vrijeme kad smo bili primarno čvrsti iza i jaki tranzicijski, ali bogme smo mi odigravali kvalitetne presinge jačima od sebe i u LP i u EL, sjećam se par baš odličnih takvih situacija u onom gostujućem remiju 2-2 sa Šahtarom.

A onda pogledam naš presing protiv Gorice i to izgleda jadno, ovi nam izlaze iz presinga sa dva-tri dodira bez problema, i nije prvi put.

Ali ja nisam uvjeren da Kovačević uopće zna postaviti press. U Belupu mu je prolazilo jer u HNLu jedva da itko i igra presing pa je dovoljno samo dignuti se gore s više igrača, i iznenadit ćeš ekipe jer to od "manjeg" protivnika u HNLu ne očekuju. Ovdje to neće prolaziti, pogotovo ne u Europi.

Strah me i splitske wc školjke za vikend i Fenera.
  • DiddyGuela
    4.3k

Ali jos luđa stvar je ta da je nama Gorica lupila kvalitetniji presing nego mi njima. Sjeti se Osijeka u 1. kolu, do 60. minute su igrali bolji presing na nas nego mi na njih. Mi kada i pokusamo igrati gore visoko na protivnika, izgledamo mlitavo i neorganizirano.

Intenzitet igre nam je opcenito slabasan. Nisam vidio bas puno od onih famoznih "300 na sat u svakoj utakmici".
  • hardek
    6.3k
    Ono što smo do ove utakmice dobro radili je bio presing po izgubljenoj lopti i reposjed, nažalost u ovoj utakmici je i to zakazalo. Visoki presing izgleda malo bolje od kad smo se u defenzivnoj formaciji prebacili sa 4-4-2 na 4-2-3-1
  • DiddyGuela
    4.3k
    Ono što smo do ove utakmice dobro radili je bio presing po izgubljenoj lopti i reposjedhardek

Relativno dobro.... u Rijeci drugo pol i u Varazdinu vecinu drugog pol. nismo postojali niti u tom segmentu. Isto tako pogledaj utakmicu protiv Osijeka gdje smo također bili pasivni sve dok se oni nisu ispuhali oko 60. minute. Nas presing po izgubljenoj lopti funkcionira tek na trenutke. Daleko je to od neceg uvjerljivog. A govorimo tek o HNLu, liga u kojoj se igra nogomet niskog intenziteta.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.