• Krizy
    56.3k
    @Captain America
    Mali podsjetnik da ti je dva puta oprošten trajni ban.
    Pa ti vidi što ćeš napraviti s tim paljenjem brojnih tema (generalno, ne danas) u kratko vrijeme.
  • Captain America
    20k
    Ja bih rekao da je dinamo ipak korak vise od Verone i slicnih klubova. I kada bi kupovali nekog aiz Verone, to bi morao biti igrac koji odskace tamo, a ne jedan Pasalic koji je tamo samo jedan od igraca.jedan u nizu

Kako to da su zadnjih godina otišli Oršić i Ivanušec u klubove koje smo smatrali istim ili nižim rangom pa ne mogu ni na klupi biti, a znamo što su obojica ovdje radila? Nije isto igrati u domicilnim klubovima i otići van gdje imaš solidnu šansu završiti ko ovdje Cordoba. Treneri, suigrači i većina navijača će imati daleko više strpljenja za svog igrača nego za stranca.

Ja sam uvjeren da bi Pašalić bio bomba igrač u Dinamu. Imao bi još bolje suigrače nego u Rijeci i sigurno više prostora s obzirom na kvalitetu suigrača na koje bi se protivničke obrane morale fokusirati.

Ali onda ne mozes ocekivati da ces biti reprezentativac ili napraviti karijeru ako odaberes Ameriku ili Arabiju.jedan u nizu

Usporedbe SADa i SA ne stoje jer nisu ni približno isti ugovori u tim državama. U SADu postoji ograničenje plaća za razliku od SA. Nogomet u SADu je u ekspanziji i postaje privlačan igračima poput Pašalića.

https://www.transfermarkt.com/diego-gomez-diego-luna-brian-gutierrez-amp-co-the-most-valuable-u21-players-in-mls/view/news/444342

Ovdje imaš analizu najvećih talenata u MLSu iz 9. mjeseca.

U SA znam za jedan slučaj da je mladi igrač otišao uzeti novce. Ostatak su stari i isluženi igrači. Na kraju dana, Pašalić je mogao ići u Katar pa je tu opciju odbio.

Budzet jednog Milana je oko 400mil eura, a nas 70, pa smo ih opet dobili.
    Chelsea, Tottenham, West Ham .. itd itd Nije budzet sve na svijetu, jer da je, mi nebi bili ovako zaljubljeni u nogomet.
    jedan u nizu

U jednoj utakmici je sve moguće. Na uzorku od nekoliko njih u LP nama uvijek malo fali za doći do prolaska skupine. Baš kao i Rijeci u HNLu lani, a nadam se i ove sezone. Leicester je anomalija, a ne pravilo. Lova u 99% slučaja donese rezultat.

Nabroji mi domace igrace, iz HNLa, koji su napravili razliku, a da nisu mladi talenti.jedan u nizu

Tu dolazimo do problema s kojim se susreću naši mladi igrači kad odu van prije nego što su se tu afirmirali. Imaš primjer Murića i Brodića koje su pokupili ko klince za sitne novce kao i kamion ostalih mladih igrača pa će na jednom igraču opravdati dovođenje 10 failova. Isto kao što mi radimo u Hrvatskoj pa pošaljemo Šutala u Istru na posudbu bez ikakvih očekivanja, a on se vrati i donese 22 milijuna u klupsku blagajnu i opravda 10 Šaranića.

Hrvatski talenti su daleko skuplji od gotovih igrača. Kad mi dovedemo Majera, Ivanušeca i Galešića za 3 ili više milijuna eura, naravno da ćemo ih čekat dok se ne adaptiraju i počnu nam donositi rezultat. Dovedemo li Leškovića ili Andrića za milijun, milijun i pol, ne prave li odmah razliku, nikom ništa. Dobit će priliku protiv Šibenika i Gorice dok se Theo i Petko odmaraju.

Baš zbog toga se nadam da će B ekipe odmah iduće sezone igrati drugu ligu. Za prvu ekipu bi trebali dovoditi ozbiljne igrače (poželjno s ovog podneblja), a na klupi nek čekaju priliku domaći talenti koji su dobili sezonu seniorskog nogometa bez potrebe za selidbom na drugi kraj Hrvatske ili u susjedne države.
  • kariola86
    82
    Mala napomena sa strane: Marco nije baš imao mogućnost odlučiti gdje će ići tijekom zime. Možete i sami pogoditi na što mislim (Miškovic)

Također se možete smiriti, vrlo je nerealno da će se to dogoditi, iako je to njegova želja.
  • jedan u nizu
    13.2k
    Kako to da su zadnjih godina otišli Oršić i Ivanušec u klubove koje smo smatrali istim ili nižim rangom pa ne mogu ni na klupi biti, a znamo što su obojica ovdje radila?Captain America

Oršić je otisao u 'manji' klub, ali to je covjek koji je vec u zadnjoj fazi karijere, ne mozes usporedivati njega inekog mladog igraca.
    Ivanušec je otisao u veliki klub, Feyenord je veliki klub, bori se za naslov prvaka Nizozemske koja je top 7 liga europe, totalno neusporedivo.

Usporedbe SADa i SA ne stoje jer nisu ni približno isti ugovori u tim državama. U SADu postoji ograničenje plaća za razliku od SA. Nogomet u SADu je u ekspanziji i postaje privlačan igračima poput Pašalića.Captain America

Naravno da su razliciti ugovori, ali ja govorim o karijeri. MLS je losa liga, nema kvalitete da bude u top 20 u europi. Ja govorim sto ta liga i taj klub znaci za igrace, a to je nula.
    Da jedan nas igrac hara nekom top 15 ligom u europi, i zabija golove ko na traci, zaradit ce poziv u repku. A da je iz MLSa, nebi dobio poziv.
    Mladi se odlucuje vise za MLS nego za Arabiju jer je to ipak SAD, a ne SA. Da nisi nogometas, da li bi rade otisao u SAD ili SA? SA je privlacna samo zbog enormnih ugovora, SAD je ipak zemlja u kojoj mozes zivjeti normalnim zivotom.

U jednoj utakmici je sve moguće. Na uzorku od nekoliko njih u LP nama uvijek malo fali za doći do prolaska skupine. Baš kao i Rijeci u HNLu lani, a nadam se i ove sezone. Leicester je anomalija, a ne pravilo. Lova u 99% slučaja donese rezultat.Captain America

I na kolikom uzorku je Rijeka iskakala zadnje dvije sezone?
    Nista vise nego inace, oni su na svom dometu, bili i ostali. Dinamo je tu u velikom padu i ispod svojih mogucnosti i zato Rijeka ima priliku boriti se za naslov. Omjer 17-11-6 u ligi poput nase je los omjer. Sramota je svih nas sto ce takav omjer donijeti naslov prvaka.
    Da je Rijeka na nekih 25-5-2 e to bi vec bio znacajniji uspjeh, ovo je teski prosjek.

I ne, lova je pobjeduje u 99% slucajeva.
    Lova daje veliku prenost, ali ne donosi naslove samo tako.

Hrvatski talenti su daleko skuplji od gotovih igrača. Kad mi dovedemo Majera, Ivanušeca i Galešića za 3 ili više milijuna eura, naravno da ćemo ih čekat dok se ne adaptiraju i počnu nam donositi rezultat. Dovedemo li Leškovića ili Andrića za milijun, milijun i pol, ne prave li odmah razliku, nikom ništa. Dobit će priliku protiv Šibenika i Gorice dok se Theo i Petko odmaraju.Captain America

pa bas to je i moj argument. Mladog igraca mozes razviti i pricekati da donese razliku. Starijeg igraca ne mozes cekati i razvijati. Jer ako dovedes nekoga sa 25 i cekas 3 godina da proigra, zaboravi na transfer od 10+.
    Mladog igraca dovedes sa 19, do 22 se razvije i postane jako dobar, i mozes ga prodati za 20+.

To je cijela poanta mog upisa.
    Mi nemamo sto traziti u HNLU od pojacanja. Pokojeg rotacijskog igraca da, mlade talente psolutno da.

Da u momcadi od 11 igraci, imas 2 dobra stranca, 2 prosjecna stranca, 4 prosjecna domaca igraca i 3 velika domaca talenta, to je i vise nego dovoljno.
    Ne moramo imati 11 top igraca. Moramo imati par top igraca, i ostale na gornjoj razini HNLa (sto je kad prosjek).
    Ne moramo imati 6 jebenih stranaca, dva su dovoljna.
    Ne moras svake godine imati top transfere stranaca u klub. Imas dvojicu i oni igraju 5 sezona kod nas. To je otprilike ono sto si i sam nabrojao. Ne moraju svake godine doci 2 kapitalca.
    Ne moramo imati 6 top U20 HR talenata, 2-3 su dovoljna.

Svi ovdje ocekuju 2 kapitalca stranca godisnje, 3 kapitalca iz HNLa i 3 top mlada talenta godisnje.
    Da dovodimo toliko igraca, nitko od njih nebi imao vremena i priliku u prvih 11 da se razvije i da postane kljucan igrac.

Zato transfer rookove treba raditi sa gledanjem 5 godina unaprijed.
    I zato nisu nas sjebala samo 2 losa prijelazna roka, nego njih 8.
  • Dadox
    205
    Pašalić je radio itekakvu razliku u Hnl/u i vjerojatno nisi gledao tada tekme,ako decidirano ovo tvrdiš.Uostalom,dogurao je i u repku tada.
  • Kujtim Shalla
    4.8k
    Serginho iz Viborga,plati 3,5 milje eura i imaš desno krilo kakvo nije igralo u HNL ,nije atomska fizika. Kakav Pašalic
  • Sibirski plavac
    5.3k
    Nekako sumnjam da će se dovoditi igrači koji nisu iz Hrvatske ili iz zemalja Balkana. Po imenima koja se zasad spominju u medijima, sami Hrvati i igrači iz susjednih nam zemalja.
    Da se mene pita, meni bi za desno krilo bio dobar netko od ovog trojca: Arnaud Nordin, Raul Florucz, Jasir Asani.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.