• jedan u nizu
    14.7k
    Ma samo WD 40 i nadroljiš svuda gdje god ti srce želi i to da curi na sve strane.Droljo

E to je bila jedna od opcija u pocetku :lol:Dino

uff, nikako podmazivati WD-om

Za ciscenje na pocetku da, za nekakvo brzo odmascivanje da, i sam ga nekad naspricam na pocetku. Ali nakon toga temeljito oprati nekim detedzentom/čarlijem.

Za podmazivanje lanca - nikako.

Kad smo kod WD-a, sjecam se kako smo jednog frenda nekada davno nagovorili da si kocnice nasprica wd-om jer su mu skripale. A frend, naivan kakav je i bio, je poslusao nas savjet. Mozete zamisliti ishod toga :sweat:
  • ZGV
    3.6k
    WD je za čišćenje uglavnom.
    Ja ponekad našpricam lanac s njim ako nemam ulja i ne stvara probleme.
    Iako za pravo podmazivanje je ulje.

evo i stručnije
    WD-40 je dobar za čišćenje lanca bicikla, ali nije idealan za podmazivanje. Za podmazivanje lanca bicikla, preporučuje se korištenje posebnog maziva za bicikle, kao što je WD-40 Bike lubrikant za mokre uvjete ili suhe uvjete, ovisno o uvjetima vožnje
  • Dino
    4.2k
    WD je u prosjecnoj hrvatskoj kuci ko vegeta, jednom kad otkrijes u sve mijesas :lol:
  • Dino
    4.2k
    Prvo, hvala svima na pomoći, bajk sam sad doveo u stanje ko kad je nov bio!

Drugo, ako je netko planirao kupiti bocu za vodu za trening ili slicno preporucam Equa boce. Trenutno imam jednu staklenu skoro dve godine, padala je sa visina, bacana je svukud i dalje je tip top. Inace lako razbijam te staklene boce al ova je svaka preporuka
  • Jaro
    10.6k
    WD je u prosjecnoj hrvatskoj kuci ko vegeta, jednom kad otkrijes u sve mijesasDino

WD40, vegeta i soda bikarbona - nis drugo ti i ne treba za zivot...
  • markoli
    1.8k
    Btw ako netko planira duze cestovne rute, od 100+km, preporucam rutu do Siska, ali cestom uz samu rijeku. Do tamo istocnom obalom, nazad zapadnom. Cesta uglavnom prati tok Save pa vijuga i do Siska i nazad se skupi 150km iz grada bez problema. Prometa ima poprilicno malo, cesta je uglavnom dobra a sve je ravnica pa nije prezahtjevna rutajedan u nizu

Ovo me zanima, kak sam na istoku grada uglavnom vozim prema M. Bistrici, Zelini i D. Selu (ne glavnom cestom - previše prometa), pa mi je ideja krenuti uz Savu malo. Znači cesta Rugvica - Oborovo i tako dalje je ok? Nema kamiona i sl.?
  • SAS1987
    18.2k
    Postoji dravska ruta koja pocinje negdje na izvoru Drave i ide barem do Varaždina. Išao sam dio od Austrije do Maribora i fantastičan je, preporučujem. I ak nekome trebaju ideje za planirajenje, rijeke i slično u Sloveniji nek se javi :smile:

https://dravabike.si/etape/radlje-maribor
    https://www.cycling-holiday.com/drava-cycle-route
  • jedan u nizu
    14.7k

Ja kada sam isao nije bilo. bas kamiona, i opcenito prometa.
    Zadnji put sam bio prije 5-6 godina tamo pa nez jel se sta promijenilo, ali cisto sumnjam. Cesta prolazi kroz sela i nije neka tranzitna, a kamioni koji idu uglavnom idu autoputom prema Sisku ili prema Slavoniji.
    Uostalom, ravna je, nema brda pa se kilometri nakupe bez problema.
  • Salva
    2.9k
    Ovo me zanima, kak sam na istoku grada uglavnom vozim prema M. Bistrici, Zelini i D. Selu (ne glavnom cestom - previše prometa)markoli

Koje rute voziš prema Bistrici, Zelini i Selu? Jel imaš kakve preporuke?
  • markoli
    1.8k
    Prema M. Bistrici kada idem preferiram kroz sela ići (Soblinec - Prepuštovec), pa se spojiti na Kašinu i preko Laza. Sad tu se može napraviti kružna tura, pa spustiti s Laza u sv. Matej i preko G. Stubice okolo opet doći u Bistricu. Išao sam i preko Moravča nedavno, ali nagib je stvarno brutalan.

Super su mi ova sela sjeverno od ceste Sesvete - D. Selo. Ceste su jako dobre, a prometa skoro i nema. Znači Budenec - Cerje - Drenčec - Laktec pa se može skrenuti prema Brckovljanima i nazad preko Prozorja. Ili se može ići lijevo prema D. Zelini i okolnim selima.

Cilj mi je ovo ljeto napraviti turu Sesvete - M. Bistrica - sv. Ivan Zelina - D. Zelina - Sesvete. S tim da pokušavam izbjegavati te glavne prometnice jer nije baš ugodno voziti s toliko prometa.
  • Zdravko Maček
    152

Ne bicikliram inače, ali sam nedavno vozio na početku te rute, krenuli iz Silliana (AUT) do Toblacha (IT, izvor Drave) i nazad. Sjajna staza, to su super sredili. Asfaltirana, ne prevelik nagib, kraj rijeke, oko tebe planine...milina
  • SAS1987
    18.2k
    Mrvicu zahtevnija ruta koju svakome preporucujem je prijelaz Vršič, posebno ove godine jer popravljaju cestu na vrhu prijelaza pa je puno manje prometa nego inace. Uz to, ako netko ide sa MTB mu preporucujem da ide dolje starom cestom na Vršič koja se koristila do 1915 godine. Cesta je mjestima široka mulatjera, mjestima samo staza i jer je manje poznata se može uživati u samoci i strmim stenama oko nje.

Normalna cesta
    cyclist-in-the-mountain-landscape-near-the-vrsic-pass-with-the-2547m-DGY1T1.jpg

Stara cesta
    old-gravel-road-over-vrsic-pass-to-soca-valley-prisank-prisojnik-mountain-K2WBXP.jpg

MatevzH-vrsic18-7364-1200x800.jpg
  • Neron53
    1.9k
    Jel moze tko preporuciti kakvu dobru lokaciju za kupanjac na Mreznici? :)
    Osim Otoka ljubavi i Kampa Slapic .
    A da ima hlada.
  • Dino
    4.2k

To ti je vise hedonizam nego aktivizam, osim ako planiras trenirati za triatlon :grin:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.