• gaTeDZG
    2k
    Puna podrška, otvarajte donacije! :strong:
  • Peškaman
    7.6k
    Jednom mjesečno izdvojiti situacije/utakmice koje su se kroz povijest Dinama događale taj isti mjesec. Tipa krajem kolovoza izdvojiti dva-tri događaja kroz Dinamovu povijest.
    Pod tim mislim i na primjer 5 minuta izdvojiti mjesečno i ispričati o igraču koji je u povijesti Dinama napravio velike stvari ili je bio ljubimac publike u to vrijeme.
    Primjer, najveći kolekcionar Dinama, Krešimir B. donese eksponat i prezentira ga (naravno ako se čovjek slaže s tim).
  • Mladi Starac
    389
    Sjajno! Svaka čast ekipi!!
  • serbus
    5.3k
    Mislim da je Skender trebao otvoriti prvi podcast.
    Prošao tranzicijsko razdoblje, zna sve iz tog doba a emotivac vjerujem da ima dosta toga za ispričati a 100% ništa negativno neće reći o klubu.

Nogomet je igra volio bi da je i takav podcast zaigran a ne utopljen u nekom moru nebitnih statističkih podataka.
  • njurci10
    236
    Ugl.
    Ovo s statistikom je super ideja.
    Npr tijekom emisije nazvati jedan dio statističkim kutak ili nešto slično.
    I u tome statistike od krizya, analize od tranzicijskog napada i sl.
  • FazeN
    1.7k
    Pozdravljam ideju otvaranja podcasta i želim ekipi svu sreću.
    Vrlo rado ću sudjelovati u Patreon akciji, te iako kod mene admini ne daju reklame, bacim ja bez problema čim krenete s tim, samo da počne :)
    Sretno, držim vam fige!
  • NORTE
    19.1k
    Predlažem da @FazeN @Haza i @Miro Vugrinec ubuduće informacije o dinamu umjesto na forum šalju u inbox adminu foruma za potrebe podcasta, u kojem bi se onda mogla otvoriti tj prokomentirati ta aktualna pitanja.

Tako bi zona podcast bio mjesto ekskluziva, umjesto da to ide javno medijima koji su otvoreno antidinamovski nastrojeni.
  • Risbo
    2
    Vrhunska je stvar što se ovo radi napokon. Mislimda treba komentirat uglavnom samo o Dinamu i o budučem protivniku ili prethodnom. Druge klubove prokomentirat u smislu nekog sudačkog poguranca hajduku i to jasno naglasit i komentiranje komentatora hrvatskih koji prešučuju u prijenosu svaku grešku kontra dinama ,a opravdavaju svaki hajdučki poguranac i takve stvari. Bitno je svako kolo tako proći i vidjeti što je hns napravio u korist hajduka i dinamovih protivnika ,razbit sve mitove da nas neko gura nego jasno reći da to nije tako da nismo glupi i vidimo da je sve usmjereno protiv nas.Samo hrabro momci bez dlake na jeziku pratit ce Vas cjela država jer ne možemo više slušat dinamovce na ekranima koji se ulizuju drugima i spuštaju glavu kad treba reći kako stvari stoje.
  • Paggini
    67.3k
    Predlažem da FazeN @Haza i @Miro Vugrinec ubuduće informacije o dinamu umjesto na forum šalju u inbox adminu foruma za potrebe podcasta, u kojem bi se onda mogla otvoriti tj prokomentirati ta aktualna pitanja.

Tako bi zona podcast bio mjesto ekskluziva, umjesto da to ide javno medijima koji su otvoreno antidinamovski nastrojeni.
    NORTE

Ovo se apsolutno slažem, ali u tom slučaju bi se mogao, ako se ima vremena, odraditi video ISTI dan, kratki 5-10 mina video, jer ako Haza ili tko god javi u utorak info, do ponedjeljka vec to odavno bude raskeljena vijest po medijima

Ako se javi na vrijeme za podcast, onda svakako sacuvati za podcast
  • mlinchica
    3.8k
    Predlažem da FazeN @Haza i @Miro Vugrinec ubuduće informacije o dinamu umjesto na forum šalju u inbox adminu foruma za potrebe podcasta, u kojem bi se onda mogla otvoriti tj prokomentirati ta aktualna pitanja.NORTE

Možete dati primjer kakve bi to informacije bile?
    Edit: može bilo tko kome je ta ideja interesantna
  • Laugreano
    4.6k
    Svaka cast na inicijativi. Mislim da svatko moze izdvojiti jedan jebeni dolar.
  • Eduardo
    26k
    @NORTE @Paggini vjerujem da sljedeće retke pišem u ime cijele administracije.

U potpunosti se protivim ovakvom prijedlogu i smatram ga potpuno promašenim jer smatram da ZDP ne smije i ne može biti platforma koji preuzima ulogu "insajderskog izvora".

Kao prvo, jedno je komentirati i analizirati informacije koje se već pojave u javnosti, a nešto sasvim drugo je nametnuti podcastu ulogu da BUDE glavni izvor takvih informacija.

Smatram da je to u ovom formatu i novinarski i navijački najniža moguća razina. Vrijednost ZDP-a trebala bi biti u argumentiranoj raspravi i analizi, a ne u tome da se pretvorimo u kanal koji radi klikova i pregleda direktno plasira "ekskluzive".

Vjerujte, onog trenutka kad krenemo loviti preglede preko insajderskih informacija, postajemo isti kao mediji protiv kojih se navodno borimo i koje pljujemo... na kraju dana, rezultat bi bio isti, lov na senzacije, na što brže izbacivanje informacija, na utrku s portalima. A to nikada ne može završiti dobro, jer se kvaliteta sadržaja žrtvuje zbog brzine i klikova, a tu ne vidim prostor za napredak... ne želim pod imenom zonedinamo podcast koji će se pretvoriti u senzacionalističku mašineriju.

Htjeli mi to ili ne tim potezom se automatski stavljamo u istu kategoriju s medijima koji na dnevnoj bazi pune rubriku "Shit of the day".

Za kraj upisa još ću jednom ponoviti... snaga podcasta trebala bi biti u raspravi, interpretaciji i analizi. Upravo u stvarima koje razlikuju navijački medij od senzacionalističkih portala. Ako to izgubimo, izgubili smo sve.

Zato sam apsolutno protiv ovog prijedloga i smatram da bi svako približavanje takvom modelu naštetilo i podcastu i forumu.

Ako netko ima insajderske informacije neka ih podijeli na forumu, u otvorenoj raspravi, a ekipa će ih u podcastu, ako su relevantne, komentirati i analizirati. To je jedini ispravan put.
  • Georginho
    422
    Svaka čast! Bravo! :clap:
    Trebalo nam je ovo.
  • Paggini
    67.3k

Ok, sve stoji, samo mislim da imamo krivu percepciju jer mislim da bi upravo preko Zone se maknulo od tog "BOMBA NA POMOLU????" kretenizma i senzacionalizma. Ne mislim da bi se nužno ili uopće trebalo fokusirati na transfere, ali provlačiti insiderske informacije kroz diskurs svakako da.

Ako se informacije dijele smisleno i racionalno, pa čak i argumentirano, time bi se, po mome mišljenju, uzeo primat i relevantnost tim imbecilima koji zarađuju na klikovima, a diskurs među navijačkim pukom bi bio PUNO zdraviji nego "Boban tjera ovog i onog", "Dinamo nema para za ovog i onog", dok bi u podcastu te informacije uvijek bile provjerene i argumentirano predstavljene.

Ni ja ni Norte nismo mislili Zona Dinamo podcast pretvoriti "KRIVAK DOLAZI U DINAMO????!!!!! BOBAN REKAO NE!!!!", nego u podcastu iznijeti insiderske informacije što je u pozadini toga i obrazložiti pozadinu te cijele priče, upravo da se da prava slika bez svega toga senzacionalizma.
  • jakov1
    865
    Vrijednost ZDP-a trebala bi biti u argumentiranoj raspravi i analizi, a ne u tome da se pretvorimo u kanal koji radi klikova i pregleda direktno plasira "ekskluzive".Eduardo

Razumijem poantu, ali se ne slazem. Vidio sam previse propalih inicijativa zbog idealistickog pristupanja gdje je trebalo malo pragmatizma. Da je DP na izbore islo bez Zajeca, samo s argumentima i analizama, sad ne bi imali ni Bobana ni povijesne izbore za dva tjedna.

Nekad treba imati nesto za privuci siroke mase pa tek onda krenuti s konkretnim sadrzajem jer uzalud imas najkvalitetniji sadrzaj ako ga nitko ne gleda.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.