• Toot
    278
    Nema potrebe stajati u obranu najvećeg grobara dinama.NORTE

Marić je bio loš, ali samo je jedan "najveći grobar Dinama". Nemojmo tako brzo zaboravljati što je on sve napravio, a radimo to kad jednog nekompetentnog sportskog direktora stavljamo u istu rečenicu s njim.
  • Fan
    978
    Ja sam jedan od većih kritičara DP-a i smatram da su do pred nedavno išli strmoglavim putem, ali napisat da su grobari Dinama je sramota.
    I sam sam pisao kako treba smijenit ovog i onog, napravit promjene, rezove, i sad se još držim toga, ali ljudi su tu godinu dana, dobili smo "naš" Dinamo (ovo naš sam namjerno stavio pod navodnike jer ćemo tek za par godina vidjet čiji je, iako je Bobanovo imenovanje veliki potez prema naprijed) i vjerujem da uz Bobanovo vodstvo ima još nade za njih.
  • Keyser Soze
    13.3k
    Svi imaju putra na glavi, od uprave do izvršnog i nadzornog odbora, predsjednika Zajeca, ali grobari Dinama ove sezone su naši igrači. Ljudi su uspjeli smijeniti nekoliko trenera, niti jedan im nije pasao, biraju se utakmice. Da u HNL-u ima upola želje kao u Ligi prvaka mi bi se prošetali prvenstvom. Nisam vidio baš u HNL-u da se obrambeni igrači bacaju na svaku loptu kao na Emiratesu ili da Baturina izvrši presing na zadnju liniju kao protiv Milana. To je ta razlika, kvalitetniji su od svih, ali im se više ne da igrati HNL i zato se nadam svježoj krvi u ekipi na ljeto.
  • Eduardo
    23.8k
    U zadnje se vrijeme u kontekstu dinama riječ grobar prečesto i preolako koristi... I tako, etiketa grobara nalijepi se onome tko sjedi na klupi, tko je u loži, tko je u upravi, a često i nekome tko uopće ne odlučuje ni o čemu osim o jutarnjoj kavi... da, rezultat je loš... da, sezona je ispod standarda... da, bole oči od nekih utakmica i od nekih igrača, ali daj stani malo... po prvi put imamo nešto nalik transparentnosti.

Klub se u pozadini gradi, stabilizira, i ide prema zdravijem sustavu. Ok, nisu svi ti ljudi savršeni i imaju svojih mana i grešaka. Ali za razliku od prethodnih - ne skrivaju se iza titula, ne kradu, ne glume nedodirljive. I zaslužuju prostor. Jer ako i njih srušimo, ako i njih izrešetamo jer “nema trofeja odmah” - onda ćemo ostat u začaranom krugu.

I sad bi te ljude koji pokušavaju složit nešto zdravo, dugoročno, održivo - nazivali grobarima? Jer nisu uzeli duplu krunu iz prve?

... pravi grobari nisu nužno samo u klubu ili nisu godinama bili samo u klubu - grobari su svi koji su godinama šutjeli dok se krojila politika kluba, svi koji su birali šutnju umjesto bunta, svi koji su okretali glavu dok su se pozicije dijelile po podobnosti, a ako ćemo baš brutalno iskreno - onda se grobari ogledaju i u nama. U svakom navijaču koji je digao ruke, koji je prestao dolaziti, koji je odustao, koji i dan danas opravdava pljačku kluba, grobar je onaj koji je godinama šutio kao da se ništa ne događa, grobar je onaj koji je trofejima opravdavao svu unutrašnju trulež... grobari su oni koji su ubili identitet kluba, koji su godinama praznili tribine i slavili titule pred šačicom ljudi, grobari su svi oni kratkog pamćenja... danas se grobar ogleda u svakom članu koji je glasao za "manje zlo" bez toga da je vođen svojom glavom, u svakom pojedincu koji je rekao "ma neću se miješat", a danas je ljut što su krive odluke donesene... ali, da - grobar je i onaj koji stvara mit o nepogrešivosti nekih ljudi.

I za kraj, ljudi koji danas vode dinamo nisu se teleportirali u klub - mi smo ih birali. Ili nismo izašli. Ili smo glasali za manje zlo. Ili smo šutjeli kad su "uhljebi" zauzimali klub i lajali po društvenim mrežama i komentarima portala. Kad su po nekima micali struku, kad su nesposobni dobijali pozicije... I sad dolazimo do neugodnog pitanja: koliko lanaca dalje smo MI u toj strukturi i gdje prestaje taj lanac odgovornosti?

I ne, ljudi koji su danas na čelu kluba nisu grobari - nego su možda prvi u zadnjih 20 godina koji kopaju temelje, umjesto da kopaju rake... i zbog toga, pronađite više neku drugu jebenu riječ - jer grobar to nije... možda su pogriješili, možda ne znaju, možda su nesposobni, ali velika je razlika između tih pojmova i značenja grobar.

I, ne... nisam pobornike one "rezultat je trend, ideal je vječan", samo sam jebeno sve iscrpljeniji od sve ove negative jer dinamo mora preživjeti kao ideja, kao sustav - ne smije više živjeti sezonu po sezonu... no po svemu sudeći nije ovo samo sezona krize, ovo je sezona otkrivanja.
  • Guinness
    2.7k
    Ja sam jedan od većih kritičara DP-aFan

Svatko od nas je i treba biti najveći "kritičar" DP-a, izabrani su legitimno, naši su i naravno da ću komentirati sve što nije dobro i hvaliti sve što je iole dobro. Nije najobjektivnije, ali je tako.

Pod tim mislim da ću biti nezadovoljan sportskom politikom ako smatram da dugoročno ne ide u dobrom smjeru (Marić kao SD do nedavno npr., dovođenje xy igrača, puštanje nekih drugih), ustrojom kluba ili slično.
    Sigurno neću na prvu komentirati zapošljavanje Šokote kao scouta (što sam vidio da je svima zasmetalo) jer vjerujem nečijoj dugoročnoj procjeni i sustavu koji se tek treba izgraditi. Ako za godinu ili dvije ne poluči rezultat kritizirati ću i biti ne zadovoljan.
    Neću komentirati niti pravopisne greške u revijama niti "kašnjenje" (koje to realno nije) webshopa niti bilo što slično što je svakodnevna operativa jer vjerujem da svi rade na tome da dugoročno bude na nekim razinama koje do sad nismo mogli ni zamisliti.

Klub se bolesno digao marketinški, po broju članova, približio ljudima u manje od godinu dana i digao na razine na kojima nikada do sada nije bio, i sigurno ni ne bi da nije DP-a, a trend i projekcija rasta je ogromna na tom području.
    Sportski rezultat koji je ključan, svi ćemo se složiti, u jednoj godini pati i nije dobar i svi mi smo svijesni da nije dobro, a najviše ljudi koji su izabrani i odgovorni za to. Ne vidim nikakav smisao svakodnevnog prosipanja žuči kad jasno komuniciraju neke stvari od ljudi koji su odgovorni u klubu i vidi se da se radi na tome da sve strukture kluba budu na najvišoj mogućoj razini. Godina dana bez titule, kupa i trećeg ranga europskog nogometa je ništa više osim kap u moru onoga što nas tek čeka sa ovim ljudima i sa našim klubom.

Poanta ovog (podužeg) posta je spominjanje uopće DP-a i ljudi oko njega kao nekakve grobare kluba, pa čak i tog Marića za kojeg mislim da nema pojma ali je radio savjesno i najbolje što je znao, je odvratno i degutantno kad se sjetiš svih onih dizača ruku zadnjih 20 godina i tih žohara koji su cijedili klub na svaki mogući način koji su mogli, a kamoli tek onih koji su sjedili u klubu i direktno mu nanosili štetu. A još nisam ni došao do glavnih aktera koje neću niti imenovati.

Svaki od njih je grobar Dinama, na ovaj ili onaj način, i ostat će upisan najcrnjim slovima u ovom klubu i gradu, a nisu oni koji rade najbolje što znaju i za interes kluba.
  • NORTE
    15.1k
    Prozivanje proljećara kao cjeline ne podržavam ni pod razno i takva podmetanja smatram grobarizmom dinamovštine (koju živimo i koju smo izabrali).

Imao bih sad jako puno toga za napisati i odgovoriti, ali suzdržat ću se daljnjih komentara dok god postoji šansa da se ipak izvučemo iz teških govana u koja su određeni neodgovorni pojedinci (grobari) uvalili našu svetinju.

Daj Bože da zlo ne pobijedi i da ova tema ode u zaborav.
  • Enco
    204
    "pa čak i tog Marića za kojeg mislim da nema pojma ali je radio savjesno i najbolje što je znao, je odvratno i degutantno .."

Ne mogu se složiti sa ovim, mislim da će se o poslovima MM s vremenom dosta saznati , mislim da je tu bilo svega osim savjesti.
  • NORTE
    15.1k
    grobare kluba, pa čak i tog Marića za kojeg mislim da nema pojma ali je radio savjesno i najbolje što je znao, je odvratno i degutantnoGuinness

Odvratno i degutantno je grobara dinama ne nazvati pravim imenom.
  • Paggini
    45.9k
    Marić je odradio dva transfer roka ko debil, zvati ga grobarom zbog toga je stvarno pretjerivanje, pogotovo u usporedbi sa standardom grobara koje smo imali 30 godina.
  • ElDorado
    3.3k
    A kaj to opće znači grobar Dinama? Kao da smo mrtvi. Ok, sezona je za kurac ali da nije ne bi bilo ni Bobana nazad nego bi se i dalje valjali u nekim trulim kompromisima i prosječnosti. Uvijek je tak da nije svako zlo za zlo. I još možemo biti prvaci a sve ovisi o onima koje ja definitivno smatram najvećim krivcima - igračima.
  • ShanKu
    1.5k
    Znači ovako, grobar:
    1. Onaj koji kopa grobove i obavlja tehničke poslove ukopa, otvaranja i zatvaranja groba
    2. Krivac za propast koga ili čega, onaj koji izravno pridonosi propasti

Eto da pomognem :)
  • ElDorado
    3.3k
    Kolko vidim zakopal nas još nitko nije, a bormeč nismo ni propali.
  • ShanKu
    1.5k
    pa ne, živi smo mi svi i dalje i budemo..
    Nego baš me zanimalo točno značenje riječi grobar nakon tvog posta. Pa sam išal pogledat na google
  • BluePhone67
    4.9k
    Hvala pojedincima !!
  • Dinamosaur
    2.1k

I još pod 3. navijac Fk Partizana

Kolko znam, takvih nema u klubu iako se nedugo opozicija svojski trudila ubaciti jednoga u klupske strukture
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.