• Krizy
    56.3k
    @Captain America
    Mali podsjetnik da ti je dva puta oprošten trajni ban.
    Pa ti vidi što ćeš napraviti s tim paljenjem brojnih tema (generalno, ne danas) u kratko vrijeme.
  • Captain America
    20.1k
    Ja bih rekao da je dinamo ipak korak vise od Verone i slicnih klubova. I kada bi kupovali nekog aiz Verone, to bi morao biti igrac koji odskace tamo, a ne jedan Pasalic koji je tamo samo jedan od igraca.jedan u nizu

Kako to da su zadnjih godina otišli Oršić i Ivanušec u klubove koje smo smatrali istim ili nižim rangom pa ne mogu ni na klupi biti, a znamo što su obojica ovdje radila? Nije isto igrati u domicilnim klubovima i otići van gdje imaš solidnu šansu završiti ko ovdje Cordoba. Treneri, suigrači i većina navijača će imati daleko više strpljenja za svog igrača nego za stranca.

Ja sam uvjeren da bi Pašalić bio bomba igrač u Dinamu. Imao bi još bolje suigrače nego u Rijeci i sigurno više prostora s obzirom na kvalitetu suigrača na koje bi se protivničke obrane morale fokusirati.

Ali onda ne mozes ocekivati da ces biti reprezentativac ili napraviti karijeru ako odaberes Ameriku ili Arabiju.jedan u nizu

Usporedbe SADa i SA ne stoje jer nisu ni približno isti ugovori u tim državama. U SADu postoji ograničenje plaća za razliku od SA. Nogomet u SADu je u ekspanziji i postaje privlačan igračima poput Pašalića.

https://www.transfermarkt.com/diego-gomez-diego-luna-brian-gutierrez-amp-co-the-most-valuable-u21-players-in-mls/view/news/444342

Ovdje imaš analizu najvećih talenata u MLSu iz 9. mjeseca.

U SA znam za jedan slučaj da je mladi igrač otišao uzeti novce. Ostatak su stari i isluženi igrači. Na kraju dana, Pašalić je mogao ići u Katar pa je tu opciju odbio.

Budzet jednog Milana je oko 400mil eura, a nas 70, pa smo ih opet dobili.
    Chelsea, Tottenham, West Ham .. itd itd Nije budzet sve na svijetu, jer da je, mi nebi bili ovako zaljubljeni u nogomet.
    jedan u nizu

U jednoj utakmici je sve moguće. Na uzorku od nekoliko njih u LP nama uvijek malo fali za doći do prolaska skupine. Baš kao i Rijeci u HNLu lani, a nadam se i ove sezone. Leicester je anomalija, a ne pravilo. Lova u 99% slučaja donese rezultat.

Nabroji mi domace igrace, iz HNLa, koji su napravili razliku, a da nisu mladi talenti.jedan u nizu

Tu dolazimo do problema s kojim se susreću naši mladi igrači kad odu van prije nego što su se tu afirmirali. Imaš primjer Murića i Brodića koje su pokupili ko klince za sitne novce kao i kamion ostalih mladih igrača pa će na jednom igraču opravdati dovođenje 10 failova. Isto kao što mi radimo u Hrvatskoj pa pošaljemo Šutala u Istru na posudbu bez ikakvih očekivanja, a on se vrati i donese 22 milijuna u klupsku blagajnu i opravda 10 Šaranića.

Hrvatski talenti su daleko skuplji od gotovih igrača. Kad mi dovedemo Majera, Ivanušeca i Galešića za 3 ili više milijuna eura, naravno da ćemo ih čekat dok se ne adaptiraju i počnu nam donositi rezultat. Dovedemo li Leškovića ili Andrića za milijun, milijun i pol, ne prave li odmah razliku, nikom ništa. Dobit će priliku protiv Šibenika i Gorice dok se Theo i Petko odmaraju.

Baš zbog toga se nadam da će B ekipe odmah iduće sezone igrati drugu ligu. Za prvu ekipu bi trebali dovoditi ozbiljne igrače (poželjno s ovog podneblja), a na klupi nek čekaju priliku domaći talenti koji su dobili sezonu seniorskog nogometa bez potrebe za selidbom na drugi kraj Hrvatske ili u susjedne države.
  • kariola86
    83
    Mala napomena sa strane: Marco nije baš imao mogućnost odlučiti gdje će ići tijekom zime. Možete i sami pogoditi na što mislim (Miškovic)

Također se možete smiriti, vrlo je nerealno da će se to dogoditi, iako je to njegova želja.
  • jedan u nizu
    13.2k
    Kako to da su zadnjih godina otišli Oršić i Ivanušec u klubove koje smo smatrali istim ili nižim rangom pa ne mogu ni na klupi biti, a znamo što su obojica ovdje radila?Captain America

Oršić je otisao u 'manji' klub, ali to je covjek koji je vec u zadnjoj fazi karijere, ne mozes usporedivati njega inekog mladog igraca.
    Ivanušec je otisao u veliki klub, Feyenord je veliki klub, bori se za naslov prvaka Nizozemske koja je top 7 liga europe, totalno neusporedivo.

Usporedbe SADa i SA ne stoje jer nisu ni približno isti ugovori u tim državama. U SADu postoji ograničenje plaća za razliku od SA. Nogomet u SADu je u ekspanziji i postaje privlačan igračima poput Pašalića.Captain America

Naravno da su razliciti ugovori, ali ja govorim o karijeri. MLS je losa liga, nema kvalitete da bude u top 20 u europi. Ja govorim sto ta liga i taj klub znaci za igrace, a to je nula.
    Da jedan nas igrac hara nekom top 15 ligom u europi, i zabija golove ko na traci, zaradit ce poziv u repku. A da je iz MLSa, nebi dobio poziv.
    Mladi se odlucuje vise za MLS nego za Arabiju jer je to ipak SAD, a ne SA. Da nisi nogometas, da li bi rade otisao u SAD ili SA? SA je privlacna samo zbog enormnih ugovora, SAD je ipak zemlja u kojoj mozes zivjeti normalnim zivotom.

U jednoj utakmici je sve moguće. Na uzorku od nekoliko njih u LP nama uvijek malo fali za doći do prolaska skupine. Baš kao i Rijeci u HNLu lani, a nadam se i ove sezone. Leicester je anomalija, a ne pravilo. Lova u 99% slučaja donese rezultat.Captain America

I na kolikom uzorku je Rijeka iskakala zadnje dvije sezone?
    Nista vise nego inace, oni su na svom dometu, bili i ostali. Dinamo je tu u velikom padu i ispod svojih mogucnosti i zato Rijeka ima priliku boriti se za naslov. Omjer 17-11-6 u ligi poput nase je los omjer. Sramota je svih nas sto ce takav omjer donijeti naslov prvaka.
    Da je Rijeka na nekih 25-5-2 e to bi vec bio znacajniji uspjeh, ovo je teski prosjek.

I ne, lova je pobjeduje u 99% slucajeva.
    Lova daje veliku prenost, ali ne donosi naslove samo tako.

Hrvatski talenti su daleko skuplji od gotovih igrača. Kad mi dovedemo Majera, Ivanušeca i Galešića za 3 ili više milijuna eura, naravno da ćemo ih čekat dok se ne adaptiraju i počnu nam donositi rezultat. Dovedemo li Leškovića ili Andrića za milijun, milijun i pol, ne prave li odmah razliku, nikom ništa. Dobit će priliku protiv Šibenika i Gorice dok se Theo i Petko odmaraju.Captain America

pa bas to je i moj argument. Mladog igraca mozes razviti i pricekati da donese razliku. Starijeg igraca ne mozes cekati i razvijati. Jer ako dovedes nekoga sa 25 i cekas 3 godina da proigra, zaboravi na transfer od 10+.
    Mladog igraca dovedes sa 19, do 22 se razvije i postane jako dobar, i mozes ga prodati za 20+.

To je cijela poanta mog upisa.
    Mi nemamo sto traziti u HNLU od pojacanja. Pokojeg rotacijskog igraca da, mlade talente psolutno da.

Da u momcadi od 11 igraci, imas 2 dobra stranca, 2 prosjecna stranca, 4 prosjecna domaca igraca i 3 velika domaca talenta, to je i vise nego dovoljno.
    Ne moramo imati 11 top igraca. Moramo imati par top igraca, i ostale na gornjoj razini HNLa (sto je kad prosjek).
    Ne moramo imati 6 jebenih stranaca, dva su dovoljna.
    Ne moras svake godine imati top transfere stranaca u klub. Imas dvojicu i oni igraju 5 sezona kod nas. To je otprilike ono sto si i sam nabrojao. Ne moraju svake godine doci 2 kapitalca.
    Ne moramo imati 6 top U20 HR talenata, 2-3 su dovoljna.

Svi ovdje ocekuju 2 kapitalca stranca godisnje, 3 kapitalca iz HNLa i 3 top mlada talenta godisnje.
    Da dovodimo toliko igraca, nitko od njih nebi imao vremena i priliku u prvih 11 da se razvije i da postane kljucan igrac.

Zato transfer rookove treba raditi sa gledanjem 5 godina unaprijed.
    I zato nisu nas sjebala samo 2 losa prijelazna roka, nego njih 8.
  • Dadox
    256
    Pašalić je radio itekakvu razliku u Hnl/u i vjerojatno nisi gledao tada tekme,ako decidirano ovo tvrdiš.Uostalom,dogurao je i u repku tada.
  • Kujtim Shalla
    4.9k
    Serginho iz Viborga,plati 3,5 milje eura i imaš desno krilo kakvo nije igralo u HNL ,nije atomska fizika. Kakav Pašalic
  • Sibirski plavac
    5.4k
    Nekako sumnjam da će se dovoditi igrači koji nisu iz Hrvatske ili iz zemalja Balkana. Po imenima koja se zasad spominju u medijima, sami Hrvati i igrači iz susjednih nam zemalja.
    Da se mene pita, meni bi za desno krilo bio dobar netko od ovog trojca: Arnaud Nordin, Raul Florucz, Jasir Asani.
  • Mihaljević
    12.9k

Evo samo par igrača na prvu ruku, koji su u predhodne dvije-tri sezone igrali u HNL-u a nismo ih doveli. Jednostavno ne možeš staviti rampu na naše mlade igrače i očekivati nekakav pomak.

Nema problema, promaši se, nemamo za odštetu , ali evo opet Jagušić, Rozić, ni traga ni glasa da ćemo ijednog dovesti, a za prvih 11 Dinama su.
  • Paggini
    49.7k
    Jagušić, Rozić, ni traga ni glasa da ćemo ijednog dovesti, a za prvih 11 Dinama su.Mihaljević

O Jagušiću se itekako pisalo, Rozića se spominjalo. Ako ne žele doći uz sve uvjete, ne žele i tu je kraj priče, idemo dalje. Jagušić bi radije ostao u Belupu još sezonu, a Rozića vjerojatno više privlači Blackburn.

Što se talenta i vještina tiče, Jaga bi mi imao mjesto u bilo kakvom Dinamu, a Rozić bi imao u ovom Dinamu, ali ne u Dinamu kakav se nadam da će biti od iduće sezone.

Nije mi on vrhunska klasa kao Jag, ali bio bi nam pojačanje za ovo što trenutno imamo.
  • Mihaljević
    12.9k
    Obojica su iz naše akademije, obojicu, ovo ljeto. Kakav Blackburn, kakve posudbe...
  • Mathiasovi Chageri
    5.1k
    MLS je losa liga, nema kvalitete da bude u top 20 u europi. Ja govorim sto ta liga i taj klub znaci za igrace, a to je nula.jedan u nizu

Svaka priča o igraču koji počne zabijati u MLS-u ili dominirati u MLS-u se uvijek treba izanalizirati u detalje, a ne se hvatati za te gole brojke i citirati ih kao dokaz nekakve kvalitete ili napretka igrača.

MLS ima generalan problem a to je njegova struktura. Jednostavno zatvorena liga sa salary capom i DPR pravila čine dovođenje igrača jako kompliciranim jer moraš prioritizirati određene pozicije u momčadi. To su u MLS-u uvijek i isključivo veznjaci i napadači.

Napadači i veznjaci dobivaju najveći dio budžeta. Obrambeni igrači su potplaćeni (prosječna plaća stopera je 300.000$ nasuprot nekakvom veznjaku ili napadaču od 600.000$), pa klubovi često posežu za jeftinijim, manje kvalitetnim rješenjima. Vrhunski obrambeni igrači koštaju jednako kao napadači, ali ne donose “show", pa ih klubovi rjeđe dovode.

Treneri grade momčadi oko zvijezda u napadu, dok obrana uvijek ostaje sekundarna. To dovodi do neizbalansiranih ekipa koje su dobre u napadu, ali očajne u obrani.

I to je sva tajna eksplozija u MLS-u. Obrane su grozne, svaki poluprosječni napadač može zabiti 10-tak golova i skrenuti pozornost na sebe. Kei Kamara je treći najbolji strijelac u povijesti lige, a u Europi je najdalje dogurao do finske lige. Sam Surridge nije u karijeri uspio zabiti više od 4 gola u Forrestu, za Charlotte je zabio 12. To nije zato što je proigrao u MLS-u, nego je kvaliteta stopera u MLS-u puno gora nego u Premiershipu i Championship.
    Chuco Hernandez se potucao po Huesci, Mallorci i Getafeu, flopao u Watfordu i onda u Columbusu u 60 utakmica imao 40 golova i 13 asistencija.

Pašalićevih par golova i asistencija u Orlandu me nimalo ne dira. Isto kao što me ne dira kad vidim da je Petar Musa zabio 16 golova prošle sezone.
  • crophantom
    411
    Nas Miki Badelj imal ljepši oproštaj od svojih navijača nego kaj će imati bilo koji od ovih naših superstarova.
    Ako dolazi, bar znamo da imamo jedan pravi karakter kod sebe, to je već početak.
  • Kastrator iz zasjede
    66
    Klub koji planira odrezati99 pst zemaljske kugle,izolacionisticko-balkanski dinamo,gdje cemo uzimat samo hnl poluigrace te burgijat po bivsoj jugi je osudjen na propast..Ako je Bobanova vizija i doseg soldo,valincic,lisica,mudrazija,prsir i taki onda moramo prihvatit da Dinamo svjesno spusta ljestvicu sam sebi.Od Bobana kao imena ocekujem poneku talijansku vezu i jako ime a ne nabrojane.Za nabrojane dovest ti ne treba ni predsjednika ni skauta.Hrvatski Dinamo ? Ok, daj Boze ali onda hocu erlica,jedvaja,modrica,matanovica,ivanuseca,pongracica,budimira,sosu... nemoj mi prodavat maglu sa one season hnl wondersima i vodit nas u prosjecnost.I klub isto vise morat stat na ovaj medijski lov na vjestice na strance,jer nam vise nitko nece htjet ni doc izvana.Pretjeralo se.Vjeruj ipak Zvoni da ce izvaditi koji as iz rukava jer ovo sto se spominje izuzev Ljubicica za sredinu hnla.
  • CastAway1986
    2.9k
    Samo molim vas nemojte više Vinka Rozica spominjati u kontekstu ozbiljnog pojačanja za Dinamo...Sezona nam je dovoljno ocajna ne mora i iduća biti takva
  • Dragon1Warrior123
    4.2k
    S obzirom da zazivam HARD reset, idem malo vidjet šta možemo na ljeto napraviti i koliko će novaca trebat za takvo nešto. Slobodno preskočite ako vam se ne da čitat, meni treba nekakav ispušni ventil nakon jučerašnje tekme.

GK: Čavlina/Nevjestić, Filipović i neki junior.

Tu bi recimo stavio da brani Čavlina jer imam osjećaj da bi on češće isčupao nešto nemoguće, ali bi možda i imao neke žute minute. Zajeban izbor, ali s obzirom koliko nam igrača treba, ovo mi nije prioritet.

CB: Galešić, Rasmus Nicolaisen za plaću od nekih 700 000 (free agent), Gora Diouf ili Gabriel Osho (free agenti obojica), KTC, Živković/Perković/Bernauer i Jakirović

Znači nekoliko vrlo solidnih pojačanja kao free agenti, recimo tu bi najmanje trošio.

RB: RPG, Valinčić ako ga možemo dobiti za manje od milijun uz neki postotak

LB: Sosa, Franjić

Tu bi mi prvi pick bio Sosa, za njega bi čak bio spreman i pljunut ozbiljnije novce (do 3 milje). Franjić mislim da imamo opciju produžiti posudbu na još jednu godinu, u suprotnom može čak i Štefulj za backup.

DM: Badelj (free agent), Pršir 1 milja eura ili manje uz ponekog igrača

CM: Ljubičić, Jagušić (2 milje), Stojković, Kačavenda, Mudražija, Soldo (po meni i Mudražija i Soldo su višak, ali možda bi tu bilo čak pametno dati Kačavendu na posudbu od pola godine i vidjet šta dalje.

RW: Nordin (milja do dvije eura), Benjamin Nygren (free agent) kao možda nerealna opcija, Lisica/Cordoba/Mbuku.

Nordin bi bio kapitalac i pol po meni, a ne igra nikako u bundesligi tako da mislim da bi bio dostupan za relativno male novce. Nygren je na ljeto Free agent sa brutalnom statistikom i ne vjerujem da bi ga mogli tako lako privuč, tako da mislim da su realnije opcije Lisica/Cordoba/Mbuku. S time da bi radije nekako vidio da kako bi se Mbuku snašao na polušpici jer je izrazito školovan igrač.

LW: Ivanušec (posudba sa pravom otkupa ili transfer do 2 i pol milje uz bonuse) i Rozić (do milion eura + bonusi). Morlaye Sylla i Ojeda kao bonus free opcije. (Ojeda se morao obavezno spomenut!)

Nazovite me ludim, ali ja bi radije prodao Pjacu nakon ove sezone. Pjaca odigra jednu vrlo dobru utakmicu, pa onda je šest pomoćno smetalo. Radije bi imao tu Ivanušeca i Rozića kao dva totalno drugačija krila koji imaju puno veću energiju i agilnost.

CF: Mierez (free?), Igor Matanovic (posudba s pravom otkupa ako je moguće)/Patrik Mijic (do milje eura), Kanga

Trener: Jovičević/Garcia/Vítor Bruno

Ovo je best case scenario momčad koja bi se po meni prošetala ligom, bez nekih bombastičnih pojačanja koje si ne možemo priuštit s obzirom da nemamo ove godine LP.

OUT bi mi bili: Petković (free ili nešto sitno para), Mišić (2 milje eura konzervativno možemo uzeti svaki dan za njega) Baturina (15-20 milja eura na temelju igara u LP), Bulat (milja eura nadam se, vjerojatnije posudba), Špika (milja eura nekim čudom), Bernauer (ako ga otkupe za tu milju), Pjaca (milja eura ako možemo dobit), Hoxha (milja i pol), Kulenović (3 milje)

IN: -13.1 milja možda nešto više ili manje
    OUT: +28 milja isto možda više i možda nešto sitno manje
    Overall balance: +14.9 milja kao nekakav average

Đabe mi truda, ali trebalo mi je ovo. I sad vidim još da Hajduk vodi, upucaj me ravno u čelo ovu sezonu...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.