• Goncalo Santos
    621
    Posto na Zoni ima dosta clanova koji se dublje razumiju u taktiku, analizu i statistiku, predlazem povremenu kratku rubriku u kojoj bi npr. @Omake predstavio nekog igraca kojeg je skautirao i koji bi mogao biti zanimljiv Dinamu zbog svojih karakteristika, ili netko drugi tko je vec strucan.

Naravno ako se osoba zeli javno eksponirati.

Osobno volim citati te analize Zoninih skauta, kada bi se to ekraniziralo mislim da bi se dobila jos jedna druga dimenzija.
  • Crni86
    14.7k
    Naravno ako se osoba zeli javno eksponirati.Goncalo Santos

Moze samo i napraviti anlizu koju ce pripremiti voditeljima koji ce ju zatim predstaviti pa se ne mora javno eksponirati. Naravno u analizi se onda spomene da ju je pripremio clan foruma Omake.

Ali @Omake i @Tranzicijski Napad mislim da bi mogli dati veliki doprinos podcastu sa svojim analizama
  • NitkoBitan
    31.1k
    Jel planirano omogucavanje komentara ispod videa na yt ili? Ja sam nekako protiv, nalesinarit ce se svega po tome.
  • Goncalo Santos
    621
    Jos jedan prijedlog, ukoliko je opcija pozivanje gostiju, da se povremeno pozove osoba koja nije nuzno svjetonazora i videnja vecine navijaca, ali je ili bila vezana za klub.

Takve osobe cesto budu po podcastima, ali im se pitanja postavljaju u rukavicama ili najcesce i ne postave, naravno ona skakljiva pitanja koja ljude zanimaju.

Mislim da bi bilo zanimljivo i s tim ljudima obaviti jedan normalan kulturan razgovor.

Lijepo pitati kako su dosli na neke funkcije, kojim stavovima su se vodili i tako.

Ne bih htio da se zovu samo istomisljenici i da se samo svi medusobno slazu i da se stvara jednoumlje.

Ima sigurno kvalitetnih ljudi koji nisu dio proljecara, a zele dobro klubu.
  • badjibadara
    7.3k
    Jel planirano omogucavanje komentara ispod videa na yt ili? Ja sam nekako protiv, nalesinarit ce se svega po tomeNitkoBitan

Mislis da se komentira samo u za to predvidjenoj temi na forumu? nije losa ideja
  • don
    15.5k
    Jel planirano omogucavanje komentara ispod videa na yt ili? Ja sam nekako protiv, nalesinarit ce se svega po tome.NitkoBitan

pa to je doslovno najmanji problem, ako i bude toga, u šta sumnjam. To se riješi u minuti.
  • kristijank
    45
    Pozdrav svima! Vrijeme je da predstavim i sebe kao drugog člana ovog podcasta. Moje ime je Kristijan Kuveždić, trenutačno sam novinar Jutarnjeg lista, a neki odavde me možda znaju kroz rad na Ofenzivi, a mogli ste me vidjeti i u pokojem podcastu također... S Dinamom sam povezan na razne načine. Već tri godine sudjelujem u radu KK Dinamo te tu i tamo pišem tekstove za Dinamo reviju. Kao i Niko, Dinamo pratim od malih nogu, i ta opsesija klubom i svime što ga okružuje traje i danas. Hvala na svim prijedlozima, kritika - sve upijamo kako bi podcast s vremenom bio što kvalitetniji jer naši navijači to zaslužuju. Veliko hvala moderaturi Zone Dinamo na pomoći, a i vama koji ste podržali ovaj projekt od samog početka. Vidimo se i slušamo već u ponedjeljak!
  • Eduardo
    26k
    ti misliš da bi taj način maknuo nekoga od senzacionalizma, ja sam uvjeren da ne bi jer senzacionalizam dolazi gotovo u dnevnom obliku, a tome ne možeš parirati.

Onog trenutka kad se podcast predstavi kao izvor, svrstava se u isti koš s portalima, ali samo u blažem tonu i to samo u očima zonaša koji su nam lojalni i privrženi. U očima drugih ne bi se previše razlikovali od svih ostalih. Gubi se kredibilitet na taj način i svaka razlika nestaje.

ZDP može komentirati i analizirati ono što se pojavi u javnosti, i na taj način može pokušati pokopati gluposti portala i clickbait mentalitet. U tome se krije vrijednost... argumentima pobiti sranja koje se iznose, ali nikako ih iznositi prvi (ne sranja nego insajderske info).

usporedba sa Zajecom nema nikakvog smisla i potpuno je promašena. Mi ne trebamo "Zajeca" kao "simbol" da bi ljudi gledali podcast... ići u lov na mase preko ekskluziva je samo jeftini trik koji kratkoročno pali, a dugoročno uništava. Krenuti tim putem, ovaj podcast završit će kao svaki senzacionalistički projekt... potrošeno i nebitno. Ako kreneš graditi temelje na senzaciji cijela smisao pada kad senzacija nestane, a jednog dana će nestati.

To je pogled s mog stajališta... ne tvrdim da je jedini ispravan, ali smatram da imam dobre argumente na svojoj strani. Međutim, mogu razumjeti i pogled na perspektivu s vaše strane.
  • Mr Blue
    4.1k
    Dečki, svaka čast. Baš lijepe vijesti prije tekme večeras. Inače ne pratim podcaste uopće, ali nijedan. No vas ću s guštom gledati svakog ponedjeljka u 20 sati.

Želim vam puno sreće u radu, javite kad se bude moglo pogurati malo i financijski.

Neću vam soliti pamet što i kako raditi, sigurno znate to sami najbolje od sviju.

Još jednom, sretno!!
  • serbus
    5.3k
    Pitanja bi pustio samo članovima , gledati mogu svi ali privilegiju pitanja gostu ili voditeljima za članove.
  • emilperska
    11.5k
    Pitanja bi pustio samo članovima , gledati mogu svi ali privilegiju pitanja gostu ili voditeljima za članove.serbus

Clanove čega?
    Kluba ili Zone. Ako je Kluba, onda je to klupski podcast. Ako je Zone, onda otežavaš financiranje preko Patreona.

Ugl, ja sam za to da pitanja onda postavljaju forumaši. A tko nije forumaš, neka vrsta Patreona.
  • NB86
    17.1k
    Napokon, dosta mi je raznih dibidusa po youtube-u, odlicno da je niko ukljucen, super znak da nece biti klasicno naprđivanje, volio bi da se i da mjesta i nekom tko zna dosta o taktici da analizira utakmice, ima ih i ovdje aktivnih (omake, tranzicijski napad, ...)
  • jakov1
    865
    Ako kreneš graditi temelje na senzaciji cijela smisao pada kad senzacija nestane, a jednog dana će nestati.Eduardo

Ja se slazem, kvalitetan temelj u obliku argumentiranog sadrzaja i analiza je najvazniji. Da iza Zajeca, nostalgije i dinamovstine nije stajao razraden, kvalitetan plan, ne bi dugo potrajalo.

Ali moje pitanje je, hoce li ljude zeljne senzacije zanimati podcast kakvog ti predlazes? Kome se iznosi argumentacija ako podcast prate samo oni koji se u startu slazu?

Ja mislim da netko tko prati Balkan dedu sigurno nece samoinicijativno pratiti podcast koji je fokusiran na argumentaciju i pozitivu, ako ce netko upaliti ZDP da cuje najnovije info o transferima, a onda usput i cuje sve drugo kvalitetno sto ce ekipa pripremiti, to je puno bolje nego da taj isti trazi info kod Balkan dede i slusa samo smece.

Ali kako Mr Blue kaze, vjerujem da vi koji ste ukljuceni najbolje znate u kojem smjeru treba ici.
  • Haza
    10.8k
    Predlažem da FazeN @Haza i @Miro Vugrinec ubuduće informacije o dinamu umjesto na forum šalju u inbox adminu foruma za potrebe podcasta, u kojem bi se onda mogla otvoriti tj prokomentirati ta aktualna pitanja.NORTE

Nema problema, pošaljem kome treba, neka mi admini jave kome da šaljem, što se mene tiče, ne moram biti viđen na forumu.
  • Plava stijena
    525
    Svaka čast na pokretanju podcasta. Vjerujem da nam je nasušno potreban glas u javnosti koji bezrezervno brani naš klub. Moram reći da godinama pratim rad ofenzive i njene pokretače braću Buvač sam uvijek percipirao kao odmjerene i realne komentatore hnl zbivanja.

S druge strane Niku Matičevića sam u tom podcastu doživio kao arhetip dinamovca koji u društvu tovara samo trpi i šuti. Vujić i Silov: zadrti tovarski agitatori i licemjeri su se u mnogo navrata "istresli" po Dinamu i Niko im ne bi nikada, ali baš nikada, proturiječio. Eh sada da li je to bio interni dogovor da ne bude svađe? Moguće, ali je bilo mučno za odslušati.

Inače oba novinara koja će voditi ZD podcast su ostavila dojam vrlo kulturnih, obrazovanih mladića. Moja poanta je da se nekada u tim raspravama moralo pokazati žustrine i u startu sasjeći izživljavanje nad klubom od napaćenih kompleksaša kluba s juga.

Želim Vam svu sreću u radu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.