• gaTeDZG
    3k
    Puna podrška, otvarajte donacije! :strong:
  • Peškaman
    9.7k
    Jednom mjesečno izdvojiti situacije/utakmice koje su se kroz povijest Dinama događale taj isti mjesec. Tipa krajem kolovoza izdvojiti dva-tri događaja kroz Dinamovu povijest.
    Pod tim mislim i na primjer 5 minuta izdvojiti mjesečno i ispričati o igraču koji je u povijesti Dinama napravio velike stvari ili je bio ljubimac publike u to vrijeme.
    Primjer, najveći kolekcionar Dinama, Krešimir B. donese eksponat i prezentira ga (naravno ako se čovjek slaže s tim).
  • Mladi Starac
    476
    Sjajno! Svaka čast ekipi!!
  • serbus
    6.1k
    Mislim da je Skender trebao otvoriti prvi podcast.
    Prošao tranzicijsko razdoblje, zna sve iz tog doba a emotivac vjerujem da ima dosta toga za ispričati a 100% ništa negativno neće reći o klubu.

Nogomet je igra volio bi da je i takav podcast zaigran a ne utopljen u nekom moru nebitnih statističkih podataka.
  • njurci10
    708
    Ugl.
    Ovo s statistikom je super ideja.
    Npr tijekom emisije nazvati jedan dio statističkim kutak ili nešto slično.
    I u tome statistike od krizya, analize od tranzicijskog napada i sl.
  • FazeN
    9k
    Pozdravljam ideju otvaranja podcasta i želim ekipi svu sreću.
    Vrlo rado ću sudjelovati u Patreon akciji, te iako kod mene admini ne daju reklame, bacim ja bez problema čim krenete s tim, samo da počne :)
    Sretno, držim vam fige!
  • NORTE
    27.4k
    Predlažem da @FazeN @Haza i @Miro Vugrinec ubuduće informacije o dinamu umjesto na forum šalju u inbox adminu foruma za potrebe podcasta, u kojem bi se onda mogla otvoriti tj prokomentirati ta aktualna pitanja.

Tako bi zona podcast bio mjesto ekskluziva, umjesto da to ide javno medijima koji su otvoreno antidinamovski nastrojeni.
  • Risbo
    3
    Vrhunska je stvar što se ovo radi napokon. Mislimda treba komentirat uglavnom samo o Dinamu i o budučem protivniku ili prethodnom. Druge klubove prokomentirat u smislu nekog sudačkog poguranca hajduku i to jasno naglasit i komentiranje komentatora hrvatskih koji prešučuju u prijenosu svaku grešku kontra dinama ,a opravdavaju svaki hajdučki poguranac i takve stvari. Bitno je svako kolo tako proći i vidjeti što je hns napravio u korist hajduka i dinamovih protivnika ,razbit sve mitove da nas neko gura nego jasno reći da to nije tako da nismo glupi i vidimo da je sve usmjereno protiv nas.Samo hrabro momci bez dlake na jeziku pratit ce Vas cjela država jer ne možemo više slušat dinamovce na ekranima koji se ulizuju drugima i spuštaju glavu kad treba reći kako stvari stoje.
  • Paggini
    99.5k
    Predlažem da FazeN @Haza i @Miro Vugrinec ubuduće informacije o dinamu umjesto na forum šalju u inbox adminu foruma za potrebe podcasta, u kojem bi se onda mogla otvoriti tj prokomentirati ta aktualna pitanja.

Tako bi zona podcast bio mjesto ekskluziva, umjesto da to ide javno medijima koji su otvoreno antidinamovski nastrojeni.
    — NORTE

Ovo se apsolutno slažem, ali u tom slučaju bi se mogao, ako se ima vremena, odraditi video ISTI dan, kratki 5-10 mina video, jer ako Haza ili tko god javi u utorak info, do ponedjeljka vec to odavno bude raskeljena vijest po medijima

Ako se javi na vrijeme za podcast, onda svakako sacuvati za podcast
  • mlinchica
    7.4k
    Predlažem da FazeN @Haza i @Miro Vugrinec ubuduće informacije o dinamu umjesto na forum šalju u inbox adminu foruma za potrebe podcasta, u kojem bi se onda mogla otvoriti tj prokomentirati ta aktualna pitanja. — NORTE

Možete dati primjer kakve bi to informacije bile?
    Edit: može bilo tko kome je ta ideja interesantna
  • Laugreano
    6.1k
    Svaka cast na inicijativi. Mislim da svatko moze izdvojiti jedan jebeni dolar.
  • Eduardo
    30.8k
    @NORTE @Paggini vjerujem da sljedeće retke pišem u ime cijele administracije.

U potpunosti se protivim ovakvom prijedlogu i smatram ga potpuno promašenim jer smatram da ZDP ne smije i ne može biti platforma koji preuzima ulogu "insajderskog izvora".

Kao prvo, jedno je komentirati i analizirati informacije koje se već pojave u javnosti, a nešto sasvim drugo je nametnuti podcastu ulogu da BUDE glavni izvor takvih informacija.

Smatram da je to u ovom formatu i novinarski i navijački najniža moguća razina. Vrijednost ZDP-a trebala bi biti u argumentiranoj raspravi i analizi, a ne u tome da se pretvorimo u kanal koji radi klikova i pregleda direktno plasira "ekskluzive".

Vjerujte, onog trenutka kad krenemo loviti preglede preko insajderskih informacija, postajemo isti kao mediji protiv kojih se navodno borimo i koje pljujemo... na kraju dana, rezultat bi bio isti, lov na senzacije, na što brže izbacivanje informacija, na utrku s portalima. A to nikada ne može završiti dobro, jer se kvaliteta sadržaja žrtvuje zbog brzine i klikova, a tu ne vidim prostor za napredak... ne želim pod imenom zonedinamo podcast koji će se pretvoriti u senzacionalističku mašineriju.

Htjeli mi to ili ne tim potezom se automatski stavljamo u istu kategoriju s medijima koji na dnevnoj bazi pune rubriku "Shit of the day".

Za kraj upisa još ću jednom ponoviti... snaga podcasta trebala bi biti u raspravi, interpretaciji i analizi. Upravo u stvarima koje razlikuju navijački medij od senzacionalističkih portala. Ako to izgubimo, izgubili smo sve.

Zato sam apsolutno protiv ovog prijedloga i smatram da bi svako približavanje takvom modelu naštetilo i podcastu i forumu.

Ako netko ima insajderske informacije neka ih podijeli na forumu, u otvorenoj raspravi, a ekipa će ih u podcastu, ako su relevantne, komentirati i analizirati. To je jedini ispravan put.
  • Georginho
    970
    Svaka čast! Bravo! :clap:
    Trebalo nam je ovo.
  • Paggini
    99.5k

Ok, sve stoji, samo mislim da imamo krivu percepciju jer mislim da bi upravo preko Zone se maknulo od tog "BOMBA NA POMOLU????" kretenizma i senzacionalizma. Ne mislim da bi se nužno ili uopće trebalo fokusirati na transfere, ali provlačiti insiderske informacije kroz diskurs svakako da.

Ako se informacije dijele smisleno i racionalno, pa čak i argumentirano, time bi se, po mome mišljenju, uzeo primat i relevantnost tim imbecilima koji zarađuju na klikovima, a diskurs među navijačkim pukom bi bio PUNO zdraviji nego "Boban tjera ovog i onog", "Dinamo nema para za ovog i onog", dok bi u podcastu te informacije uvijek bile provjerene i argumentirano predstavljene.

Ni ja ni Norte nismo mislili Zona Dinamo podcast pretvoriti "KRIVAK DOLAZI U DINAMO????!!!!! BOBAN REKAO NE!!!!", nego u podcastu iznijeti insiderske informacije što je u pozadini toga i obrazložiti pozadinu te cijele priče, upravo da se da prava slika bez svega toga senzacionalizma.
  • jakov1
    1.7k
    Vrijednost ZDP-a trebala bi biti u argumentiranoj raspravi i analizi, a ne u tome da se pretvorimo u kanal koji radi klikova i pregleda direktno plasira "ekskluzive". — Eduardo

Razumijem poantu, ali se ne slazem. Vidio sam previse propalih inicijativa zbog idealistickog pristupanja gdje je trebalo malo pragmatizma. Da je DP na izbore islo bez Zajeca, samo s argumentima i analizama, sad ne bi imali ni Bobana ni povijesne izbore za dva tjedna.

Nekad treba imati nesto za privuci siroke mase pa tek onda krenuti s konkretnim sadrzajem jer uzalud imas najkvalitetniji sadrzaj ako ga nitko ne gleda.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.