• tp1997
    1.7k
    Ajmo se spustiti na zemlju malo. Nama je valjda najkonstantniji solidni lijevi bek u oba pravca u zadnjih ohoho godina bio Marin Leovac.

I sada smo protiv povratka Sose, u najboljim godinama, svojevremeno jednog od najboljih asistenata i centaršutera Bundeslige sa bekovske pozicije?
  • Str1nger Bell
    2.4k
    U Dinamo se igraci ne smiju vracati u penziju, inace postajemo Hajduk. Sjetimo se Perisiceve patetike godinama, a vidjeli smo rasplet.jakov1

Borna Sosa, 98’godiste, 27 godina.
  • Marley
    4.5k
    U Dinamo se igraci ne smiju vracati u penziju, inace postajemo Hajduk. Sjetimo se Perisiceve patetike godinama, a vidjeli smo rasplet.

Petkovicu se godinama zamjera nezalaganje, Baturini od ove sezone, a onda bi doveli ovakvog tuduma kojem se ne da trcati natrag ni na svjetskom prvenstvu.
    jakov1

Boze svasta, kakva penzija? Prelosa usporedba s Perisicem koja nimalo ne drzi vodu.

Vidim po izrazu "tudum" da si jedan od onih Borninih velikih "obozavatelja".
    Istina da ga prema nazad zna uloviti zuta minuta, ali u nekim drugim stvarima ima top kvalitetu i odlican je igrac.
    Nama bi bio najbolje sto mozemo dobiti na toj poziciji. Doslovno kapitalac.
  • ElDorado
    4.7k
    Sosa je od Ajaxa dobio placu 2 milje kad je dosao kao želja kluba i pojacanje. Sada je jako daleko od toga i nitko mu vise ne bi dao tolke novce. A tesko ce nac i kupca za igraca u slobodnom padu. Znaci idealno za nas. Kakva god pogodba bila.
  • OsamŠest
    5.7k
    U pregovorima smo i sa jednim nasim napadacem.Os doc do sta

Kramarić :smile:
  • Efes Pilsen
    11.7k
    Jel nema neko ko nas vec nije odjebo?
  • jakov1
    735
    Borna Sosa je u zadnje dvije sezone odigrao 30% ligaskih minuta i to u dva razlicita kluba. Koji god razlog bio, na njega se u Europi ne racuna ozbiljno i to on zna i sam, zato i zeli u Dinamo. Protiv starih igraca nemam nista, godine nemaju veze u ovoj prici, a njegova mladost je cak argument protiv njegovog dolaska jer zasto bi se netko u naponu snage vracao u HNL?

Ja ne bi nista rekao o njegovim igrackim manama da se radi o igracu tipa Moharrami kojem je Dinamo domet, koji radi sto mu trener kaze i sretan je kad udemo u Europu, ali Sosa ce doci u klub kao primadona, kao da je popio svu pamet svijeta i kao da na 30% kapaciteta moze biti prva opcija i najplaceniji igrac ekipe. Da mu je karakter drugaciji od opisanog, sa svojim talentom bi danas bio u top klubu.
  • ElDorado
    4.7k
    a možda ipak nije tak. dobar?
  • Nemrem99
    49
    Svjetsko je sljedece godine i kakve god ponude imao Sosa i da slucajno dobije neki raskid, imam osjecaj da mu je Dinamo najsigurnija i prva opcija. Ovdje je siguran prvi bek
  • scooniepenn
    5.1k
    Vidim da se tu kao prvo rade nebulozne usporedbe Sose s 27 godina i Perišića s 35, od čega je jedan zdrav, a drugi je rekonvalescent bio prilikom dolaska u hajduk. Nadalje, mi se tu postavljamo kao da nam u ovom trenutku lijevog beka igra Cufre recimo, a ne da tu poziciju od Leovca ne možemo stabilizirati. I ono što mi, također, nije jasno da se svakog igrača promatra kroz prizmu godina. Ne stare svi jednako pa se na jednom Raketi osjete godine, dok istovremeno spomenuti Perišić sam ruši Juventus i dominira protiv jednog Ajaxa, Feyenoorda i AZ-a. Stvari nisu u sportu crno-bijele i ljudski organizmi su potpuno jedinstvene cjeline. Ne moramo ići dalje od Teophillea i Ademija gdje ovaj prvi djeluje 10 godina mlađi od drugog.
  • Marley
    4.5k
    Borna Sosa je u zadnje dvije sezone odigrao 30% ligaskih minuta i to u dva razlicita kluba.jakov1

Od toga odmah mozes odbiti cijelu sezonu provedenu u Ajaxu, jer nije mjerodavna. Njima je tad i Sutalo bio proglasen najvecom prevarom, a sad je najbolji branic lige.
    A sad u Torinu je vec neko vrijeme ozljeda u pitanju.

I kako mislis zasto bi se vracao, pa nije glup da ne shvaca u kakvim je okolnostima trenutno? Sigurno da ce imati ponude iz liga petice, ali sto mu to vrijedi ako ce negdje grijati klupu?

U istoj situaciji je i npr. Erlic koji bi nam trajno i pouzdano rijesio stopersku poziciju, ali u to ne vjerujem da ce se ikad dogoditi.
  • jakov1
    735
    Vec sam napisao, ali ponovit cu da se ne rastegne rasprava o necem sto uopce nije bila poanta - moze imati 19 godina, moze 39, ali Sosa se u Dinamo vraca jer bolje od Dinama ne moze.

Vec treci klub u tri lige ne racuna na njega, a nije da je bio u top klubovima (barem po trenutnoj formi). Da nije Hrvat i bivsi igrac, pljuvalo bi se po ovom transferu gore nego po Kangi i Mbukuu.

Ako ce igrati za 500 tisuca godisnje (ili besplatno na posudbi), nemam nista protiv, ali za to nema sanse.
  • tp1997
    1.7k
    jer bolje od Dinama ne mozejakov1

To možeš reći za svakog igrača koji dolazi u Dinamo, apsolutno irelevantan argument. Ista razina argumentacije kao famozno "da valja ne bi dolazio u HNL".

A i što ti to znači, bolje od Dinama ne može? Četvrtfinalist Europske Lige, top 40 klubova Europe po koeficijentu, redovita prezimljavanja u Europi, 11 bodova u Ligi prvaka. Dinamo je svakako veće i relevantnije ime od Torina, pa neka su hiljadu puta ovi iz Serije A a mi iz eto tamo nekog HNL-a.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.