• Murtidzg
    147
    https://www.telegram.hr/telesport/kolumne/za-koga-ce-igrati-hajduk/

Molim kroničare i malo starije ako se kome da da prokomentira...

Ja koliko se sjećam 2002 Hajdug je izgubio od Dragovoljaca kolo iza i tu je izgubio prvenstvo.
  • Pacho
    852

Solidan Kmeket orjunaske nakaze
  • jakov1
    608
    Ja koliko se sjećam 2002 Hajdug je izgubio od Dragovoljaca kolo iza i tu je izgubio prvenstvo.Murtidzg

Pa dobro, ali to ne mijenja cinjenicu da su nasi prekinuli utakmicu da slucajno Hajduk ne osvoji.

Ali uopce je glupa ta logika kad se misljenje i djela malog dijela navijaca uzima kao stav svih ostalih.
  • Batigol
    78
    Bolje doticnom da nabroji sve proguranke sudaca ove sezone...
    Bez nijh bi vec odavno izgubili utrku...
  • Batigol
    78
    Ili prosle,kada su im strani"suci uzeli"prvenstvo...;-)...
    Gamad ostaje gamad....

I da...jadnom jajduku se kao ne da prvenstvo a kada krecu EU kola,zavrsavaju taman za veliku gospu...
  • NORTE
    15.7k
    Molim kroničare i malo starije ako se kome da da prokomentira...

Ja koliko se sjećam 2002 Hajdug je izgubio od Dragovoljaca kolo iza i tu je izgubio prvenstvo.
    Murtidzg

28. kolo
    Zagreb je bio prvi na tablici i pobijedio je dinama kojem je to bio treći poraz u nizu (kolo prije je dinamo izgubio u Maksimiru od Rijeke).

29. kolo
    Hajdug je u tom predzadnjem kolu izgubio od Hrv. dragovoljca, a Zagreb osvojio bod u Čakovcu i tako postao prvak Hrvatske kolo prije kraja.

Poslije toga su kmečavci osvojili dvije titule, obje uz pomoć sudaca i plaćanja sucima za "pošteno suđenje".
    Zadnju titulu 2005. su kupili od Inter Zaprešića pa im godinama poslije uzvraćali te dugove nekim puštanjima utakmica.

Usporedba Zagreb-dinamo i Hajduk-Rijeka nema nikakvog smisla.

To što su oni 1996. uzeli pare i tako pomogli Croatiji protiv Varteksa to je njima na dušu.
  • Eduardo
    24.3k
    Ok, kad već udaramo bez rukavica i pišemo litanije... majstore, tvoj tekst je školski primjer kako se frustracija, nesposobnost i navijačka paranoja pokušavaju zakamuflirati lažnim moraliziranjem, povijesnim lekcijama koje selektivno pamte i patetikom koju možeš rezati nožem... ali ono što posebno bode oči nije samo sadržaj već način na koji pišeš. Izrazi poput "boliqrac s kandiranom trešnjom na vrhu" kojima pokušavaš biti duhovit i šarmantno vulgaran nisu ništa doli simptoma poraza koji boli i peče, jer zapravo zvučiš jadno, nesigurno i daleko od razine uvaženog sportskog novinara.

I naravno, neizostavno tu je i vječita mantra o "državnom projektu", "jazbinama" i "miševima"... pa klošaru, ako su vam svi krivi 30 godina, a vi još uvijek niste našli način da se izborite s tim "sistemom" - možda problem nije u sistemu, nego u vama? Jer koliko puta trebaš biti na milimetar do uspjeha pa da opet sve zasereš? I daj, molim te, kao da niste sami plivali u toj močvari kad god vam je pasalo. Kada je trebalo progurati vlastite kadrove, prešutjeti sudačke cirkuse u vašu korist...

I naravno, najodvratniji element svega - to glumatanje moralne vertikale, dok kroz zube jedva skrivaš želju da Hajduk "nešto smjesti" dinamu, ali eto, neće - jer ste vi iznad toga... daj ne seri... cijeli tekst ti je građen na ideji kako dinamo ima 30 godina prljavštine, dok Hajduk ima "poneki trenutak srama". Sve dinamove "pogreške" su "sustavni lopovluk”, "državni projekt", "institucionalna privilegiranost", a sve vaše su - "trenuci"...

I onda još poentiraš kako si "bio tamo 1996., 1999., 2002.", kao da ti to daje dodatni legitimitet... ok, kad već ideš tim putem - podsjeti se i gdje si bio kad se Hajduku namještalo, kad su se kupovali suci...

Taj tvoj poetski krik "Hajduk duguje samo sebi, svom obrazu" je samo pokušaj prikrivanja činjenice da tvoj klub nije imao muda, ni viziju, ni rezultate. I umjesto da to jasno kažeš, ti šminkaš trulež metaforama i samosažaljenjem.

I sad očekuješ da netko ozbiljno doživi ovu tvoju ispričnicu od teksta, jer ovo upravo to i je - ispričnica umotana u previše metafora, začinjena frustriranim stilom i poslužena uz gomilu selektivne povijesti i kvazipoštenja. I sve to samo zato jer Hajduk još jednom nije uspio. A znaš što je najgore? Navikao si se. Toliko da sad poraz prodaješ kao karakter.

Sretno s time.

I za kraj, tvoje "poštenje" opako smrdi na frustraciju. I to onu gadnu, trulu - onu koja dolazi kad si shvatio da si i u sezoni kad su ti se svi kiksevi posložili, opet uspio zajebat sve što se moglo.

Uglavnom, uživaj u toj "kandiranoj trešnji na vrhu boliqurca" To vam je jedino što ste osvojili ove sezone.
  • Paggini
    49.3k
    Raspizdili ste @Eduardo, bit ćemo prvaci, sad je gotovo :heart: :hearts:
  • Sajla
    8.6k
    Bernarde Đubrišiću, kad napišeš "Ne možeš od drugih tražiti poštenje ako sam nisi pošten. Ne možeš od drugih tražiti pravdu, ako sam ne živiš pravedno." onda bi trebao shvatiti koliko je cijeli tvoj tekst lažan, besmislen i pokvaren, trebao bi ga obrisati i uredniku javiti da ovaj tjedan nema kolumne. Ali da bi to mogao, potrebno je biti nešto više od licemjera.
  • The Undertaker
    7.8k
    Ne znam zašto se obazirete previše na pisanje ideologa ovog Hajduka kojima se klub raspada pred očima a ljudi počinju krivca tražiti u NH. Ovo im je najgora kazna. Neka se roštiljaju.
  • Dr Hofmann
    2.7k
    Tovari i njihova propaganda mi postaju satira, ne znam zašto, ali sve više me podsjeća na ovo...

Nismo mogli više izdržati, pričaju ti ljudi
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.