• Tongo Doumbia
    7k
    Sergej Jakirović.

Ovdje nepopularno iz xy razloga koji su se protezali posljednje dvije godine.

Za mene jednostavno - trener pobjednik.

S valjda najbezveznijim kadrom nakon Peteva vratio dvostruku krunu u Maksimirsku 128, donio Ligu Prvaka i dokazao se i prije i kasnije.

Tu su još Zoran i Neno, ako ćemo biti objektivni.
  • Tvrdica McTvrdi
    5.1k
    Meni su tu 3 imena, Ćiro jer je Ćiro, Bjelica čija je sezona postala sada referenca za mjerenje vremena i Zoran Mamić koji je osvajao HNL ko iz pičke kaj se kaže, odigrao jako dobru LP 2015 i EL 2021, ali ima i nekoliko flop europskih sezona.
  • vlatkomarkovic
    4.5k
    Zebec, mislim Horvat je digao kantu, ali realno to je Zebecova ekipa
  • Paggini
    101k

A ok, da, ulazi u konkurenciju kad se ovako stavi na papir.

Ponovio sam na drugoj temi, ljudi o njemu kao i Kruni Jurčiću imaju drukčiju percepciju zbog puno drugih stvari i prije svega radi Zdravka, a ne trenerskog (ne)umijeća samog Krune Jurčića ili Zorana Mamića. — Navijač Dinama

Pa mislim da je Zoki cijenjen od većine navijača kao trener, za Jurcica se slažem, a i Cacic ulazi u tu kategoriju iako se zadnjih par godina dogodila reevaluacija i njegova gdje ljudi shvacaju da je znao šta radi.
  • Rile
    209
    Mislim da anketa ne može proći bez Cice.
  • vlatkomarkovic
    4.5k
    Također, ovo će biti kontroverzno, ali ako gledamo kao najbolji trener općenito, a da je u jednom trenutku vodio Dinamo, realno moramo staviti Čajkovskog i Ivica iako nemaju nikakve kante s Dinamom.

Ovo kažem samo, ako je to kriterij….
  • CISCO
    1.8k
    Ćiro
    zoran mamić
    Ante Čačić
    Márton Bukovi

zaboravio sam Generala Bjelicu...
  • ZGBhoy
    2.2k
    Puuuuuh tesko mogao bi rec Bukovi ili Zebec ili Ciro 82 medutim okrenut cu se onima koje sam gledao uzivo

Neno
  • Navijač Dinama
    13k
    a i Cacic ulazi u tu kategoriju iako se zadnjih par godina dogodila reevaluacija i njegova gdje ljudi shvacaju da je znao šta radi. — Paggini

Malo cu off-topic. Čačića je isto dosta ljudi radi one famozne slike sa EURA i TV Servisinga uzelo za zub, a kao trener je bio što-god dobar, imao je uvijek recept za tovare, dobio Chelsea, ravnopravni bili u Londonu, i nije imo sreće protiv Salzburga koji je za današnji Salzbur Real Madrid.

Meni osobno za njegovo vrijeme kao trener reprezentacije, Hrvatska igrala uvjerljivo najljepši i najbolji nogomet, da, bolji i od Bilićevog, Dalićevog i pogotovo Štimcevog. Cice se i ne sjećam nešto magli mi kao i Otto, a kakav je bio 90tih Ćiro, ne znam, nisam bio rođen.

Samo kao i Bilić na Euru 2008 i turaka, tako se i ovom desio onaj gubavi portugal 2016 koji je kasnije osvojio to isto Europsko(prvovprvenstvo da i trećeplasirani idu dalje a oni sa tri neriješene prošli) , a uništili smo ih tu utakmicu(Sanchez trebao 3x crveni itd itd) Čačićev turbo expreess sa Brozovićem na krilu.
  • Filip85
    1.6k
    Ćiro Blažević - '82 je više od titule
    Nenad Bjelica - promjenio Dinamov mentalni sklop kada je u pitanju Europa
    Otto Barić - da je ostao za sezonu 1997/1998. možda bi prošli Atletico...

HM: Vaha - isto spada u "what if", sjajna partija protiv Villareala, da nije bilo spominjanja majke od strane našmrkanog tko zna gdje bi odjahali u Europi na krilima te pobjede.
  • Paggini
    101k
    Čačića je isto dosta ljudi radi one famozne slike sa EURA i TV Servisinga uzelo za zub, — Navijač Dinama

Uzelo ga je još više zbog one slike gdje mu mamić sa tribina arlauka, rekao bih. Ta slika mu je srušila ikakav kredibilitet među navijačima, jbg.
  • Navijač Dinama
    13k
    Uzelo ga je još više zbog one slike gdje mu mamić sa tribina arlauka, rekao bih. — Paggini

Pa da, to je ta famozna slika sa EURA o kojoj govorim
  • Paggini
    101k

Aha nisam skužio da si i to spomenuo, ali da slažem se
  • emilperska
    18.9k
    Po meni ovdje na Zoni nitko od forumaša se ne sjeća Zebeca i Čajkovskog jer im tad ni roditelji nisu bili živi.
    Realno izbacio bi iz opcije za glasanje sve koji su vodili Dinamo prije 80.te.

Sto se mojih preferencija tiče:

Samo Bjelica. Promjenio je mentalni sklop, plodove te njegove 2 sezone ćemo vrtit jos 5 godina.

Zoks Mamić bi bio tu, Čač mač.
    Kuže ima sentimentalnu notu jer je nakon onih sranja 2005. stvorio jednu momcad koja je mljela i vratila osmijehe na lica. Ali on mi nije trener veličine Bjelice na toj višoj razini: "Idemo razbit Benficu".

Trenere iz 90tih je tesko valorizirati jer je jedan uveo u LP, drugi zavrsio itd pa odmah dao/dobio otkaz. 98 je Cico razbio Celtic, odradio prvo kolo, prezeo Zajec, bio briljantan, sjebao u HNLu, postavili Lončarića.
  • Mlađi referent
    16.3k
    Teško je to valorizirati, gledamo li samo utjecaj na Dinamo, cijelu karijeru, trofeje…?

Općenito su treneri u ovom modernom periodu precijenjeni. Tu iskaču Zoran i Bjelica i koplje su iznad ostalih.

Međutim, kroz Dinamo su prošli svjetski priznati genijalci. Bukovi koji je gradio prve dvije godine ovog kluba i nakon kojeg smo vrlo brzo došli do naslova. Pa Zebec koji nas je vukao do finala KVG i postao legenda Bayerna, osvojio Bundes sa HSV-om prvi nakon skoro 20 godina, Horvat koji je završio KVG priču, Čajkovski i Ivić koji su bili kratko kod nas, ali izrazito dobri treneri u europskom kontekstu. I Ćiro koji je bio zaslužan za jedine dvije titule u periodu od ~35 godina kluba.

Kad su ti dečki radili, onda Dinamo nije imao budžet toliko veći od drugih i svaki uspjeh je bilo puno teže izboriti. Za mene je debata ako pričamo o hrvatskim trenerima - Ivić vs Zebec.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet