• Mali Zeus
    16.6k
    Razumijem skepsu oko Lovrića koji u vrijeme krimosa nije ništa napravio, ali od kud Goluža i Bernardić u istom košu? Koji je njihov "putar" na glavi?emilperska

Pa 'putar' na glavi je ono što sam napisao, likovi otkrili ljubav prema Dinamu.
  • emilperska
    10k
    Pa 'putar' na glavi je ono što sam napisao, likovi otkrili ljubav prema Dinamu.Mali Zeus

Pa Tomašević je od svih političara najviše nesportski tip, eto ga sad na Dinamu često. Prije nešto manje, sad uoči izbora više.
    Dinamo im je u žiži interesa. Plebs se loži na to, a ne to što se Heinzelova nadvožnjak renovirao 2 godine..
  • Mali Zeus
    16.6k
    Pa Tomašević je od svih političara najviše nesportski tip, eto ga sad na Dinamu često. Prije nešto manje, sad uoči izbora više.emilperska

Gle, bio je video Bere koji priča o Maksmiru, nadovezao sam se na to.
    Kužim ja da se plebs na to loži, a ja sam samo komentirao koliko mi je to ljigavo sve skupa.
  • Hnlovac
    2k
    pa to kaj se čovjek zakolje s loptom i mozd nemre dic više od 15 kila ne mora nis značiti

Jedan dan dam iskopao par slika di je lik s još par ljudi još tam 2017 odrzao neki mini prosvjed ispred Maxa kontra Mamića. A s druge strane pričamo o ljudima koji su e sjetili Dinama ove veljace
  • Toot
    362
    Kada se kranjča sagradi, za 2 godine, sigurno neće krenut odma u projekt rušenja Maksimira nego će mrvicu odugovlačit te po menigrađanin

Ne vidim zašto bih to radio. To je već netko pisao i za Kranjču, da su odgađali početak radova kako bi ih mogli otvoriti pred izbore. Zapravo, politički im više odgovara da krenu ranije i pred izbore se hvale stadionom koji je već u izgradnji. Političari su u Hrvatskoj navikli ljude da im ne vjeruju kad obećavaju razne projekte i definitivno će ti više ljudi povjerovati da ćeš nešto dovršiti u drugom mandatu ako stojiš pored pola toga već napravljenog nego ako ceremonijalno otvaraš radove. Što si bliže dovršetku, to ljudi više vjeruju da govoriš istinu.
  • Mathiasovi Chageri
    4.8k
    ali od kud Goluža i Bernardić u istom košu? Koji je njihov "putar" na glavi?emilperska

Bernardić osim nesposobnosti nema pretjerano putra, ali Goluža koji je usred serklaže ostavio iglu u mladoj trudnici, pa to probao zataškati, a i njegovo potencijalno nenamjensko trošenje novca dok je bio na čelu Hrvatske liječničke komore se isto da pretresati, je zadnji koji treba moralizirati ikome.
  • Mali Zeus
    16.6k
    Bernardić osim nesposobnosti nema pretjerano putra, ali Goluža koji je usred serklaže ostavio iglu u mladoj trudnici, pa to probao zataškati, a i njegovo potencijalno nenamjensko trošenje novca dok je bio na čelu Hrvatske liječničke komore se isto da pretresati, je zadnji koji treba moralizirati ikome.Mathiasovi Chageri

On je nešto muljao s putnim nalozima dok je bio u komori, ma odvratan lik, pun sebe, ponaša se kao da je neki faktor, a onda ode pod Berine skute.
  • Patak
    3.3k
    Za nove stadione postoji "novelty" efekt, ili "honeymoon" efekt, ali traje samo privremeno, tak mi google veli iako bi volio vidjeti neke detaljnije analize.

The novelty effect – also referred to as honeymoon effect – suggests that a new stadium will only temporarily attract more attendants. The once curious fans get bored and decide to follow their favorite club once more from a distance.
  • SAS1987
    17.2k
    The novelty effect – also referred to as honeymoon effect – suggests that a new stadium will only temporarily attract more attendants. The once curious fans get bored and decide to follow their favorite club once more from a distance.Patak

U pravu si ali to vrijedi za klubove koje su iz starih ali solidnih stadiona preselili na moderne stadione a naša situacija je sasvim drugcija.
  • Patak
    3.3k
    To je točno ali potražim neke detaljnije analize ili znanstvene radove pa stavim tu ako nađem.
  • SAS1987
    17.2k
    To je točno ali potražim neke detaljnije analize ili znanstvene radove pa stavim tu ako nađem.Patak

Svakako stavi ali više se ima smisla fokusirati na ostale motivacijske faktore dolaska na tekmu jer posjeta ovisi i o rezultatima pa je teško analizirati recimo posjetu Legije / Ferencvarosa na novom i starom stadionu. Mada vjerovatno postoji nacin.

Generalno gledano, trije faktori (po redu) su indikator posjete:

1. Emotivna vez između navijaća i kluba (emotional connection)
    2. Distanca između kuće navijaća i stadiona: Troškovi i koliko sati treba od kucnog praga do ulazka na tribinu
    3. Rezultatska važnost tekme
  • Sajla
    8.3k
    ako ima primjer gdje su +30 godina uprave tjerale gledatelje sa stadiona, živo me zanima što studije o tome govore.
    da, 1982. i 1983. su bila drugačija vremena, ali ako smo onda na Maksimiru imali +25.000 ljudi u prosjeku, te ako se u Splitu mogla posjeta od 2010. do 2025. podignuti s 5000 na 18000, onda se može i u Zagrebu puno toga napraviti s jednim novim modernim stadionom i upravom koja radi i surađuje sa svojim članovima i navijačima.
  • scooniepenn
    4.2k

Upravo to. Da taj isti Tomašević u sljedećem mandatu završi i otvori Kranjčevićevu, Dom sportova i Bazen Špansko te krene s gradnjom Maksimira teško može imati bolje predizborne argumente. U nekom idealnom scenariju 2029. godine u ovo vrijeme Maksimir može biti u poodmakloj fazi gradnje. Ne vidim tko ga tada može pobijediti na izborima u Zagrebu. Samo s ovim sportskim projektima konkurenciji se može popišati po faci. Već sam ranije pisao da niti on niti Možemo nisu moj izbor, ali ovo su parametri koji bi se tada uzimali u obzir.
  • shameless86
    105
    reko je tomek da nakon 2 mandata ne misli ici na 3..al mislim da ce se predomislit do tada
  • Hnlovac
    2k
    Od sve te ekipe ksjnje trenutno na vlasti u obzir mi za 3. mandat dolazi samo Korlaet

Isti je to svjetonazor ali opet čovjek je arhitekt i kad ga i poslušam priča pametne stvari

Sve u svemu, 2029. želim vidjet bar 5 kvalitetnih kandidata svakog spektra koji će iznijeti svoje planove za konunalike i projekte,i po kogicnosti da se neće sjetiti Dinama 3 mjeseca prije izbora
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.