• GeneralNapoleon
    1.9k

Realno gledano i mi i oni smo napravili dva zicer. Njima se pisu cetri jer su u jednoj akciji imali tri iz koje su naravno mogli dat samo jedan gol. Ali je opet cinjenica da su oni vise nas razbili nego mi njih.

Recimo ovako. Ako cemo tvrdit da smo ih izdominirali u prvom onda su nas oni jos vise razvalili u drugom. Mislim realno sve je pitanje gdje cemo vuc granice dominacije.

A evo sada i da to pokusam "potvrdit" sa statistikom.

Prvo poluvrijeme i nasa "dominacija":
    Rijeka - Dinamo
    40 - 60 posijed
    3 - 4 suteva
    0 - 2 velike prilike (od koje jedan penal)

Drugo poluvrijeme i Rijekino "nisu nas sad tolko izdominirali":
    Rijeka - Dinamo
    69 - 31 posijed
    11- 4 sutevi
    4 - 0 velike prilike (od koje cemo racunat samo 2 - 0 zbog realno samo dvije akcije)

Da je svaka ekipa odigrala oba poluvremena kao svoje jace imali bi ovakve rezultate:

Rijeka - Dinamo
    40 - 60 posijed
    6 - 8 sutevi
    0 - 4 velike prilike

ili

Rijeka - Dinamo
    69 - 31 posijed
    22 - 8 sutevi
    4 - 0 velike prilike

Evo recimo meni je ovo od Rijeke za derbi (laksa) dominacija dok mi je ovo nase za derbi dobro, kontrolirano i tvrdo ali jednostavno pre malo da bih rekao dominacija.

Zato je moj zakljucak da su nas oni u drugom izdominirali dok smp mi u prvom "samo" odigrali dobro za derbi.
  • IvanS
    357
    I mi smo izdominirali Monaca u LP pa je završilo samo 2:2 i nakon svega nismo prošli dalje. A trebali smo prema prikazanom u grupnoj fazi. (osim onoga s Bayernom).
  • Izet Hajrović
    6.1k
    odgovorit ću ti na ovoj temi kako neki ne bi cendrali da ne pišem na pravoj temi, iako nisam bio taj koji je započeo tu raspravu na temi za Istru, a bilo je i komentara nakon mene koji su offtopic.

Pogledao sam sažetke čim su izašli, pratio sam utakmicu na forumu kao što rekoh i zašto je toliki problem priznati da je drugo poluvrijeme bilo loše? Lijepo je kolega iznad objasnio, ukupno je Rijeka imala više šansi, naši udraci unutar 16m su bili samo golovi, sve ostalo je bilo izvana i jedino Stojketov udarac izvana je bio opasan. Rijeka je imala taj napad 3 u 1 gdje nas je samo sreća ili njihova nepreciznost spasila. To je bila 53. minuta, da su tu zabili, tko zna kako bi završilo, ali to već spada u šbbkbb jer izgledno je da bi Rijeka još jače pritisnula, možda zabila za remi ili pobjedu, a možda bismo i mi iskoristili neku kontru za povećavanje vodstva. Ne treba se skrivati iza toga, to drugo poluvrijeme je bilo loše, čak statistički i lošije nego na zimu kad smo se s igračem manje raspali, tada je Čop zabio, a u subotu nije. Kompliment nam je da imamo boljeg realizatora u vidu Belje, a imali smo i raspoloženog golmana. I da, igrali smo protiv Rijeke koja je izgubila od Shelbourna, dojučerašnjih konobara, ali su ipak nekako tijesno prošli dalje. Skoro svi smo se složili da je Rijeka slučajni prvak i ne treba sad forsirati tezu kako smo igrali protiv aktualnog prvaka kako bi opravdali naše lošije izdanje. Na kraju krajeva, najbitnije je da je Kovačević ostao na zemlji i jasno rekao da nismo bili dobri u drugom poluvremenu i to je temelj napretka.
  • Crni86
    14.3k
    pojacan dojam tog drugog poluvremena je zato sta smo prvo bili toliko dominantni. A moguce i vec lagani ptsp od zadnje dvije sezone.

Ajmo se ne lagati, nije rijeka bila toliko dominantna koliko je bilo tucnjave. Bilo je bar 3,4 body checka ko u hokeju, namjernih gazenja i prljavih faulova. Svi znamo da je to kriterij koji olaksava igru slabijoj momcadi, a pogotovo domacinskoj momcadi koju jos dize publika. Nasi momci su bili vidno vec izivcirani sucem dok su rijecani uzivali.

Kolega je lijepo naveo, dvije precke rijeke (druga je zalede), cini mi se da je tome prethodio cisti faul na stojkovicu. I ona prilika koju neva skida.
  • ElDorado
    5.4k
    u pravu si vidicemo ih protiv paoka kad na brzaka popiju par zutih ako ce tako divljat
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet