• Jima
    370
    Stellu sam pio kao klinac, prije 25g. Nedavno sam negdje popio točenu Stellu i oduševio sam se. Možda zbog atmosfere, trenutka, ali stvarno mi je dobro sjela.
  • Marley
    4.7k
    Sto se okusa i kvalitete tice, nemam blage veze o pivu, svasta bi mi se dalo podvaliti ne bih skuzila razliku. Sto bi rekao Sinisa, kanta za smece i za hranu i za pice, pa tako i za pivo :lol:
    Ali ne mogu puno, ipak sam dama jel. Ekonomicna :grimace:

No ako mogu birati, uvijek biram tamno. A posebne uspomene me vezu za Crnog Tomicu, tako da mojoj sreci nije bilo kraja kad sam ga otkrila na stadionu.
  • Dino
    4.2k
    Ipak ako mogu birati, uvijek biram tamno. A posebne uspomene me vezu za Crnog Tomicu, tako da mojoj sreci nije bilo kraja kad sam ga otkrila na stadionu.Marley

Samo cekam da ovo neko iskomentira u drugom kontektsu :lol:
  • Kumerle
    1k
    Navodno, koliko sam čuo iz druge ruke, nakon što se par puta sve isfiltrira najbolja voda u ZG pivovari ide u Stellu tako da me ne čudi da je ona najbolja od svih iz ZG pivovare.
  • Marley
    4.7k
    ma bas me briga, ocvrsnula sam i odlucila da u novu sezonu ulazim da me nista ne dotice! Kako mi jedan cijenjeni kolega forumas rece, to je samo forum!

(Vidjet cemo koliko dugo cu izdrzati, nadam se ne vec veceras ako ne daj Boze primimo neki gol :lol: )

A sad odoh svom Tamnom Kozelu koji me ceka u frizideru...
  • javolimtebejako
    2.7k
    moje tijelo je moj hram, a ja bum u svoj hram vcrs ulio 7 žuji i par strukanih pelina
  • marcio amoroso
    44.4k
    posebne uspomene me vezu za Crnog TomicMarley

Bome :grin:
  • Marley
    4.7k
    pa moje prvo tamno pivo ikad, a znas da se ja vezem za sve po emocijama, a ne nuzno kvaliteti :rofl:

Ok sad vec sprdam samu sebe, vrijeme je da stanem... jbt ovo iscekivanje spremanja za utakmicu :lol:
  • Zagabria
    295
    Ja bi rakiju uveo na stadion za bolju atmosferu. Nadam se ostvarenju mog dugo godišnjeg sna.
  • Marc
    503
    Kao veliki pivoljubac iznenađen sam postotkom koji ima Heineken. Meni osobna jedna od najglupljih i najdosadnijih piva.. radovito preskačem ako mogu..
  • vlatkomarkovic
    1.8k
    Jel mogu napisati da se toči od onog koji da najviše za sponzorstvo piti ću jebenu pišalinu, ako sponzor da koji milijunčić vise za sponzorstvo.

Također ću je platiti 10 eura i reci da mi je baš fina.

S obzirom da nam je Zuja sponzor, iz njezinog asortimana bi najviše htio Becks točeni, ali ako daju dovoljno love kažem piti ću sto god stave…
  • jedan u nizu
    14.6k

Ja sam govorio za navedena piva.
    Medvedgrad se sigurno nije pokvario. Cijena slada, hmelja i ambalaze je sigurno otisla gore, ali je zato otisla i cijena piva.

Vece pivovare desetljecima mijenjaju recepturu i dodaju kukuruznu krupicu kako bi smanjile troskove, zato i jesu splacine i pijem ih samo kada nista drugo nije dostupno.
    Kada govorimo o ekstraktu hmelja to nije nuzno losa stvar. Ali industrijske pivovare ionako uzimaju ekstrakt zbog gorcine, a u ekstraktu su od tih sorti vise manje samo alfa kiseline koje imaju jedinu zadacu, a to je dati gorcinu.
    Nije da su nekada hmeljili zbog aroma ili necega, primarno je tu gorcina, a ekstrakt je tu cisto logisticki .
    Kad vec pričamo o hmelju, industrijski euro lageri prakticki ionako ne sadrze niti h od hmelja, pa je mrvicu i promaseno pricati o tome.

Velika je razlika izmedu industrije i neceg drugog (primarno craft).

Zagrebacka pivovara primarno proizvodi novac. S vremenom ce kvaliteta promijeniti ako je potrebno zaraditi vise novaca (a to je gotovo uvijek)
    Craft pivovara primarno proizvodi pivo. Kvaliteta ce vise manje ostati ista, ako ne dodu nepredvideni problemi, ali ce zato povremeno financije otici u onu stvar. U Hrvatskoj se otvorilo vise od 100 craft pivovara a ne znam dal ih pola jos posluje.

Rijetke su velike industrijske pivovare koje drze kvalitetu na razini (nor Urquell, Guinnes, Augustiner, Paulaner)
  • vlatkomarkovic
    1.8k
    Zagrebacka pivovara primarno proizvodi novac.jedan u nizu

Od njih jedino sto valja je ono sto uvoze, a ne proizvode nikada im neću oprostiti sto su kupili i uništili Vukovarsko s “novom recepturom”. Ali opet, ako je deal jako lukrativan za klub: “Žuja je zakon”
  • jedan u nizu
    14.6k
    Navodno, koliko sam čuo iz druge ruke, nakon što se par puta sve isfiltrira najbolja voda u ZG pivovari ide u Stellu tako da me ne čudi da je ona najbolja od svih iz ZG pivovare.Kumerle

Ovo je nespretna izjava, tj moze biti istinita a i ne mora.
    Ne znam koju vodu koriste za koja piva u Zagrebackoj pivovari, ali to nije nuzno pokazatelj da filtriranija voda daje bolje pivo.

Svako pivo treba svoju vodu koja je odredenog sastava. Neki stilovi zahtijevaju tvrdu vodu, a neki meksu. Po vodi su poznati i nastali brojni stilovi piva, najpoznatiji uvijek Pilsner koji je dobio ime po gradu Plzenu koji je poznat po iznimno mekoj vodi. Tako da svako pivo koje je Pilsner stila, treba sadrzavati sto meksu vodu.

Stella sigurno ima svoju recepturu i Zagrebacka pivovara se toga drzi, ali to ne znaci nuzno da je to pivo bolje. Da je tako, onda bi svako pivo radili sa tom vodom.
    Voda se najčešće ionako provlaci kroz reverznu osmozu pa se dobiva demineralizirana voda, a u nju se potom dodaju soli kako bi se korigirao sastav, koji uvelike utjece na okus.
    Svaka korporacija poput Molson Coorsa provodi audite u svojim pogonima ako misle tamo proizvoditi svoj proizvod, tako da po tome sigurno zahtijevaju da sastav vode za Stellu bude originarle recepture.

E sad dal je bolja od neceg drugog ili ne, to je ipak subjektivna stvar.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.