• Mali Zeus
    22.2k
    Razumijem skepsu oko Lovrića koji u vrijeme krimosa nije ništa napravio, ali od kud Goluža i Bernardić u istom košu? Koji je njihov "putar" na glavi? — emilperska

Pa 'putar' na glavi je ono što sam napisao, likovi otkrili ljubav prema Dinamu.
  • emilperska
    18.8k
    Pa 'putar' na glavi je ono što sam napisao, likovi otkrili ljubav prema Dinamu. — Mali Zeus

Pa Tomašević je od svih političara najviše nesportski tip, eto ga sad na Dinamu često. Prije nešto manje, sad uoči izbora više.
    Dinamo im je u žiži interesa. Plebs se loži na to, a ne to što se Heinzelova nadvožnjak renovirao 2 godine..
  • Mali Zeus
    22.2k
    Pa Tomašević je od svih političara najviše nesportski tip, eto ga sad na Dinamu često. Prije nešto manje, sad uoči izbora više. — emilperska

Gle, bio je video Bere koji priča o Maksmiru, nadovezao sam se na to.
    Kužim ja da se plebs na to loži, a ja sam samo komentirao koliko mi je to ljigavo sve skupa.
  • Hnlovac
    8k
    pa to kaj se čovjek zakolje s loptom i mozd nemre dic više od 15 kila ne mora nis značiti

Jedan dan dam iskopao par slika di je lik s još par ljudi još tam 2017 odrzao neki mini prosvjed ispred Maxa kontra Mamića. A s druge strane pričamo o ljudima koji su e sjetili Dinama ove veljace
  • Toot
    364
    Kada se kranjča sagradi, za 2 godine, sigurno neće krenut odma u projekt rušenja Maksimira nego će mrvicu odugovlačit te po meni — građanin

Ne vidim zašto bih to radio. To je već netko pisao i za Kranjču, da su odgađali početak radova kako bi ih mogli otvoriti pred izbore. Zapravo, politički im više odgovara da krenu ranije i pred izbore se hvale stadionom koji je već u izgradnji. Političari su u Hrvatskoj navikli ljude da im ne vjeruju kad obećavaju razne projekte i definitivno će ti više ljudi povjerovati da ćeš nešto dovršiti u drugom mandatu ako stojiš pored pola toga već napravljenog nego ako ceremonijalno otvaraš radove. Što si bliže dovršetku, to ljudi više vjeruju da govoriš istinu.
  • Mathiasovi Chageri
    9.6k
    ali od kud Goluža i Bernardić u istom košu? Koji je njihov "putar" na glavi? — emilperska

Bernardić osim nesposobnosti nema pretjerano putra, ali Goluža koji je usred serklaže ostavio iglu u mladoj trudnici, pa to probao zataškati, a i njegovo potencijalno nenamjensko trošenje novca dok je bio na čelu Hrvatske liječničke komore se isto da pretresati, je zadnji koji treba moralizirati ikome.
  • Mali Zeus
    22.2k
    Bernardić osim nesposobnosti nema pretjerano putra, ali Goluža koji je usred serklaže ostavio iglu u mladoj trudnici, pa to probao zataškati, a i njegovo potencijalno nenamjensko trošenje novca dok je bio na čelu Hrvatske liječničke komore se isto da pretresati, je zadnji koji treba moralizirati ikome. — Mathiasovi Chageri

On je nešto muljao s putnim nalozima dok je bio u komori, ma odvratan lik, pun sebe, ponaša se kao da je neki faktor, a onda ode pod Berine skute.
  • Patak
    3.5k
    Za nove stadione postoji "novelty" efekt, ili "honeymoon" efekt, ali traje samo privremeno, tak mi google veli iako bi volio vidjeti neke detaljnije analize.

The novelty effect – also referred to as honeymoon effect – suggests that a new stadium will only temporarily attract more attendants. The once curious fans get bored and decide to follow their favorite club once more from a distance.
  • SAS1987
    20.8k
    The novelty effect – also referred to as honeymoon effect – suggests that a new stadium will only temporarily attract more attendants. The once curious fans get bored and decide to follow their favorite club once more from a distance. — Patak

U pravu si ali to vrijedi za klubove koje su iz starih ali solidnih stadiona preselili na moderne stadione a naša situacija je sasvim drugcija.
  • Patak
    3.5k
    To je točno ali potražim neke detaljnije analize ili znanstvene radove pa stavim tu ako nađem.
  • SAS1987
    20.8k
    To je točno ali potražim neke detaljnije analize ili znanstvene radove pa stavim tu ako nađem. — Patak

Svakako stavi ali više se ima smisla fokusirati na ostale motivacijske faktore dolaska na tekmu jer posjeta ovisi i o rezultatima pa je teško analizirati recimo posjetu Legije / Ferencvarosa na novom i starom stadionu. Mada vjerovatno postoji nacin.

Generalno gledano, trije faktori (po redu) su indikator posjete:

1. Emotivna vez između navijaća i kluba (emotional connection)
    2. Distanca između kuće navijaća i stadiona: Troškovi i koliko sati treba od kucnog praga do ulazka na tribinu
    3. Rezultatska važnost tekme
  • Sajla
    24.5k
    ako ima primjer gdje su +30 godina uprave tjerale gledatelje sa stadiona, živo me zanima što studije o tome govore.
    da, 1982. i 1983. su bila drugačija vremena, ali ako smo onda na Maksimiru imali +25.000 ljudi u prosjeku, te ako se u Splitu mogla posjeta od 2010. do 2025. podignuti s 5000 na 18000, onda se može i u Zagrebu puno toga napraviti s jednim novim modernim stadionom i upravom koja radi i surađuje sa svojim članovima i navijačima.
  • scooniepenn
    7.5k

Upravo to. Da taj isti Tomašević u sljedećem mandatu završi i otvori Kranjčevićevu, Dom sportova i Bazen Špansko te krene s gradnjom Maksimira teško može imati bolje predizborne argumente. U nekom idealnom scenariju 2029. godine u ovo vrijeme Maksimir može biti u poodmakloj fazi gradnje. Ne vidim tko ga tada može pobijediti na izborima u Zagrebu. Samo s ovim sportskim projektima konkurenciji se može popišati po faci. Već sam ranije pisao da niti on niti Možemo nisu moj izbor, ali ovo su parametri koji bi se tada uzimali u obzir.
  • shameless86
    2.3k
    reko je tomek da nakon 2 mandata ne misli ici na 3..al mislim da ce se predomislit do tada
  • Hnlovac
    8k
    Od sve te ekipe ksjnje trenutno na vlasti u obzir mi za 3. mandat dolazi samo Korlaet

Isti je to svjetonazor ali opet čovjek je arhitekt i kad ga i poslušam priča pametne stvari

Sve u svemu, 2029. želim vidjet bar 5 kvalitetnih kandidata svakog spektra koji će iznijeti svoje planove za konunalike i projekte,i po kogicnosti da se neće sjetiti Dinama 3 mjeseca prije izbora
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet