• Bosskovitz
    19.1k

Razumljivo, ali opet - za glasanje je potrebno odvojiti minutu-dvije u 12 sati neradnog dana, doslovno tko se budi poslije 9:00 može glasati iz kreveta prije no što se ustane.

Mene su starci učili da se uvijek izlazi na državne izbore, pa makar zašarao listić, ako ni zbog čeg drugog onda iz poštovanja prema onima koji su se borili, patili, bili zatvarani, pa i poginuli zato da bismo mi mogli biti demokratska država i birati svoju vlast; umjesto da nam ju netko drugi oktroira, kao toliko često kroz povijest. Slična analogija vrijedi i ovdje: mnogi su toliko dali u ovim godinama i godinama borbe za to da Dinamo bude demokratski klub i da njegovo vodstvo ima demokratski legitimitet članova, najmanje kako im se svatko može zahvaliti ili samo pokazati poštovanje je odvojiti tih minutu-dvije i glasati na izborima.

Možda je simbolično, ali pogledajte nam konkurenciju u ligi: jedni su geopolitička igračka tajkuna iz susjedne zemlje, drugi su privatna zanimacija koja se kupuje i prodaje kao nekretnina na tržištu, treći su državni klub i tijelo javne vlasti... čak i ako je sudjelovanje na članskim izborima simbolično, to je simbolika na koju svi trebamo biti ponosni.
  • Neron53
    2k
    Ma ne trebate meni nista objasnjavati, samo pokusavam objasniti kako mislim da prosjecni clan razmislja.
    A ocito se vas par takodjer slazete sa mnom kad se toliko trudite motivirati ekipu.
  • Georg Koch
    6.6k
    ok ne trebamo tebi pojasnjavati.
    Ali onda okreni pricu u pozitivnom kontekstu, od toga unaprijed opravdavanja za ne izlazak (za ne odvojiti minutu od kuce) sigurno necemo nista dobiti.
  • Thor
    721
    Izlazak na izbore ne bi trebao uopce biti upitan. "Krvarili" smo svih ovih godina da bi ishodili prve,pa onda i ove izbore pa time svakako moramo i trebamo to konacno i prakticirati.
    Sve ostalo bi bilo pogresno i licemjerno. Znamo da je Zvone sa svojom DP jedini kandidacijski izbor (nisam cul za druge) sto u ovom trenutku ne cudi. Imam puno povjerenje u Zvonu,neke ljude sa liste poznam,s nekima sam i dobar a neke koje ne poznajem, znam i postujem njihovu dinamovu proslost. Nadam se u veliku izlaznost jer cemo time pokazati odanost klubu.
    A u buduce kada se stvari u klubu jos vise stabiliziraju nadam se da ce na iducim izborima u buducnosti biti jos listi istih takvih dinamovaca koji ce novom energijom i znanjima poticati pluralizam i pokazati da ta snaga ne prestaje i time jos vise doprinijeti boljitku kluba.
    Nema veceg kluba od Dinama! :victory: :strong: :heart:
  • Draž
    1.7k
    Iako je za Skupštinu prijavljena jedna lista članova, postoji i ona druga zbog koje itekako vrijedi izaći na izbore, a to je lista povjerenika.
    Bira se pet povjerenika koji će također dati svoj obol radu u Skupštini, jer su povjerenici dinamova baština i dinamovo blago.
    Ne znam koliko ih se prijavilo i tko su oni, ali uvjeren sam da ćemo imati zanimljivu utrku i zato izađite na izbore i odaberite svog povjerenika koji će vas predstavljati u Skupštini.
    A usput kliknite i na listu Dinamovog proljeća kad već glasate.
    Zaslužili su barem potvrdu za sve kaj su napravili za dinamovog navijača i člana u protekle dvije godine.
  • NORTE
    19.7k
    Glas na izborima je nužnost jer se na taj način Bobanu i našim ljudima dajemo što veći legitimitet.

Ovo jesu posebni izvanredni izbori koji mijenjaju puno toga u klubu, nitko ni nema šanse protiv Bobana, a dok god mi imamo jednu listu znači da u našem klubu cvjetaju ruže, trenutno tako i jest, a naše i Bobanove ambicije puno su veće od toga.

Ovaj put može se glasati i online, na neradni dan, dakle trebamo srušiti prošli rezultat izlaska na glasanje.
  • Pip
    419
    Ovaj put može se glasati i online, na neradni dan, dakle trebamo srušiti prošli rezultat izlaska na glasanje.NORTE

I prošli put se moglo glasat online na neradni dan.
  • Pop corn
    8.9k
    Nisam dugo pisao iz raznih razloga, a i teško da ću uskoro. Ali s ove, pojačane liste za subotnje izdvojio bih 4 imena od kojih je 3 već bilo u zadnjem sazivu Skupštine ali s druge liste.
    Svaki ima svoju priču, ali zajednički nazivnik im je nepatvorena Dinamovština i zaista pripadaju ovoj ekipi.
    Zašto ih onda nije bilo prije godinu i pol dana na DP listi?
    Tko zanemaruje taktiku i igra za raju... (kako ide dalje znaju pravu romantičari)...

Prva dva su pravi trojanci Dinamovog proljeća.

Lovro Marzic je mladi pravnik i Dinamovac, urbani dečko (koji me je godinama maltretirao za bar šal Dinamovo proljeće koji se napravio u limitiranoj verziji za onaj koncert, izložbu i ostale stvari koje smo kao DTSM organizirali za konačno prezimljavanje u Europi, a klub se ograđivao od toga). Lovro nema dlake na jeziku svakom smireno kaže kaj misli i tako je jednoj osobi bliskoj tadašnjoj predsjednici Uprave rekao kaj ne valja u Skupštini i dobio klasičan odgovor - pa što se ti ne aktiviraš. Nisu ni sumnjali kaj su aktivirali. Skupljali su te ljude za listu kao Pokemone (jer su kasno skuzili da u Statutu iz prosinca 2023. piše da zaposlenici ne mogu biti članovi Skupštine). Lovro je javio da ima prođu i da će proći na "Barišićevoj listi" i tu je komunikacija s njime prestala. Dapače, na ulici se prelazilo na drugu stranu ceste. Nikome od onih genijalaca na kraju nije bilo sumnjivo da Lovro ima 13 od 13 glasova i 100 posto prolaz. Imao je više glasova od Barišića kao "nositelja liste". Tek kasnije su skuzili da je on naš trojanski konj. Kad su ga počeli medijski stiskati i drugim medoticama znali smo da su krivog našli jer to je beton i naš 26. glas.
    (A i dobio je taj šal Dinamovo proljeće nakon što je Zeko postao predsjednik.... :smile: )

Hrvoje Josip Balen vlasnik je Algebre i znamo se godinama. Kad smo imali onu utrku u rujnu 2023. za učlanjivanje u klub kako bi ubacili povjerenike u Skupštinu i bili klackalica sam je nazvao i pitao kako pomoći i obišao cijelo svoje veleučilište da uclani što više ljudi.
    Iduće scene par mjeseci kasnije neću nikada zaboraviti. Ja u SPAR-u u Martićevoj kupujem si tu večer osnovne stvari. Taman progurali statut 35-25 (Hanzel htio 40-20 pa udri i prijeti zapisnicima, igraj dupli pas s nekima koji više nisu u političkom mainstreamu), a dečki još uvijek u Grčkoj. Zvoni mobitel. Hrvoje Balen. Javlja se. Rekoh računamo te za listu, idu oni Dinamovci respektabilnih CV-a. On veli stani malo, imam drugu ideju. Znam tog i tog iz IO on bi me mogao progurati među 35. Već smo tada imali jednog, sad bi mogao i drugi. Predobro da bi bilo istinito. Provjerit će na kavi. Zove dva dana kasnije da se vidimo, neće preko telefona, pa mi u šetnji parkicem veli da prolazi, ali da mu je taj iz IO rekao da ne smije zajebati (tako su oni skupljali ljude - e ne smiješ me zajebati). Nakon toga se mičemo s Facebook frendova, ma svega. Nismo pričali niti se vidjeli do iza izbora prvog kruga. I to je bilo preko treće osobe dogovoreno. :rofl:

Već smo bili na 27., a imali smo u džepu u tišini jednog koji neće doći. Dakle oni su bili tri ispod i počela je panika.

A u Zagreb je došao PAOK. Glavna priča ipak je bio famozni šalabahter ili kako su oni to rekli "bilješke". A to je samo bio bumerang gospodi za jednog dosadašnjeg člana IO i Skupštine.

Janko Gogolja je vlasnik privatne, ali velike financijske kompanije i na kraju ispostavilo se veliki karakter. Vidio je brzo gdje sve s ovima vodi i večer prije utakmice s PAOK-om odlučio da će glasati za Zajeca, a ne Barisica i kliku. I to se saznalo, objavilo, ali se čovjek nije skrivao. Otišao je na utakmicu u ložu, gledao 2:0 pobjedu i onu bolesnu atmosferu i na kraju se morao suočiti s Mirko Barišićem, Hanzelom, Vlatkom ali i Bozicom Barisic. Saslusao je sve, od obećanja do uvreda, ali ostao je čvrst.
    Na kraju kada se shvatilo da je pobjeda blizu trebalo je slagati i IO (tj. imati spreman saziv) i ovakvog kapitalca bi rado svako imao (i profesionalno i moralno). Na kraju je rekao: "Dečki, pa da pričaju da ste me kupili, a svi znamo da niste. Tu sam kaj treba, ali IO meni ne treba".

Eto, tako su trojica muškaraca danas na pravoj listi, a tada su bili na pravoj strani bez obzira na listu. Pravi Dinamovci.

(Preostale tri ruke čuvam kao materijal za neko štivo jedan dan i kako im su se otvorile oči. Jedan je recimo otišao na sastanak tih 35 i nakon govora Hanzela shvatio da on tamo ne pripada, drugi je na mail dobio tekst pismene ostavke i pijane poruke da potpiše to jer se saznalo da je pio kavu sa mnom i Dragutinom Kamenskim i nije im od povjerenja. Itd itd.)

Četvrto ime je Tomislav Kamenski. Mladi direktor obiteljske tvrtke od preko 1000 zaposlenih i boli glava projekata je Dinamovac koji ne gleda protivnika i na svakoj je domaćoj tekmi.
    Iz objektivnih razloga Dragutin Kamenski nije na listi, ali Tomo je potpuno zaslužil. Tu je ovih godinu i pol za bilo kaj, stječe veliko iskustvo u tvrtki i sigurno će imati što reći u budućnosti kao dio Dinama. Stalno radi na sebi, educira se i s njim, Lovrom, dr. Pleckom i tom generacijom na listi nema straha za budućnost kluba.
    A Tomekov stari je tu isto cijelo vrijeme i primjer je pravog Zagorca kojem se ne smiješ zamjeriti kao što mu se Barišić zamjerio. Čovjek je doslovno tjedan dana između ona dva kruga izbora s nama orao i kopao da izvučemo šest ruku i porazimo stari model i otvorimo vrata novom Dinamu.
    Na kraju sam ga pitao što je mislio kad je prihvatio Barisicev poziv u rujnu 2023. da uđe u IO, a što misli danas: Kome je on vrijednosno bliži?
    Samo se nasmijao i rekao da se i on zna zajebati.
    Nikad nije bio dio borbi, ali brzo je shvatio (pa i na svojoj koži) kakvi su to ljudi bili na drugoj strani.
    I shvaća da uvijek može dati savjet iz bogatog iskustva koji ima.

Zašto sam sve ovo napisao? Čisto da vidite koliko je samo nekoliko ljudi žrtve podnijelo da bi imali danas ovo što imamo. I da upravo izlaskom na izbore, bez obzira što je nažalost samo jedna lista, dajete legitimitet ovim ljudima da grade novi Dinamo.
    Jer više nema borbi protiv, nema neprijatelja, sad je samo razvoj kluba da postane "neosvojiva plava tvrđava". Na tom putu će se griješiti, pobogu pa griješili smo u prvih godinu i pol, ali na greškama svi naučili.
    Ako je na bazi od 13 000 članova Zeki skoro 8000 dalo glas, onda Zvone zaslužuje najmanje duplo, ako ne i više da svi vide kakva je to plava vojska stala iza kluba i da nikada više nitko ne pomisli iskorištavati naš Dinamo.
    Zato u subotu lagano ispuniti clansku obvezu i uživati u tom Plavom zajedništvu koje se osjeti na svakom koraku.
    Toliko od mene....
  • jedan u nizu
    15.3k

Za najeziti se kakve price. :gasp:
    Skidam kapu svima u tim pricama. Nevjerovatno je sto se dogadalo sve dok mi ostali smrtnici nismo imali pojma o tome. :cheer:

Trebalo bi jednog dana film snimiti o ovome.
    Scenarija bi se posramilo pola holivuda :cool:
  • skener
    6.2k
    Jbt kad se sjetim one noći pred izbore. Razmišljaš nekako logički 35-25 pa nemamo šanse.
    A opet, znaš da tu cijelu priču guraju zajebani igrači i da će napraviti sve što mogu da dođemo do konačne pobjede. Nadaš se. Pa onda onaj pokušaj u zadnji čas da se neki ljudi izbace, pa čekanja svake vijesti o tome tko je došao na skupštinu, a tko nije. Stalno neka zbrajanja na temelju svake info koja se uspije naći, a ni sam nisi siguran kaj je od toga uopće točno.

Često mi prođe kroz glavu kako je @sport to jutro bio uvjeren u pobjedu. Na trenutak pomisliš kaj ovaj piše, a onda opet možda ipak nešto zna što mi ne znamo. I kako se bližio trenutak glasanja on je bio sve bolje i bolje volje. Mislim da je u jednom trenutku napisao nešto u stilu "pa njima fali 12 ruku, ali toga još nisu svjesni". Svaka čast @sport

U svakom slučaju dan za pamćenje.

I na kraju suze radosnice kada je postalo službeno
  • BluePhone67
    5.3k
    @Papastrumf je rekao da treba knjigu napisati o tome, nadam se i da hoće.
  • Pop corn
    8.9k
    Papastrumf je rekao da treba knjigu napisati o tome, nadam se i da hoće.BluePhone67

On diktira, ja pišem :rofl: Treba naravno, ali i treba vidjeti vrijeme zastare za neke detalje.... ahahah bit će vremena...

Posebno poglavlje: Dedini kolači
  • The Undertaker
    8.7k
    Možda je simbolično, ali pogledajte nam konkurenciju u ligi: jedni su geopolitička igračka tajkuna iz susjedne zemlje, drugi su privatna zanimacija koja se kupuje i prodaje kao nekretnina na tržištu, treći su državni klub i tijelo javne vlasti... čak i ako je sudjelovanje na članskim izborima simbolično, to je simbolika na koju svi trebamo biti ponosni.Bosskovitz

Isto kao što smo mi društveno-sociološki eksperiment platforme Možemo sa ciljem razjedinjavanja hrvatskog puka i produbljivanjem razlika Sjevera i Juga.

Mobiliziranje članstva na platformi mržnje i omalovažavanja drugih klubova nije dugoročno na korist klubu a i nije sukladno njegovoj viziji, misiji i svrsi. Ako nas treba mobilizirati na platformi mržnje prema Hajduku onda je nešto trulo u nama.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.