• Bosskovitz
    16.9k
    To da su neki novinari bili bliski s igračima smo svi znali, ali evo čitam Riletov intervju i ako za Lesija doslovno kaže da je bio dio senatorske sobe (“ ti si, znaš, i sam bio dio te sobe pa znaš o čemu pričam”) onda to objašnjava jako puno stvari. U neku ruku, barem u mojim očima, možda i ispričava neke igrače za neke izjave, jer sve me strah kakvim sranjima ih je ovaj filao kroz godine.

Riječ je o Vlatku Vučetiću, stručnjaku za kondicijsku pripremu sa Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, koji je javnosti poznat po suradnji s legendarnim hrvatskim nogometašem, Lukom Modrićem.“Crni86

Vučetić je možda i najveći stručnjak za kondicijsku pripremu nogometaša u Hrvatskoj, to kažu svi koji ga znaju. Ozbiljno pojačanje za stručni stožer.
  • SjevernaStrana
    2.6k
    evo čitam Riletov intervju i ako za Lesija doslovno kaže da je bio dio senatorske sobe (“ ti si, znaš, i sam bio dio te sobe pa znaš o čemu pričam”)Bosskovitz

Iz članka od prije godinu i nešto kada se soba prvi puta spomenula:

Osnivači te "senatorske sobe" bili su Mario Budimir, Marin Leovac, Dominik Livaković, Arijan Ademi, Danijel Zagorac i bivši glasnogovornik Dinama Alen Lesički.
  • Ritam Ulice
    747

Da se prisjetimo Lesija i njegovog tatičarenja
  • znajdatevolimja
    401
    Ja ću si naudit na ovo lijepo poslijepodne.

Treba otpustit svaku čistačicu koja je ikada rekla "Dobro jutro" Zdravku, Zoranu, Mumiji, Perasici. Svaki dio namještaja koji su oni dodirnuli izbacit iz kluba kroz prozor. Mumijine pelene donirat staračkom domu. Senatorsku sobu zapalit benzinom i događaj otvorit za gledateljstvo.

Lesički je tip lika koji je u osnovnoj školi plakao kad je bio nogomet na tjelesnom. I on sjedi s igračima i priča s njima u nekakvoj PUŠAČKOJ SOBI u jednom SPORTSKOM kolektivu. Ajde što sjedi i priča, nego im još puni glavu glupostima, a oni jadni eto slušaju.

Ove sezone skandirat kao nekad na futsalu: " OVO JE DINAMO! "

Zvone, povedi nas.
  • NORTE
    16.7k
    Ovako nekako zamišljam razgovor Bobana i Kelave?
    - Što ti zapravo radiš u klubu?
    - A ono. Ovaj...ništa baš specijalno...
    - Ok, bit ćeš trener golmana.
    - Ok.
  • criticus
    4.1k
    Na grafici za raspored HNLa fali Lokomotiva. Jel upisujemo tu već bodove unaprijed ili ?
  • jedan u nizu
    13.7k
    Prošla generacija, senatori...naprosto su bili potrošena generacija. Bili su dugo u Dinamu, velike uspjehe, povijesne, napravili s Dinamom, i s vremenom je nestala glad, i želja za dokazivanjem, i motivacija. Europa još ajde, velika pozornica za daljnju karijeru a i mogućnost za korak dalje, ali u domaćim natjecanjima malo je tu još toga ostalo od neke emocije, eventualno nekakav inat kad bi ih se kritiziralo u medijima i javnosti.tp1997

Apsolutno se slazem sa ovim.
    Zato sam bio i zagovornik velike rekonstrukcije momcadi, jer da je ostalo dvoje starih ''senatora'' brzo bi se izgubila ta motivacija.
    Isto se dogada i sa Cityem, bili su najbolja momcad na planeti, bio je kostur koji je ostao isti, ti igraci su izgubili motivaciju, poosvajali sve i desilo se isto sto i dinamu.
    Pogotovo kod nas, kada imas sezonu kao proslu, gdje na kraju uzmes prvenstvo, dobijes mentalni sklop ''lako cemo'' i ''bilo je i prosle godine ovako pa smo rijesili'' .... Osvajanje takve krune je samo potvrda da si najbolji i sa 50% i da se ne moras truditi i da par poraza nije znak za uzbunu.

A u biti je, veliki je znak za uzbunu.

Momcadi se trebaju mijenjati sa godinama. Kostur momcadi mora ostati neko vrijeme, ali taj kostur se mijenja sa vremenom. Ne moze ti 5 istih igraca biti kostur ekipe kroz 5-7 godina. Moze ti ostati igrac ili dva, ali ti igraci moraju biti kraljevi odanosti i pozrtvovnosti. To moraju biti Totti, Del Piero, Puyol i takva ekipa.
    Sa razlogom su te ekipe rijetke, i ti igraci rijetki.
    Ne postoji klub koji je imao 4 Tottija u ekipi. Da su odani i ikone i da su u klubu 15-20 godina.

Kostur moze ostati isti 2-3-4 godine, ali svake godine ce jedan iz kostura otici, prodati se, umiroviti se ili nesto, i doci ce drugi na njegovo mjesto. Kroz par godina taj kostur ce biti potpuno drugaciji, a da neces ni osjetiti, i cijelo vrijeme ces imati nekakav 'kostur' ekipe.

Evo jedna hipotetska raprava:
    Ja bih volio da nama Nevistic, Stojkovic, RPG, Ljubicic i Beljo/Mierez budu kostur ekipe. Ali znam da to nece biti dobro ako ostanu dovoljno dugo. Stojkovic i Beljo ce 'prerasti' klub i prodati se. Ljubicic ce biti na zalazu karijere i birati neke druge opcije, RPG ce biti nas KTC i imat ce rotacijsku ulogu.
    - golman ce imati uspone i padove, a kako je golman delikatna pozicija, ne mozes ga samo tako zamijeniti, jos pogotovo ako nije krivica samo na njemu, nego i na ostatku ekipe (vec videno ove godine)
    - Ako ne prodas Stojkovica i Belju, nece se dalje razvijati, nece biti zadovoljni, ni statusom ni novcima (vec videno ovih godina)
    - Ako kontinuirano dajes priliku Ljubicicu i jos nekom 'starijem' igracu, neces davati priliku mladim igracima i razvijati nove potencijale (vec videno ovih godina)
    - Ako RPGu das preveliki ugovor, on ce u poznijim godinama gubiti motivaciju i zelju za odlaskom jer je ovdje placen vise nego da ode negdje drugdje (vec videno ove sezone)

I onda si sveden na opet jednu veliku rekonstrukciju momcadi.
    Zato se momcad gradi i nadograduje iz godine u godine, i zato 'ne smijes' imati puno igraca koji su u klubu jako puno godina. Prirodno je da igraci dolaze i odlaze
  • veselko tenžera
    4.4k
    Mozda nije ovdje mjesto, premjestite ako ima prikladnija tema.
    Pitanje, ima li netko kolumne našeg predsjednička uprave koje su izlazile subotom na zadnjoj strani SN?
    S guštom sam ih čitao i volio bih opet. Jako zanimljivo pisane (uz neke stilske akrobacijama koje su znale i nasmijati) s opisima jako zanimljivih likova iz prve ruke. Ne nalazim ih na netu, ako netko ima i spreman sam ih je podijeliti, bio bih zahvalan.
  • NORTE
    16.7k
    Koliko nas je koštao raskid ugovora s Ademijem?
  • emilperska
    10.9k
    Mozda nije ovdje mjesto, premjestite ako ima prikladnija tema.
    Pitanje, ima li netko kolumne našeg predsjednika uprave koje su izlazile subotom na zadnjoj strani SN?
    S guštom sam ih čitao i volio bih opet. Jako zanimljivo pisane (uz neke stilske akrobacijama koje su znale i nasmijati) s opisima jako zanimljivih likova iz prve ruke. Ne nalazim ih na netu, ako netko ima i spreman sam ih je podijeliti, bio bih zahvalan.
    veselko tenžera

3 najdraže koje ću pamtiti cijeli život:

1. O Vlatku Markoviću
    2. O Silviu Berslusconiju
    3. "Glasat ću za Milanovića"
  • Ivdzo11
    7.3k
    oko 300k je bilo price
  • Olmic
    4.8k
    Mislite da bi se bockaj mogao izborit za jednu od krilnih pozicija?
  • Keyser Soze
    14.3k
    Mislite da bi se bockaj mogao izboritOlmic

Ne.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.