• jedan u nizu
    15.1k
    Nadam se da će izgraditi dva pothodnika za park Maksimir i tako maknuti oba semafora kod sjevera.NORTE

Volio bih da se u tom slucaju nekako ''zatvori'' Maksimirska, ako vec nece ici denivelacija.
    Dva velika pothodnika, kod obe tramvajske stanice. A cijeli potez izmedu nekako ''zatvoren'' boljim ogradama i zapravo velikim drvored izmedu.
    Moze i nekakav bukobran obucen u neke biljke penjacica, pa da bude sav nekako zelen.
    Da nebi bilo pretrcavanja ceste izmedu ili nesto.
    Ne samo kad je tekma, nego opcenito, tamo se jako pretrcava cesta.
  • db-izbjeglica
    18.3k
    od kud se bacaju ove informacije o astronomskoj cijeni izgradnje jednog običnog podvožnjaka?

mislim, ne bi da se u zagrebu nikad nije izradio podvožnjak slične duljine, nitko nije propao, nitko nije umro od gladi, ništa nije bankrotiralo... rekonstrukcija remetinečkog rotora, sa svim probijanjima je na kraju koštala manje od 50 milijuna eura, a to je kudikamo složeniji pothvat od ovoga što bi bilo potrebno izvesti u maksimiru - obični pravocrtni podvožnjak

to je jedan sasvim normalan građevinski zahvat, ništa suludo, ništa nezamislivo, ništa neizvedivo...a potrebno.

ako se već ulaže novac u stadion, zašto ne iskoristiti priliku napraviti nešto korisno i smisleno?

mislim, iznenadio bi se da naprave nešto tako, kod nas sve uvijek mora biti polovično, manjkavo, nedostatno, tako će biti i ovo...
  • Goncalo Santos
    549
    Ne znam je li se vec pisalo o tome, ali pitat cu svjedno: buduci da lokomotiva igra na maksimiru, kakva ce situacija biti kada im bude dolazio hajduk, nece se valjda njima cijeli stadion davati na raspolaganje? To bi sigurno bilo nereda. Pita li se tu sta Dinamo, da im se eventualno da na raspolaganje samo zapad dolje?
  • BlueVelvet
    343

Pa dobiti ce sigurno jug kao gostujuci navijaci..
  • criticus
    4.7k

U mojoj glavi je ovo skoro pa jednako bitno kao kakav će biti novi stadion. Po prioritetima naravno da se stadion napravi je prvo. Al kakvog oblika će bit mi je ista priča sa okolišem. Imamo jedinstvenu priliku zaokružiti Maksimir, zelena šuma, zelena plato zona koja prelazi u stadionsku zonu i na kraju stadion sa klupskim muzejem sa pričom o povijesti kluba, sjajnoj zlatnoj ali i krvavoj i mučnoj. To bi bilo svakom turistu na mapi za posjetiti.
  • db-izbjeglica
    18.3k
    U mojoj glavi je ovo skoro pa jednako bitno kao kakav će biti novi stadion. Po prioritetima naravno da se stadion napravi je prvo. Al kakvog oblika će bit mi je ista priča sa okolišem. Imamo jedinstvenu priliku zaokružiti Maksimir, zelena šuma, zelena plato zona koja prelazi u stadionsku zonu i na kraju stadion sa klupskim muzejem sa pričom o povijesti kluba, sjajnoj zlatnoj ali i krvavoj i mučnoj. To bi bilo svakom turistu na mapi za posjetiticriticus

slažem se....ne znam što drugo reći!
    park maksimir je jako bitna stvar za ovaj grad, spojiti sve u jednu cjelinu bi bilo odlično.
    osobno smatram i nužno za takvu bitnu investiciju.
    međutim, ne odlučujemo ti i ja.
  • Hnlovac
    3.2k
    uostalom, pothodnici nisu infrastruktura za pješake, oni su infrastruktura za automobile. Slanjem desetaka tisuća ljudi pod zemlju dok auti nad zemljom voze pokazuje na koje mjesto stavljaš pješake
  • criticus
    4.7k
    pokazuje na koje mjesto stavljaš pješakeHnlovac

the-ministry-of-magic-5.jpg?fit=800%2C1200&ssl=1&w=640

Na isto mjesto di ih je Voldemort stavlja :rofl:
  • badjibadara
    7.2k
    međutim, ne odlučujemo ti i ja.db-izbjeglica

No zatrpamo li gradske urede željama i pozdravima, a vidjeli smo već nekoliko puta snagu Zone kada treba promijeniti stvari, i potaknemo ih da počnu razmišljati u tom smjeru… jer to nije neki hir. Dobije se ogromna zelena zona, sigurna zona, šire se pluca grada, dobije se prostor za širenje zoološkog. Tisuće pluseva, jedan minus. A na kraju taj minus ipak plaćamo mi, porezni obveznici.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.