• Hnlovac
    2k
    I meni je mozd mrvu zao da nemamo pravog inferiornog gradskog rivala da ih punimo, ali budimo realni, kolika je šansa da bi taj klub imao svoje navijače, a kolika da bi samo imali ljude koji bi bili kontra nas?

Ono, da je Zagreb živ i da je tu umjesto Lokse, kako bi izgledao presjek njihovih navijača?
  • NORTE
    15.1k
    meni je mozd mrvu zao da nemamo pravog inferiornog gradskog rivalaHnlovac

Meni ni najmanje.
    Dovoljno je što imamo tisuće hajdukovaca u gradu.
  • Hnlovac
    2k
    Ha gle, ja gledam na neki idealni scenarij di bi se njih na tekmama skupljalo 1500, a nas 25 000
  • Crni86
    9.7k
    Nadalje, sve utakmice nastavka sezone će ti na Kranjčevićevoj biti rasprodane, a to što recimo Hajduk, Rijeka i Osijek nećeš moći prodati onoliko karata koliko bi mogao na Maksimiru ne vidim kao problem.scooniepenn

S financijske strane bi se trebala napraviti racunica na tu temu. Uz to ima jos godinu i pol dana, tesko je prognozirati i kakva ce posjeta biti na maksimiru do tada, ja sam bzvz bubunuo 10k. Mozda bude vise, mozda bude manje. Ukoliko bi se dizale cijene mozda bi cak i osjetili financijske benefite.

Čak imaš opciju prodaje polugodišnjih ulaznica uz pravo provokupa za Kranjčevićevu za 2. polusezonu. Nije to nešto što se ne može regulirati.scooniepenn
    Nazalost vidli smo kako se otvaranje pampasa pomicalo, necemo mi imat informaciju ljeto prije kada tocno ce krajnca biti gotova. Tako da mozda bude gotova 1.1., a mozda bude gotova 25.3. kada ce ti ostat npr jos 5,6 domacih tekmi. Zbog toga ce biti jako tesko planirat profaju godisnjih na nacin koji spominjes. Ali svakako ideja nije losa kada bi se znao tocan datum zavrsetka 6 mjeseci prije, a to je nazalost nemoguce.

A na kraju mozda uopce bezveze i raspravljamo o tome jer ce se sve otegnuti pa ce stadion biti gotov tek na ljeto te godine (sto je mozda i najrealniji scenarij) i spreman za pocetak nove sezone.
  • scooniepenn
    4.2k

Trenutni prosjek ti je veći od 10.500 ljudi, tako da čisto sumnjam kako ćemo iduće sezone i sezonu nakon toga biti ispod 11.000. To je bez gostujućeg sektora otprilike kapacitet Kranjčevićeve. Kad je riječ o Kranjčevićevoj određenog podizanja cijena će sigurno biti, ali ne očekujem nešto drastično. Zapad mora biti nešto skuplji, kao i sjever i jug od sadašnjeg sjevera, a istoka ionako trenutno nemamo pa će to biti neka cijena između.

O Pampasu sam već tu navelike pisao i tamo su se radovi pomicali primarno zbog Eurokamena. Od trenutka preuzimanja gradilišta od strane Strabaga radovi su se ekspresno završili. S obzirom da rok kreće teći od danas, planirani rok od 18 mjeseci ističe 28.10.2026. Čak i uz dvomjesečno kašnjenje do nastavka sezone 2026/2027. bi ostalo nekih mjesec dana što je dovoljno vremena za prelazak na Kranjčevićevu.
  • vjeko1701
    14.2k
    Računaj i da po završetku radova stadon mora proći još one neke inspekcije, službeno dobiti kategorizaciju od UEFE...itd. Mislim da je to Pampasu trebalo koji mjesec. Sve pod uvjetom da radovi budu točno gotovi za 18 mjeseci. U to ni najveći optimisti baš ne vjeruju.

Cjelu iduću i onu iza sezonu smo mi i Lokomotiva na Maksimiru. Od 27/28 se vjerojatno kreće na Kranjči. Do onda bi trebalo završiti i kamp koji je najavljen. To daje vremena do kraja 5. mjeseca 2027. godine da se riješi sva procedura za izgradnju Maksimira. Nadam se da iz kluba neće povući tvrdnju da nema selidbe na Kranjču dok novi Maksimir nije spreman za izgradnju.

Jel netko zna dal će kao dio kampa biti i jedan teren sa malim tribinama?
  • crophantom
    148
    Vezano uz rokove, mene tješi to što, bar po planovima, ide i gradnja Maksimira koji će biti puno veći i skuplji projekt, pa je Strabagu sigurno u cilju "rasturiti" ovu gradnju Kranjče.
    Ovo je ko predjelo. Glavno jelo i desert za građevinare, a i nas idu, nadam se, za tamo 2 do 3 godine.
  • mali M
    7.4k
    ajde više Bogu hvala!
  • scooniepenn
    4.2k

Što se tiče kategorizacije od UEFA-e to je nebitno s obzirom da europske utakmice prije europske sezone 2027/2028 ionako na Kranjči nećemo igrati. Kao što sam i napisao, s obzirom na brzinu radova od strane Strabaga na Pampasu (gdje su nota bene preuzeli radove, a ne ih izvodili otpočetka što je izazovnije u svakom slučaju) po meni je 18 mjeseci apsolutno izvedivo. Ako se mene pita ja bih ukoliko je sve gotovo na vrijeme igrao proljetni dio one tamo sezone na Kranjči, a ne nepotrebno pola godine duže na Maksimiru.
  • NitkoBitan
    25.6k
    Ako se mene pita ja bih ukoliko je sve gotovo na vrijeme igrao proljetni dio one tamo sezone na Kranjči, a ne nepotrebno pola godine duže na Maksimiru.scooniepenn

To sve pod uvjetom da se novi Maksimir papiroloski i financijski dogovori do zadnjeg detalja. Inace ne dolazi u obzir selidba na Kranjcu pored "zivog" Maksimira.
  • Droljo
    15.2k

Samo izabereš ibb fullcoded link u padajućem izborniku i pejstaš ga tu
  • IvanKupres
    92
    I meni je mozd mrvu zao da nemamo pravog inferiornog gradskog rivalaHnlovac

To ti znači slabiji Dinamo, odnosno da je Hajduk najjači klub u državi. Dobro je ovako. Dinamo je brend, simbol hrvatstva. Evo uzmi Bobana. Boban kao takav ne postoji da su u Zagrebu 2, 3 jaka kluba, iz Imotskog bi otišao u Split.
  • Hnlovac
    2k
    nema sanse da bi klubic poput Zagreba sa soma gledatelja oslabio Dinamo toliko

Imamo milijun stanovnika s predgrađima, da je i 300tis dalmosa (a nije) imamo 700 000 stanovnika što je ko sve dalm županije skupa. Ima da nas bude 25 000 na stadionu na ovaj ili onaj nacin

Uglavnom, neka sad bude Kranjca, a Maksimir čekamo jer ćemo uz njega prec 400 000 gledatelja prvu sezonu
  • criticus
    3.4k
    Na novoj Kranjčevićevoj će se i Lokomotivi dići prosjek gledatelja brutalno. Pa masu ljudi će doć koje ne zanima neogomet, nego će (vjerojatno za jeftiniju ulaznicu od one za Dinamove utakmice) izvest dijete i suprugu, momak će povest curu umisto u kafić, usput pogledaš utakmicu, uz dodatne sponzorske sadržaje i gluposti. A da ne kažem kad dođe na "gostovanje" Dinamo, dva puta godišnje, Hajduk, Rijeka, itd. A ima nas koji i vole HNL pa odu i na ovakvu Kranjču pogledat Dragovoljac Belupo. Bit će ih još više kad to možeš pogledat na boljem stadionu. Mislim da će oni u HNLu imat prosjek 4k (procjena 28.4 u 12 i 30). @mali M i @Bosskovitz ne primam oklade ne trudite me se navuć :lol: :lol: :lol:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.