• Mlađi referent
    12.8k
    Jos nisam procizao ni jedan post zasto Kovacevis JEST za treneraJaro

Jer ima stil nogometa koji bi nam trebao odgovarati.

Kontrola igre kroz sredinu, na protivničkoj polovici. Overloadanja half spacea, idealno za tehnički superiorne igrače, a to bi Dinamo svakako trebao imat u HNL-u. Bez razvučenih linija jer se ne boji stavit stopere visoko, puno lakša kontrola posjeda i visoko osvajanje lopti, a upravo to i želimo - davat veći broj posjeda nemjerljivo tehnički superiornijim igračima u opasnim zonama.

Jer mu se momčad najlakše vraća iz deficita u ligi. Kaže i to nešto o psihičkoj zrelosti kad znaš što igraš i u svakom trenu koji je plan.
  • Infinity
    18.5k
    A u Europi? Malo jaca ekipa i laganih 2-0 za njih? Ili 5-0? Ili 0-1 kontra jednake ekipe? Ili 1-4 kontra ekipe koju malo podcijenis? 5 bodova u 7 utakmica, ali ipak stil koji odgovara sampionu?
  • Noel
    11.7k
    Boban vidi ono kaj vidim i ja i dosta ljudi sa kojim djelim mišljenje Zvonimira Bobana.

Kovačević je domaći trener.
    Ima rezultate iza sebe.
    Igra hrabar ,moderan i napadački nogomet.
    Zna napravit atmosferu u ekipi i klapu od 22 ili više ludih glava. Igrači ga sljede.
    Zna sa mladim igračima u ekipi (Jagušić ,Ćubelić) i ono najbitnije diže im vrijednost.
    Zna i sa starijim igračima.
    Gospodin je i ponašanjem je dostojan trenera Dinama.

Reference poput socijalne inteligencije i rada sa grupom ljudi i stvaranje atmosfere, rezulata iza sebe, atraktivnog i modernog napadačkog nogometa te rada sa mladim igračima i aktivno podizanje njihove vrijednosti su ključne za trenera Dinama i Mario ih sve posjeduje. Idealan je kandidat za trenera Dinama.

Dvije stvari koje ne možemo bit sigurni je iskustvo u Europi i pritisak. Prvo neznamo i vidjet ćemo kad krene a drugo isto ne možemo bit sigurni jer su puno renomiranija imena padali na ispitu pritiska u Dinamu.

Želim Kovačeviću sreću i vjerujem u njega.
  • Zagreb1992
    2.3k

Jedno je voditi Slaven bez pritiska , a drugo je voditi Dinamo u kojem se očekuju samo vrhunski rezultati...
  • rokikaciga
    1.4k
    Lakše je posložiti ekipu gdje Perković uzima najviše bodova otkad je preuzeo kormilo nego poluproizvode kakvi su u Belupu.
  • Mlađi referent
    12.8k
    @Infinity

Kovačeviću vjerujem da može konačno vratit Dinamo koji će u HNL-u igrat atraktivan nogomet, a to je sad već dugi niz godina šokantno rijetka pojava. Europski izazovi su druga priča i vidit ćemo kako će tu plivati.Mlađi referent

Pa prije sat vremena sam napisao da je to i meni otvoreno pitanje.

No, ja sam itekako ovdje pro-Boban vizija. Ekipa prvo mora izgradit jasan identitet kako će igrati, a onda ajmo unutar našeg sustava tweakati po potrebi.

Misliš da bi Sarri imao identičan pristup za HNL i Europu?
  • Infinity
    18.5k
    Ima rezultate iza sebe.Noel

Koji? Sta je osvojio? Sta je postigao.

Zavrsio je 5. u ligi iza Varazdina koji ima budzet veci samo od Sibenika. Do finala kupa je stigao pobjedama nad Sibenikom, Goricom i Osijekom koji je u tom perijedu uspio nabijati samo i iskljucivo Dinamo, a vrlo brzo su im pokazali da je to slucajnost.

'Njegov' Varazdin je ove sezone pokazao da moze bolje i bez njega, te su vrlo blizu Europe. I u medjusobnim utakmicama je Varazdin bio bolji.

Nema Kovacevic nikakav rezultat koji govori da je trener za Dinamo.
  • Infinity
    18.5k
    Misliš da bi Sarri imao identičan pristup za HNL i Europu?Mlađi referent

Mislim sa bi se Sarri bolje snasao nego Kovacevic, jer za Kovacevica sumnjam da bi se snasao i u prvim kolima kupa.

Naravno da nitko nema i ne treba s Dinamom imati identican pristup u ligi i u Europi. Zelio sam reci da je Kovacevic imao izazove samo malo tezih utakmica i nije dobro prosao.
  • Zg123
    1.9k
    pa sigurno da hoce, i Jakir i Bjelica i Cannavaro su imali svog kondicijskog
  • Noel
    11.7k

Ušao je sa Varaždinom u HNL. Varaždina je sa najmanjim budžetom u HNLu u prvoj sezoni doveo do 6. mjesta. Preuzeo je Slaven Belupo na debelom začelju tablice i doveo ga do 5. mjesta i finala kupa.
  • vjeko1701
    15.3k
    To je sve super, al realno samo po sebi nisu rezultati koje bi mogli smatrati dokazom da je netko sigurno za Dinamo. Skepsa je razumljiva i ne vjerujem da netko ima konkretne činjenice da nije. Ako je on prvi konkretni potez Bobana, vjerujem da on vidi nešto više od većine nas. E sad, kako će to sve ispasti? Valjda se svi nadamo da najbolje.
  • njurci10
    76
    a prvi zadatak osigurati Europa ligu :rofl:
  • Noel
    11.7k

Koje su rezultate imali Jakirović ,Čačić, Jurčić kad su dolazili u Dinamo? Svi skupa njih trojica NISU IMALI NI JEDNU EUROPSKU UTAKMICU. Jedino je imao Jakirović pretkola kvalifikacije iz kojih je većinom dosta sramotno ispadao.

Pa opet sva trojica su osvojili duple krune sa Dinamom. Sva trojica su UVELI DINAMO U SKUPINE LIGE PRVAKA! Neki dvaput kao Čačić.
  • Jaro
    10.1k
    i nijedan nije bio trener za dinamo.
  • Noel
    11.7k

Nije rasprava tko je trener za Dinamo nego kakve rezultate i reference nosi kao kandidat trenera za Dinamo. Ja mislim da ih Kovačević ima a da li će bit trener za Dinamo pokazat će vrijeme.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.