• Dino
    3.6k
    4650€ po bajsu :lol:
  • Sajla
    8.4k
    "Ukupna vrijednost ugovora iznosi oko 9.3 milijuna eura bez PDV-a, a iznos koji Grad plaća bit će umanjen za 70% prihoda ostvarenih od najma bicikala."

70% od ništa je i dalje nula, ali nekih prihoda će sigurno biti. Živo me zanima koliko će na kraju stvarno biti prihodi. "Cijena pola sata vožnje iznosit će 0.50 eura, mjesečna pretplata iznosit će 5 eura, dok će godišnja pretplata biti 30 eura". Ne znam koliko će biti pretplatnika, ali turisti bi mogli potrošit neku lovu. Uslugu sam vidio i koristio u drugim zemljama (sve više ju istiskuju električni romobili).. Ajd, baš da vidimo... 9,3 mil eura zvuči grdo. frtalj Kranjčevićeve....
  • The Undertaker
    7.7k
    Čitajte do kraja, nisu samo bicikli već i kompletna aplikacija, upravljanje i održavanje sustava za 4 godine. Ne znam da li je to puno ili malo ali treba znati o čemu pričamo.
  • Dino
    3.6k
    Naravno, ali i kad to sve uzmes u obzir na prvu ne zvuci bas jeftino tak da nadam se da ce mehanizam isplate bit funkcionalan.

Osobno bih taj novac ulozio u neke druge puteve modernizacije prometa i rjesavanja problema guzvi, ali nebitno.
  • NitkoBitan
    25.9k
    Ovakvu zelenjavu od investicije ne sufinancira Europajse Union?
  • Hnlovac
    2.1k
    ovakvi bajsevi neće zaživjeti dok ne bude dobra mreža bic staza

Realno, mogu se suzavati ulice i micati trake da se stave bic staze i širi pločnici, ali to je izvedivo samo u nekim ulicama, nikako u žilama kucavicama

Možda će bit nepopularno, ali 30ih,40ih,50ih i 60ih se trebalo puno žešće planirati ulice i rušit kuće koje su smetale da dobijemo pravu mrežu dovoljno širokih prometnica, a ne da nam se događaju Snjevka ili Trnje

Sad nam je nažalost prekasno i može se probiti možda par ulica, ali sveukupno nam ostaje većinom stavit pametnije semafore uložiti u vozila jgp i polusavat s ovim kakvi gradskim bicevima
  • Dino
    3.6k

Slazem se. Generalno mislim da ni u nasoj kulturi bicikli nece zazivjet jace jer su vec i sad na visokim razinama s obzirom na infrastrukturu. Davno su propustene prilike za plansku gradnju i sad se moramo snalazit s onim kaj imamo, a vjerujem da bi se uz dovoljno truda itekak dala pobosljat situacija, ali nisam siguran jel za to postoji volja i lova. Da neko krene provodit kapitalce od projekata koji ce se isplatit tek kroz 20-30 godina pa zgubi na sljedecim izborima je jako malo vjerojatno.
  • Tvrdica McTvrdi
    19
    Ajmo ovako. Voziti bicikl je općenito gej i zato u našem narodu ne će zaživjeti. #nedamonafossilfuels
  • Endeavour
    675
    Kranjčevićeva se gradi - moj glas ima.
    Ja sam klasičan single-issue voter.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.