• Tongo Doumbia
    6.8k
    Sergej Jakirović.

Ovdje nepopularno iz xy razloga koji su se protezali posljednje dvije godine.

Za mene jednostavno - trener pobjednik.

S valjda najbezveznijim kadrom nakon Peteva vratio dvostruku krunu u Maksimirsku 128, donio Ligu Prvaka i dokazao se i prije i kasnije.

Tu su još Zoran i Neno, ako ćemo biti objektivni.
  • Tvrdica McTvrdi
    1.3k
    Meni su tu 3 imena, Ćiro jer je Ćiro, Bjelica čija je sezona postala sada referenca za mjerenje vremena i Zoran Mamić koji je osvajao HNL ko iz pičke kaj se kaže, odigrao jako dobru LP 2015 i EL 2021, ali ima i nekoliko flop europskih sezona.
  • vlatkomarkovic
    1.7k
    Zebec, mislim Horvat je digao kantu, ali realno to je Zebecova ekipa
  • Paggini
    60.6k

A ok, da, ulazi u konkurenciju kad se ovako stavi na papir.

Ponovio sam na drugoj temi, ljudi o njemu kao i Kruni Jurčiću imaju drukčiju percepciju zbog puno drugih stvari i prije svega radi Zdravka, a ne trenerskog (ne)umijeća samog Krune Jurčića ili Zorana Mamića.Navijač Dinama

Pa mislim da je Zoki cijenjen od većine navijača kao trener, za Jurcica se slažem, a i Cacic ulazi u tu kategoriju iako se zadnjih par godina dogodila reevaluacija i njegova gdje ljudi shvacaju da je znao šta radi.
  • Rile
    93
    Mislim da anketa ne može proći bez Cice.
  • vlatkomarkovic
    1.7k
    Također, ovo će biti kontroverzno, ali ako gledamo kao najbolji trener općenito, a da je u jednom trenutku vodio Dinamo, realno moramo staviti Čajkovskog i Ivica iako nemaju nikakve kante s Dinamom.

Ovo kažem samo, ako je to kriterij….
  • CISCO
    421
    Ćiro
    zoran mamić
    Ante Čačić
    Márton Bukovi

zaboravio sam Generala Bjelicu...
  • ZGBhoy
    1.8k
    Puuuuuh tesko mogao bi rec Bukovi ili Zebec ili Ciro 82 medutim okrenut cu se onima koje sam gledao uzivo

Neno
  • Navijač Dinama
    10.3k
    a i Cacic ulazi u tu kategoriju iako se zadnjih par godina dogodila reevaluacija i njegova gdje ljudi shvacaju da je znao šta radi.Paggini

Malo cu off-topic. Čačića je isto dosta ljudi radi one famozne slike sa EURA i TV Servisinga uzelo za zub, a kao trener je bio što-god dobar, imao je uvijek recept za tovare, dobio Chelsea, ravnopravni bili u Londonu, i nije imo sreće protiv Salzburga koji je za današnji Salzbur Real Madrid.

Meni osobno za njegovo vrijeme kao trener reprezentacije, Hrvatska igrala uvjerljivo najljepši i najbolji nogomet, da, bolji i od Bilićevog, Dalićevog i pogotovo Štimcevog. Cice se i ne sjećam nešto magli mi kao i Otto, a kakav je bio 90tih Ćiro, ne znam, nisam bio rođen.

Samo kao i Bilić na Euru 2008 i turaka, tako se i ovom desio onaj gubavi portugal 2016 koji je kasnije osvojio to isto Europsko(prvovprvenstvo da i trećeplasirani idu dalje a oni sa tri neriješene prošli) , a uništili smo ih tu utakmicu(Sanchez trebao 3x crveni itd itd) Čačićev turbo expreess sa Brozovićem na krilu.
  • Filip85
    375
    Ćiro Blažević - '82 je više od titule
    Nenad Bjelica - promjenio Dinamov mentalni sklop kada je u pitanju Europa
    Otto Barić - da je ostao za sezonu 1997/1998. možda bi prošli Atletico...

HM: Vaha - isto spada u "what if", sjajna partija protiv Villareala, da nije bilo spominjanja majke od strane našmrkanog tko zna gdje bi odjahali u Europi na krilima te pobjede.
  • Paggini
    60.6k
    Čačića je isto dosta ljudi radi one famozne slike sa EURA i TV Servisinga uzelo za zub,Navijač Dinama

Uzelo ga je još više zbog one slike gdje mu mamić sa tribina arlauka, rekao bih. Ta slika mu je srušila ikakav kredibilitet među navijačima, jbg.
  • Navijač Dinama
    10.3k
    Uzelo ga je još više zbog one slike gdje mu mamić sa tribina arlauka, rekao bih.Paggini

Pa da, to je ta famozna slika sa EURA o kojoj govorim
  • Paggini
    60.6k

Aha nisam skužio da si i to spomenuo, ali da slažem se
  • emilperska
    11.1k
    Po meni ovdje na Zoni nitko od forumaša se ne sjeća Zebeca i Čajkovskog jer im tad ni roditelji nisu bili živi.
    Realno izbacio bi iz opcije za glasanje sve koji su vodili Dinamo prije 80.te.

Sto se mojih preferencija tiče:

Samo Bjelica. Promjenio je mentalni sklop, plodove te njegove 2 sezone ćemo vrtit jos 5 godina.

Zoks Mamić bi bio tu, Čač mač.
    Kuže ima sentimentalnu notu jer je nakon onih sranja 2005. stvorio jednu momcad koja je mljela i vratila osmijehe na lica. Ali on mi nije trener veličine Bjelice na toj višoj razini: "Idemo razbit Benficu".

Trenere iz 90tih je tesko valorizirati jer je jedan uveo u LP, drugi zavrsio itd pa odmah dao/dobio otkaz. 98 je Cico razbio Celtic, odradio prvo kolo, prezeo Zajec, bio briljantan, sjebao u HNLu, postavili Lončarića.
  • Mlađi referent
    13.6k
    Teško je to valorizirati, gledamo li samo utjecaj na Dinamo, cijelu karijeru, trofeje…?

Općenito su treneri u ovom modernom periodu precijenjeni. Tu iskaču Zoran i Bjelica i koplje su iznad ostalih.

Međutim, kroz Dinamo su prošli svjetski priznati genijalci. Bukovi koji je gradio prve dvije godine ovog kluba i nakon kojeg smo vrlo brzo došli do naslova. Pa Zebec koji nas je vukao do finala KVG i postao legenda Bayerna, osvojio Bundes sa HSV-om prvi nakon skoro 20 godina, Horvat koji je završio KVG priču, Čajkovski i Ivić koji su bili kratko kod nas, ali izrazito dobri treneri u europskom kontekstu. I Ćiro koji je bio zaslužan za jedine dvije titule u periodu od ~35 godina kluba.

Kad su ti dečki radili, onda Dinamo nije imao budžet toliko veći od drugih i svaki uspjeh je bilo puno teže izboriti. Za mene je debata ako pričamo o hrvatskim trenerima - Ivić vs Zebec.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.