• Mathiasovi Chageri
    5k
    Metro bi financirala EU s 85% i on se zalaže za taj projekt.
    Dok zeleni o tome ne pričaju.
    NORTE

Metro je po meni potpuno nepotreban projekt za grad koji ima tramvaj i željezničku prugu koja prolazi doslovno kroz centar grada. Nikad mi nije jasno zašto nitko ne razmišlja o integraciji željeznice u javno prijevoznu mrežu, nešto poput S-bahna, ujednačavanju voznih redova vlakova i tramvaja, izgradnji dodatnih stanica na frekventnim točkama (Radnička) i dobili bi u duplo kraće vrijeme, uz puno manje raskopavanja grada sasvim dovoljan sustav javnog prijevoza za grad veličine Zagreba. Graditi metro 10 godina samo da bi imali metro, kad možemo za 5 godina bez kopanja tunela po gradu, uz malu modernizaciju željeznice i izgradnju dodatnih stajališta uz znatno manji trošak dobiti sasvim dobru alternativu je bizarno.

Mislim da samo Bernardić ima istu ideju s onim njegovim "cug u krug", no njega ne mogu uopće uzeti ozbiljno jer mi je bezvezan tip.
  • duksy
    343
    Onaj ko da glas tom kockoglavom lopovu ili ima neku financijsku korist od toga ili je jednostavno debil.
  • NORTE
    15.5k
    Metro je po meni potpuno nepotreban projekt za grad koji ima tramvaj i željezničku prugu koja prolazi doslovno kroz centar grada.Mathiasovi Chageri

Ne samo da Zagreb hitno treba metro iz više razloga (gužve, ekonomičnost i brzina putovanja, veća upotreba javnog prijevoza na struju) nego je i željeznička pruga u Zagrebu jedna od kočnica razvoja grada.

Grad je sve "veći" i promet je postao glavna boljka.

Ako metro mogu imati Rennes, Toulouse, Lausseana, Bilbao, Kriviy Rih i Adana, onda može i Zagreb.
  • Nolifer
    10.9k

Dobro zboriš kolega, isto mislim i za ove sadašnje. Kao ne valjaju, al svejedno ću im dat glas, nisam za njih, ali.... :lol:
  • rokikaciga
    1.1k
    Sramota da je Lovric najozbiljniji protukandidat.
  • Papastrumf
    16k

U kojem smislu najozbiljniji?
  • Mr Anderson
    11.6k
    Sramota da je Lovric najozbiljniji protukandidat.rokikaciga

Šališ se?
  • Dudu9
    1.7k
    Lovrić kaže kako mu se sin liječi od kocke, a u međuvremenu krade iz vrtića 140k eura dobra neka ta terapija, kakav obraz ima takav lik, jbga očito nije vratio sve dugove pripuzu
  • ivanzg
    307

Ta lopovčina i kriminalac neće skupiti 5% a ne da je najozbiljniji protukandidaat.
  • Mali Zeus
    16.9k
    Ako metro mogu imati Rennes, Toulouse, Lausseana, Bilbao, Kriviy Rih i Adana, onda može i Zagreb.NORTE

Kakav je to argument? Ako mogu gradovi iste veličine imati metro ili?

baš što kolega gore kaže, ne treba nam metro nego da se postojeća prometna infrastruktura poboljša, bolje poveže i modernizira.
  • NORTE
    15.5k
    ne treba nam metro nego da se postojeća prometna infrastruktura poboljša, bolje poveže i modernizira.Mali Zeus

Zagreb bez metroa nikad neće imati normalan promet, to je jasno kao dan.
  • Mali Zeus
    16.9k
    Zagreb bez metroa nikad neće imati normalan promet, to je jasno kao dan.NORTE

Pa nije baš, ali dobro, svatko ima pravo na svoje mišljenje.
  • ElDorado
    3.6k
    Zagreb ima osnovni problem što željeznica nije denivelirana. Ili nad ili pod zemlju.
    Automobilski promet je nemoguće riješiti. 2005. sam došao na Trešnjevku. U Selskoj je bila još zgrada Pastora. Koliko je tu nakon toga izgrađeno (zapadno od Selske) je naprosto devastacija neopisiva riječima. I dalje se gradi. Npr. na mjestu vulkanizera nikne zgrada od 5-6 katova. Katastrofa. I onda se ljudi čude kad pucaju cijevi, kad je promet katastrofa. Nema tu pomoći.
  • Sajla
    8.5k
    metro Zagrebu sigurno ne bi smetao, ali to je velika investicija i ako se prvo ne iskoristi za manje love postojeća željeznička infratruktura (a planovi postoje, pa već je bilo govora o tome - ona stanica kod Savske/Vukovarske koja bi servisirala novi stadion u Kranjčevićevoj i još 2), to mi se ne čini kao pametno raspolaganje novcem. i sad tu opet dolazi u igru odnos Grad-Država jer je HŽ državna firma, prebacivanje loptice između odgovornih i sve skupa stoji. a ne postoji neka nepolitička institucija (tipa prometni faks) koja bi bila dovoljno jaka da napravi bar nacrt projekta, dobije pristup medijima da ga predstavi, javnost podrži, a grad i država "samo" otvore novčanike. a ne, mora gradski ured X kenjat svoje, državna agencija Y izmišlja svoje, pročelnik s ovom stranačkom iskaznicom laje jedno, državni tajnik s drugom iskaznicom laje drugo, a mi za to vrijeme stojimo u kolonama, gužvamo se u tramvajima i jamramo. ali zato opet izbori nakon kojih sve ostaje isto.
  • Mali Zeus
    16.9k
    Selskoj je bila još zgrada Pastora. Koliko je tu nakon toga izgrađeno (zapadno od Selske) je naprosto devastacija neopisiva riječimaElDorado

tamo cijeli novi kvartovi nastali, al zapravo nisu kvartovi nego zgrada na zgradu i beton na beton, nešto su tamo uz selsku napravili neki izgovor za park neki itd. al u svakom slučaju betonska džungla sve skupa.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.