• sole86
    1

Tako je, jer ne daj Bože da netko izrazi svoje mišljenje i opravdani strah da navedeni trener nije pravi izbor za Dinamo, odmah idemo s diskvalifikacijama da su plačipičke i tattićevci... zar svako neslaganje s potezima novog vodstva mora biti okarakterizirano kao nostalgija za prošlim??
  • Tongo Doumbia
    6.7k
    Nije se otvorila posebna tema, pa ću napisati kratki osvrt i očekivanja od Kovačevića.

Prije svega, nekakva osnovna stvar, po mom mišljenju naravno, je to da on ima jednu stratešku prednost u odnosu na druge trenere ranije. Što god napravi u odnosu na ovu polusezonu iza nas, kakvu god da igru uspostavi i nekakav makar blagi pomak , bit će bolje, jer gore od ovoga ne može. Dakle, ne očekujem tika taku ili nekakav ultra pozicijski nogomet, ali mislim da ima priliku složiti trkački moćnu momčad, jer mu se (očito) dovode igrači željni dokazivanja na ovakvom nivou i jer će svi imati veliki motiv ispravljanja ovog sranja koje se dogodilo u sezoni iza nas. A to bi bio veliki upgrade.

Druga stvar, europska očekivanja neće biti na razini prošle sezone. Naravno, neće mu se praštati blamaže ili neosvojen bod u grupi, ali klub igra Europa ligu, što je uvijek nekakva melankolija u odnosu na situaciju od godinu prije, kada si participirao u Ligi Prvaka i imao priličnu šansu za prolazak dalje do zadnjeg kola. I u toj situaciji ima jedan win win, jer lkrećemo tek krajem devetog mjeseca i ima prije toga gro vremena da i uigra štogod.

Treća stvar, koja mu ide u prilog, fakt je da će u svlačionici biti uspostavljena nova hijerarhija. Odnosno, neće dijeliti igrače na one koji moraju, nekakve zaslužne, ili one koji ne mogu ili iz nekog razloga ni neće dobiti šansu, nego će u rukama imati radnu skupinu od 25+ ljudi koja se mora iznova nametnuti i pokazati gdje tko pripada. Mislim da je za njega to pogodnije nego da dolazi u situaciju u kojoj prvo treba ovladati senatorima, ovima ili onima, pa tek onda upoznati ekipu i njene gabarite.

Od nedostataka, naravno, uviđam ono što uviđaju svi, tako da tu ne treba biti prepametan. Prije svega, nije radio u klubu u kojem imaš pritisak osvajanja pobjeda i kontinuiteta, a kad je do te situacije čak i došlo u Belupu, na kraju ove sezone, uglavnom su teško podbacili. Dalje, čovjek nije bogzna kakav komunikator, utakmice u Dinamu će mu biti prve europske u životu. Kao najveći nedostatak, s obzirom na to da je nogomet evoluirao i da je 2025. godina, uviđam i realnost u kojoj nema svoj jasno definiran stožer, u kojem se zna tko što radi i kako stvari funkcioniraju (pitanje priprema i tko će ih voditi s kondicijske strane, s obzirom da će nam to diktirati tempo sezone do Božića).

Ali, sve u svemu, jedan prilično zanimljiv ruski rulet Bobana. S druge strane, sviđa mi se opet jer je ovo trener koji ligu poznaje u milimetar, prilagodba mu ne treba. Neće mu se sigurno dogoditi da ga iznenadi teren, bakljada, nabijačina ili bunker svako drugo kolo. Na kraju krajeva, pravilno se nadograđivao iz druge lige i sigurno je “izgorio” od hrvatskog nogometa.

Na kraju dana, kako god se odvilo i što god bude, ovo će Bobanu biti nekakav teži ispit, jer jebi ga, “prvi se pamte”. Nadam se samo da ovoga upamtimo po dobrome.
  • Thor
    215
    Nemres kvalitetnog trenera za male pare dobit pogotovo za igrati euro utakmice. Đalovic, Kovacevic i takvi su iznimka koja tu i tam iskoci u nekoj sezoni i koja potvrdjuje pravilo. No isto tak skupoca ne garantira kvalitetu i uspjeh sto smo vidli i osjetili na kozi.
    Tak da jbg.
    Bitno je da se uvede neka dugorocna stabilnost u svlacionicu i mlade igrace koje ces etablirati za prodaju. Prvenstvo ne smije bit upitno iducih godina, a europa (LP ili EL) nadogradnja za potvrdu, prestiz, lovu i privlacnost za igrace.
    Pa u tom kontekstu treba nam kvalitetan trener koji moze to sve shendlati i imati viziju zajedno sa upravom,sportskim direktorom. Kovacevic po meni nema dovoljno iskustva jos, a u europi ni malo. Dinamo je u ovom trenu preveliki klub za njega. Mozda za tri,cetri sezone ako bu i dalje uspjesan. Europske tekme nisu livade hnl-a a i igranje dva pot tjedno je zahtjevno o cemu takodjer nema iskustva. Trener dinama po meni treba biti netko sa tim iskustvom europe i vizijom rada s mladim igracima,rotacijama, a obavezno netko tko ima gard i stav i autoritet. Kovacevic mozda ima neko znanje ali nema jos dovoljno iskustva a pitanje je da li moze klince afirmirati. A gard i stav i autoritet mi bas ne pokazuje. U dinamovoj svlacionici (ok ova ce se proluftati fala bogu) imas svakakvih karaktera,jezika,kulture, godina. Oni su "elita" hnl jer je dinamo najbolji klub u hrvatskoj i regiji, a "elita" zna biti bahata i bezobrazna (kaj smo vidli) a to treba moc hendlat i upravljati a to je dost tesko i treba za to znanja i iskustva. Ne znam mozda (ako Kovacevic dodje) ce me demantirati u sezoni (pa se bum javno isprical :grin: no skeptican sam skroz i nisam bas za njegov angazman. Ok ovisi puno i o tome kako bu Boban pocistio svlacionicu i ostale prostorije proluftal i kakva bu na kraju vizija i roster i profil igraca. Bumo videli. Nadam se dobrom ali jako sam skeptican na tom izboru.
  • Sajla
    9k
    Tako je, jer ne daj Bože da netko izrazi svoje mišljenje i opravdani strah da navedeni trener nije pravi izbor za Dinamo, odmah idemo s diskvalifikacijama da su plačipičke i tattićevci...sole86

čovjek je to napisao za "one koji su tada šutjeli" - zar si se prepoznao u tome? s obzirom da ti je ovo prvi post, a član si već godinu dana, što te točno natjeralo da se javiš? mislim, ne znam te, možda si svoja mišljenja i strahove izražavao i prije 15 i prije 10 godina, možda si kritizirao Dinamove uprave još dok je Zagorac bio kadet... ali onda se sve ovo ne odnosi na tebe pa mi nije jasno kako te baš ovo izvuklo nakon cijele godine šutnje na forumu?
  • Captain America
    20.3k
    Godinu i 3 mjeseca se priča kako Boban može otvarati nogom vrata u svih nogometnim institucijama i klubovima i onda dovede trenera Slaven Belupa.

IMG-3203.jpg

Ovo je CV novog trenera Dinama u za klub najvažnijem trenutku u zadnjih 7 godina. Čovjek nema trofej na prvoligaškoj razini, nikad nije izborio euronatjecanja i nije samostalno trenirao klub južnije od Koprivničko-križevačke županije.

Bilo kog drugog bi se skratilo za glavu da je doveo ovakvog trenera (sjetimo se kako smo kolektivno podivljali zbog Kopića), ali kako je Boban u pitanju se poziva na strpljenje na temelju ne znam čega.
  • austrijanac
    6.9k
    Budemo idući mandat onda Otta Barića Juniora pitali da nađe montažnog trenera, uz montažni stadion.
  • NitkoBitan
    27k
    Sopic jucer u blizini Maksimira na kvartovskom turniru u drustvu Mudrazije :eyes:

Btw. radi se o terenu u sklopu Bobanovog kafica :rofl: :rofl:
  • Dinamosaur
    2.2k
    nije samostalno trenirao klub južnije od Koprivničko-križevačke županije.Captain America

Trebao bi se klub ispričati i vratiti Ćanavara, taj je dovoljno južni
    A poznat je i po izborenim euro natjecanjima te trofejima
  • Lox
    16
    mislim da zasluzuje sansu. Nije temperamentan kao prethodnici poput Jakira i Bjelice, ali vjerujem da ima i znanja i volje. Sigurno da ce mu bit izazov dobit svlacionicu, ali ak ce ga igraci pratit trebalo bi bit dobro. Kaj se tice kovine dosadasnje trenerske karijere, Varazdin i Belupo su mu ozbiljniji poslovi do sad. U Varazdinu je jos u prvom mandatu u sezoni 17/18 radio odlican posao u 2 ligi i izborio doigravanje za prvu ligu. Kolko se sjecam u tom dvomecu protiv Istre, Istra je imala vise srece nego pameti. U prvoj tekmi u Istri Varazdin poveo, imao zicer i kasnije vratnicu i na kraju zavrsilo 3:1, a u uzvratu Vz 1:0 i s 3:2 Istra ostala. U drugom mandatu doveden nakon 5-6 kola umjesto Carevica zbog loseg starta, preuzeo klub i izborio 1 hnl. Vodio ih u 1 ligi imao ok rezultate, i onda su ga radi bolesti otkantali iako su mu obecali da ga ceka trenersko mjesto po povratku. Ove sez dosao u Slaven kad su bili zadnji na tablici i digao ih do borbe za 4 poziciju, i finala kupa. Nazalost po njih nije uspio, ali to ne umanjuje sve kaj je napravio dosad. Ekipe koje je dosad vodio igrale su naoko lijep i napadacki nogomet. Nije isto voditi Slaven i Dinamo ali smatram da zasluzuje sansu.
  • Captain America
    20.3k
    IMO trebala mu je međustepenica poput Rijeke ili Osijeka kod kojih ipak postoji pritisak. Sam je priznao da su priče o odlasku utjecale na njegove igrače. Što će biti kad krenu problemi u Dinamu te prozivanja medija i navijača? Bojim se da mu je ovo preveliki zalogaj.
  • Dinamosaur
    2.2k
    trebala mu je međustepenica poput Rijeke ili OsijekaCaptain America

Znači Đalović bi bio po tvojoj volji
  • Pacho
    1.2k
    Daj Boze da ispadne sjajan, ali zar je kontroverzno reci da nema CV kakav bi se ocekivao od trenera Dinama?
  • wolfgang14
    2.3k
    ja mislim da tu nema formule koja je 100% uspješna. Trener će uvijek bit 50-50. Ili će kliknut ili neće, CV uopće nije toliko bitan. Možda je ovo i za nepopularna mišljenja ali na osnovu čega se u ovom trenutku može garantirat da Kova neće bit bolji od bjelice?

Te stvari se jednostavno ne mogu predvidjeti, da se mogu... eh, prešli bi onda igricu. Nema potrebe sad srat previše, ne možemo ništa promjenit, samo se nadat najboljem
  • CastAway1986
    3k
    Iskreno i ja sam ocekivao neko bolje ime ali ako se dala šansa onoj talijanskoj prevari ovoj ljudini treba dati priliku..Vjerujem da će za HNL uspjeti to posložiti a ono što me malo više brine je kako će se snaći u europskim utakmicama
  • Rakovica1986
    1k
    Smatram da se način dovođenja morao odraditi mirnije, no čestitke Kovačeviću na onome o čemu svaki dinamovac sanja i puno sreće novom treneru Dinama.

Bit će dovoljno vremena za kritike, ali i kak bi Paggini reko lovorike.Svega i svakog.

U ovom je trenu vrlo bitno dati podršku čovjeku koji će pokušat složit trkačko napadački nogomet, nogomet na 1-2. Kostur novog Dinama.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.