• Mali Zeus
    16.9k
    Ne govorim da ce Tomica sve to napraviti, jasno je da nece, govorim za sve politicke kandidate. Kada bi se napravili smisleni projketi, te projekte treba izgurati tko god dode na vlast, a ne da neka rijesenje budu samo politicki poeni u borbi za fotelju.jedan u nizu

Mislim da je jedan od većih problema aktualne gradske vlasti da su u sve ušli bez ikakve ideje, plana i sustava i da to nisu napravili čitav mandat. Čak i one projekte koji su veliki poput odvoza smeća nisu napravili otpočetka kako treba i mijenjaju u hodu, da ne govorim za ostalo. Cijelo vrijeme nabadaju, improviziraju i snalaze se, a na štetu svih nas, a naravno sada pred izbore se masovno otvaraju stvari i Tomica je svako malo s lopatom, u maniri bivšeg gradonačelnika.

Recimo Cisco gore je spomenuo prijevoz. Veli TT (i tu mantru stalno ponavlja) nismo imali nove tramvaju 20+ godina, dovede tramvaje iz Augsburga koji su nefunkcionalni i bez klime, novi tramvaj se pokvari prvi dan vožnje, a odjednom su se opet vratile i one najstarije 12-ice. Postojeći tramvaju se malo ili nikako održavaju očito i onda svako malo moraju vaditi stare tramvaje i puštati ih u promet. Al nema veze, veli Tomica da idu dalje nezaustavljivo. Tko živ tko mrtav za 4 god.
  • Droljo
    15.5k
    kako gradska uprava troši javni novac na projekte upitne isplativosti bez stvarne analize potreba građanaCISCO

Jel se to prije radilo? Žičara me bode u oči zbog cifre pa me zanima. Ili drugi primjeri tipa fontane i sl.
    Ne živim u zg pa neam pojma...
  • Sajla
    8.5k
    Kada bi se napravili smisleni projketi, te projekte treba izgurati tko god dode na vlast, a ne da neka rijesenje budu samo politicki poeni u borbi za fotelju.jedan u nizu

to je dio one popularne sintagme "jačanja institucija". kad takvi projekti ne bi bili nešto što smišlja i gura onaj tko je na vlasti, već kad bi to došlo npr. s nekog fakulteta ili instituta, kad bi se rasprava o tome vodila izvan gradske skupštine/sabora i kad se ne bi vezala uz stranke/gradonačelnike - onda ne bi na njima ni dobivali ni gubili glasove i takve bi se stvari mogle i napraviti jer bi imale širu potporu. danas će i najbolja stvar imati protivnike jer je to defaultno ponašanje i oporba mora biti protiv, tražiti i naglašavati mane. bez obzira radi li se o lokalnoj ili državnoj razini, otkad je države nismo imali tri stvari oko kojih su se svi složili i koje nisu bile politizirane.
  • CISCO
    238
    Je. na N-tu potenciju.

Žičara je zakucana kao krater bez dna upumpane i potrošene love.

Točka na I je odluka o "besplatnoj" za stanovnike Zagreba.

U maniri pokojnika.
  • jakov1
    589
    dovede tramvaje iz Augsburga koji su nefunkcionalni i bez klimeMali Zeus

Ovo je oporbena parola koja vrijeda inteligenciju svakog tko se tim tramvajima svakodnevno vozi i na svoje oci vidi da tramvajima nista ne fali.
  • Mali Zeus
    16.9k
    Tako je, otkrio si me, ja sam oporba.

Ja eto na svoje oči vidim da ako je malo veća gužva da nemreš normalno stajati, da ne govorim da ak si preblizu vrata ne mogu se zatvoriti. A kad krenu ljetne vrućine će ih, kao i prošle godine, povući iz prometa.
  • jakov1
    589
    A onda najbolje da tebi omoguce VIP mjesto u svakom tramvaju, a mi smrtnici cemo se vozit ko i inace.
  • Mali Zeus
    16.9k
    ↪Mali Zeus A onda najbolje da tebi omoguce VIP mjesto u svakom tramvaju, a mi smrtnici cemo se vozit ko i inace.jakov1

:lol: :rofl:

Ajd bježi. To kaj se ti voliš voziti ko vreća krumpira je tvoj problem koji nikog ne zanima.
  • ElDorado
    3.6k
    Ti tramvaji su prijelazno riješenje jer domaća firma nije imala kapaciteta isporučiti nove tramvaje čija isporuka je sad polako krenula.
    Inače najveći problem grada je zapravo građevinska mafija čiji nam prilagođeni GUP u nasljedstvo ostavila prethodna vlast.Ta preizgrađenost povlači za sobom sve probleme ovog grada, infrastruktura, promet, smeće.... Sve živo. Eto npr Trešnjevka oko Selske je potpuno devastirana, tome svakodnevno osobno svjedočim. Vlada nije potvrdila novi GUP i odugovlači samo zbog pogodovanja toj mafiji.
  • NitkoBitan
    25.9k
    Ti tramvaji su prijelazno riješenjeElDorado

Koristit ce se dok se ne raspadnu.
  • NORTE
    15.4k
    najveći problem grada je zapravo građevinska mafija čiji nam prilagođeni GUP u nasljedstvo ostavila prethodna vlast.Ta preizgrađenost povlači za sobom sve probleme ovog grada, infrastruktura, promet, smeće.... Sve živo. Eto npr Trešnjevka oko Selske je potpuno devastirana, tome svakodnevno osobno svjedočim. Vlada nije potvrdila novi GUP i odugovlači samo zbog pogodovanja toj mafiji.ElDorado

Lova bitnija od ičega, opljačkati i devastirati Zagreb bila im je misija u kojoj su uspjeli.
    Mnogi misle da su ljudi glupi i slijepi pa će se opet čudit tko je dobio izbore.
  • Mali Zeus
    16.9k
    Inače najveći problem grada je zapravo građevinska mafija čiji nam prilagođeni GUP u nasljedstvo ostavila prethodna vlast.Ta preizgrađenost povlači za sobom sve probleme ovog grada, infrastruktura, promet, smeće.... Sve živo. Eto npr Trešnjevka oko Selske je potpuno devastirana, tome svakodnevno osobno svjedočim. Vlada nije potvrdila novi GUP i odugovlači samo zbog pogodovanja toj mafiji.ElDorado

Trešnjevka je nažalost bila i ostala pojam za divlju gradnju. Nikad nije imala šanse. Tam gradi tko što i kako želi i vlada potpuni divlji zapad.
  • db-izbjeglica
    17.3k
    pa taj prostorni plan je javno dostupan, što mislite da se s njim drastično mijenja?
    promijenjeni su neki teoretski maksimalni koeficijenti, koji se tako i tako nikada nisu mogli iskoristiti u potpunosti, a sve zbog drugih faktora poput parkinga, rampi, zelenila, udaljenosti od parcele i slično, da ne spominjem ostale zakone i tehničke propise.

imam par projekata u povojima, na jednom zemljištu u širem centru se prije teoretski moglo napraviti 10 stanova, a i to sa velikim TEORETSKI. Novim GUP-om, moglo bi se napraviti 9 stanova, strašna stvar. građevinska mafijo - poražena si! :cool:

tu pričamo o manjim parcelama, ako netko nabavi veću parcelu i dalje će moći napraviti cca isto, a sve i da napravi nešto manje, samo će korigirati cijenu na više i to je to, jer ljudi očito žele živjeti i kupovati stanove u tim preizgrađenim kvartovima. da nije tako ne bi kvadrat stana plaćali preko 5000 eura i stanovi se ne bi kaparili u toku projektiranja.

na stranu odredbe koje je nemoguće provesti jer stavljaju gup iznad zakona o gradnji.
  • NORTE
    15.4k
    Ako bandićevac nakon ovoga dobije 0,01% glasova na izborima...

"Zaposlenica Dječjeg vrtića Poletarac samostalno je, bez valjanog pravnog osnova, s poslovnog bankovnog računa DV Poletarac isplatila ukupno 138.550 eura na poslovne bankovne račune dvaju trgovačkih društava", odgovorili su iz Grada Zagreba.
  • Sajla
    8.5k
    sin u kockarskim dugovima, snaha krade po vrtićima - postoji li bolji kandidat za gradonačelnika? nadam se da nikad više ni on ni njegov zamjenik neće ući u maksimirsku ložu

2226014.jpeg
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.