• mali M
    8.3k
    Moram priznati da je mene u zadnje vrijeme Paulaner Hell iznenadio... Nisam ga do sada jednostavno nikad dohvatio i nedavno ga probao i to mi je sad top piva, ako uzimam pivu
  • Facke
    6.5k
    Ja osobne jake volim piti Heineken i Carlsberg. Bas lepe pitke lagane pive. A Zuju piti nemrem, te je tak zuvke/gorke da mi jednostavne nikak ne pase.
  • Noel
    14.5k

Ti bu žuko u zube?
  • De Oliveira
    1.6k
    Ako pricamo o hrvatskom pivu, a da nije craft jedino sto valja su piva Medvedgradske pivovare i Hercegovacke pivovare. Ostalo je skart na razini rakije seceruse. Od stranih koje se mogu kupiti kod nas (opet ne ubrajam strane brendove koje proizvode nase pivovare) volim Pilsner Urquell, Erdinger Helles i Budweisser. Sto god bi od ovoga sto volim bilo bio bih odusevljen, iako mi je u ovoj atmosferi koja vlada medju nama sve super i svaki put se napijem.
  • Marktwain
    708
    Carlsberg i Hacker Pschorr Kelleerbier.
    Žuja me u zadnje vrijeme ubija, moram plivadon poslije piti.
    E, da ne zaboravim, Hirter pivo.
    Jako rijetko ga vidim.
  • Mathiasovi Chageri
    5.9k
    Inace, super je psiholoski efekt razmisljanja da se proizvod 'pokvario' sa vremenom.jedan u nizu

Da se vratim na sekundu na ovo, slažem se s dobrim djelom komentara, dostupnost na tržištu je utjecala na to da se kušaju razne opcije, no razmišljanje da se proizvod pokvario sa vremenom je istinita.

Nažalost, kao što su s vremenom sve sirovine poskupile, tako su i sirovine za proizvodnju pive. Ječmeni slad je skuplji, ako uzmem neki duži period, možda i 30-40%, potencijalno i više, hmelj je poskupio isto toliko. Sve to je isto pod velikim utjecajem i klime, pa su onda Ameri nastradali prije koju godinu zbog suše, njihove pivovare su imale problema sa sladom, pa je u Europi zbog nestabilnog vremena dolazilo do lošijeg uroda hmelja, sve to diže cijenu. Ono na što nitko vjerojatno ne obraća pozornost su staklene boce, čija je cijena otišla za sigurno 60-80% gore.

E sad, sve to rezultira time da onda pivovare odluče "optimizirati" troškove (kao Heineken prije 3-4 godine kad su plakali da su im troškovi otišli gore 20% u jednoj godini) i zamijeniti kvalitetne standardne sirovine jeftinom alternativom, npr. kukuruznom krupicom, pa se koriste hmeljni ekstakti umjesto hmelja, pa ovo pa ono i kvaliteta proizvoda ode strmoglavo dolje. Zato ljudi govore da se proizvod pokvario, jer on to zaista i jest, jer to zbog jeftinijih sastojaka više nije isti okus.
  • SAS1987
    18k
    Svejedno koje, samo da je slovensko :lol:
  • NKDZ86
    5.1k
    laško točeno oćemo za zlovence
  • Twisted1
    895
    Iznenadio me postotak ljudi koji preferiraju žuju, a u ponudi ankete ima baš dobrih pivi.
  • shameless86
    586
    meni za tekmu zuja taman..nije losa,nebu mi zao ako je slucajno prolijem u zanosu nekom..dok kad sjednem u birc volim ipak nekaj kvalitetnije,cesto odem gore na opatovinu sjest na neko belgijsko,samostansko..
  • Keyser Soze
    15.3k
    Po meni najbolji je Medvedgrad, domaća piva, a kvalitetna.
    Žuja mi nikad nije sjela.
  • Borovljanin
    260
    Meni je Žuja za popit dok gledam tekmu čist okej, s obzirom da je 3,5 eura. Da se može za fine guze ponuditi neka njemacka ili belgijska piva ili neki craft nabacit, može se. Pa nek se vidi tko kaj više voli.
  • Mali Zeus
    18.9k
    Može Pan.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.