• rioda
    9.7k

Nisi za profesionalizaciju, ali si nanizao dosta argumenata za nju :grin:
  • reziser
    7.7k
    koji je argument za profesionalizaciju?
  • rioda
    9.7k

Naknade koje si spomenuo, a i cijeli zadnji odlomak

Kad dodjes na vise razine kao prva liga, secira se tvoj posao s par kamera, analizira svaki potez…

Sudac uz sve to mora proci seminare, edukacije, mora biti fizicki spreman, mora savrseno znati pravila nogometne igre. Nema slobodnih vikenda, puno odricanja
    reziser
  • reziser
    7.7k
    rekoh da to nije izvedivo. Premalo utakmica u hrv. U puno jacim i bogatijim ligama nemas profi suce. Di bi kod nas? Uz ostale argumente koje sam prije napisao
  • Tvrdica McTvrdi
    1.6k
    Dobro, ali vjerujem da je sve ovo navedeno isto u BiH, samo jos gore i isprepleteno nacionalnim kvotama, a više dobrih sudaca se izrodi od tamo. Nešto kod nas ne štima
  • Crni86
    14.1k
    Prvo bi zastitio suce na svim razinama.reziser

Ovo je kljucno, barem kod nas. Po meni je i hns tu najvise podbacio. Hns njih stiti tak da vice nema gresaka - dok mu 30k ljudi jebe majku, novinari napisu 23 clanka da je on glavni krivac neke utakmice ili dok mu neko mase odrubljenom glavom, hns promatra taj dio i kao papagaj ponavlja - nema gresaka.

Isto tako treba ih zastiti na terenu, odnosno svaki manji prigovor, svako pricanje sa sucem di te on nije pozvao a da nisi kapetan bi odmah uveo zuti karton. Sudac se mora koncentrirat na utakmicu, a ne umirivat igrace kao teta u vrticu, to mu samo dodatno mice fokus s onoga sta je bitno.

Ja vjerujem da kada se smanji toliki enormni pritisak sa sudaca sa sve tri strane (domaca momcad, gostujuca momcad i javnost), da bi suci dignuli svoj performans za 50%. A na kraju bi se mozda i neki talentiraniji ljudi odlucili za ovaj poziv kako bi dodatno zaradili.
  • mali M
    8.4k
    Tu čitam neke i nemrem vjerovati. Pa naravno da se treba ići na profesonalizaciju sudaca. Da mu je to nešto od čega živi. Sad dvije stvari. Da ima 4 tekme po 800 eura, pa nije 2400 eura u hr neki sitniš, to je dobra plaća. A druga stvar ovo zaziranje od otkaza ako je katastrofa sudac.. Pa naravno! Doslovno ne postoji posao gdje ćeš biti katastrofa, a da nećeš dobiti otkaz. Koje su to fore... Onda nemoj raditi ništa u životu jer bi mogao dobiti otkaz ako si katastrofa u onome što radiš... šta sve neću pročitati kao argument... Uvijek mogu raditi nešto drugo gdje im neće pasti kruna s glave.. ja bi još i povećavao im plaće kamo bi im rastao međunarodni rejting.. sve se to da napraviti samo je ovako lakše manipulirati i muljati...
  • Crni86
    14.1k
    a realno nece ni dobiti otkaz vec ce samo biti degradiran da sudi recimo drugi rang koji je nesto manje placen.

Otkaz ide samo ako si prekrsio tesko neka pravila kao dadic ili maric. Ako ti sudis i radis greske (a nisu namjerne) ides rang dole i to je to.
  • mali M
    8.4k
    tako je.. ma sve se to da ako se ima volje i želje... Ovaj status quo paše jedino muljatorima...
  • Droljo
    20.2k
    Da ima 4 tekme po 800 eura, pa nije 2400 eura u hr neki sitnišmali M

Jel to ja opet nisam skužio foru ili šta?
  • rokikaciga
    4.3k
    To su vjerojatno oduzeta davanja na te novce :lol: Jer su i mene ucili da 8*4 nije 24 vec 32
  • mali M
    8.4k
    ma fulao sam jer sam brzo i uzrujano pisao :rofl:

Al skužili ste poantu nemojte udarati po nebitnim stvarima.. predobro su plaćeni da bi se govorilo kao da nemaju za čunga lunge
  • reziser
    7.7k
    kad je sve tako divno i bajno, kad zaradjuju masne novce za lagani posao, postavljam pitanje.
    Zasto nitko neće u suce?
  • Teofil Kateran
    3k
    Zasto nitko neće u suce?reziser

Jer nitko ne želi da te na prvenstvenoj utakmici u Splitu ganja krkan sa šipkom.
  • reziser
    7.7k
    ili fizioterapeutkinja u tunelu
    ali čitam tu neke koji pametuju, ali nebi nikad probali suditi
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.