• scooniepenn
    4.2k
    Vidim da se tu kao prvo rade nebulozne usporedbe Sose s 27 godina i Perišića s 35, od čega je jedan zdrav, a drugi je rekonvalescent bio prilikom dolaska u hajduk. Nadalje, mi se tu postavljamo kao da nam u ovom trenutku lijevog beka igra Cufre recimo, a ne da tu poziciju od Leovca ne možemo stabilizirati. I ono što mi, također, nije jasno da se svakog igrača promatra kroz prizmu godina. Ne stare svi jednako pa se na jednom Raketi osjete godine, dok istovremeno spomenuti Perišić sam ruši Juventus i dominira protiv jednog Ajaxa, Feyenoorda i AZ-a. Stvari nisu u sportu crno-bijele i ljudski organizmi su potpuno jedinstvene cjeline. Ne moramo ići dalje od Teophillea i Ademija gdje ovaj prvi djeluje 10 godina mlađi od drugog.
  • Marley
    3.8k
    Borna Sosa je u zadnje dvije sezone odigrao 30% ligaskih minuta i to u dva razlicita kluba.jakov1

Od toga odmah mozes odbiti cijelu sezonu provedenu u Ajaxu, jer nije mjerodavna. Njima je tad i Sutalo bio proglasen najvecom prevarom, a sad je najbolji branic lige.
    A sad u Torinu je vec neko vrijeme ozljeda u pitanju.

I kako mislis zasto bi se vracao, pa nije glup da ne shvaca u kakvim je okolnostima trenutno? Sigurno da ce imati ponude iz liga petice, ali sto mu to vrijedi ako ce negdje grijati klupu?

U istoj situaciji je i npr. Erlic koji bi nam trajno i pouzdano rijesio stopersku poziciju, ali u to ne vjerujem da ce se ikad dogoditi.
  • jakov1
    582
    Vec sam napisao, ali ponovit cu da se ne rastegne rasprava o necem sto uopce nije bila poanta - moze imati 19 godina, moze 39, ali Sosa se u Dinamo vraca jer bolje od Dinama ne moze.

Vec treci klub u tri lige ne racuna na njega, a nije da je bio u top klubovima (barem po trenutnoj formi). Da nije Hrvat i bivsi igrac, pljuvalo bi se po ovom transferu gore nego po Kangi i Mbukuu.

Ako ce igrati za 500 tisuca godisnje (ili besplatno na posudbi), nemam nista protiv, ali za to nema sanse.
  • tp1997
    1.3k
    jer bolje od Dinama ne mozejakov1

To možeš reći za svakog igrača koji dolazi u Dinamo, apsolutno irelevantan argument. Ista razina argumentacije kao famozno "da valja ne bi dolazio u HNL".

A i što ti to znači, bolje od Dinama ne može? Četvrtfinalist Europske Lige, top 40 klubova Europe po koeficijentu, redovita prezimljavanja u Europi, 11 bodova u Ligi prvaka. Dinamo je svakako veće i relevantnije ime od Torina, pa neka su hiljadu puta ovi iz Serije A a mi iz eto tamo nekog HNL-a.
  • Pacho
    703
    Mi lijevog beka prakticki nemamo, a neki bi odbili lijevog beka reprezentativca u najboljim godinama :lol:
  • jakov1
    582
    Od toga odmah mozes odbiti cijelu sezonu provedenu u Ajaxu, jer nije mjerodavna. Njima je tad i Sutalo bio proglasen najvecom prevarom, a sad je najbolji branic lige.
    A sad u Torinu je vec neko vrijeme ozljeda u pitanju.
    Marley

Ok, kad se odbiju Ajax i ozljede, ostaje 47% minuta.

Dinamo je svakako veće i relevantnije ime od Torinatp1997

Slazem se, zato ne bi trebali dati milijune njihovoj rezervi kako neki ovdje zele.
  • scooniepenn
    4.2k

Ako cemo realno, pljuvanje po svakome i svacemu jednog dobrog dijela navijaca Dinama je za mene sramotno i to ne uzimam kao nikakav argument. Na temama Kange i Mbukua sam vec o tome pisao pa mi je ulaziti u polemike s ljudima koji ne razumiju nogometne fundamente jednako besmisleno, kao i objasnjavati ljudima koji ne razumiju svijet satova zasto je npr. sat brenda H. Moser & Cie. vrhunsko horolosko dostignuce, a Apple Watch samo i iskljucivo gadget. No, da se vratim na temu Sose. Dakle, to sto se nije snasao u raspalom Ajaxu, gdje se i na Sutala od strane Ajaxovih navijaca udaralo iz svih oruzja samo je on nekako isplivao, mi nije neki argument kontra njega. U kontekstu Torina i opcenito Serie A mnogi vrhunaki igraci se nisu tamo iskazali pa i to ne vidim kao problem. Ono sto je postigao u Bundesligi ga iz moje perspektive svrstava u rang velikog pojacanja. Zakljucno, Borna Sosa je igrac velikog renomea, kvalitetom reprezentativac i ako zatvorimo kalkulaciju za njegov dolazak nitko sretniji od mene.
  • emreli21
    293
    Sosa je jako nerealna prica, tko hoce shvatit ce, tko nece, neka zivi u oblacima ‍♂️
  • Droljo
    15.3k

Sosu vraćamo u život i za godinu i pol ga (opet) prodajemo za 7.5 mil eura. Pa opet nemamo lijevog beka.
    Mark my words!
  • jakov1
    582
    Rijeci ti se pozlatile. Nakon prve sezone u Njemackoj, mislio sam da ce ici u Barcelonu kao zamjena za Albu i ponovo zapoceti tradiciju visokih bekova kod njih. Mozda sam zato i toliko razocaran s njegovom karijerom.
  • Sibirski plavac
    5.1k
    Sviđa mi se što nas se uglavnom povezuje sa domaćim igračima. Ipak, ne bih volio da potpuno zanemarimo i strano tržište. To što smo u zadnje 2 sezone doveli jednog Mmaea, Joaquina Sosu ili Mihajličenka ne znači da opet nemremo naći nekog novog Soudanija, Fernandesa ili Sigalija.
  • Srelee
    106
    Imali ista od povratka Badelja?
  • Jaro
    9.8k
    Nama LB igra polivalentna zakrpa za sve kojoj je vjerojatno naj pozicija neka sestica... Kad njega nema, krpamo to s naj desnim bekom lige ili bivsim najboljim desnim bekom lige a sada pri kraju karijere u HNLu. A da, imamo i na posudbi decka koji nema minute seniorwkog nogometa te imamo juniorskog stopera koji eto ako bas mora moze odigrat nekog staromodnog sporog lb... Al Sosa nam nebi valjao :rofl:
  • jakov1
    582
    Pa nije usporedba Sose i trenutnog lijevog beka, nego Sose i nekog drugog lijevog beka kojeg Dinamo moze dovesti.
  • rokikaciga
    1.1k
    a njegova mladost je cak argument protiv njegovog dolaska jer zasto bi se netko u naponu snage vracao u HNL?jakov1

Majku mu jebem ja čitam i ne vjerujem

Povratak Modrića ne - zbog godina - iako je i dalje top 5 veznih igrača na svijetu kada je odmoran.
    Povrata Sose ne - zbog godina - jer je ...premlad?

Koji kurac
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.