• Hnlovac
    1.9k
    And we are BACK!
  • The Undertaker
    7.6k
    Da sumiramo, Kranjčevićeva se gradi (potpisan je ugovor) i to je praktički riješeno. Koliko sam vidio, zemljište Maksimira je upisano na grad Zagreb bez tereta i to je riješeno. Pravne zavrzlame su toliko širok pojam da su moguće sve dok se stadion službeno ne preda investitorima i dobije uporabnu dozvolu. To je 2030., optimistički.
    Oklada me podsjeća na onu iz Smaka svita od TBFa.
  • mali M
    7.4k
    Pravne zavrzlame su toliko širok pojam da su moguće sve dok se stadion službemo ne preda investitorima i dobije uporabnu dozvolu.The Undertaker

To doslovno ne mjenja na stvari, nisam ja birao terminologiju oklade... Isto tako možemo reć da 2 tjedna prije izbora i nije neka pobjeda u neradu 3 godine pa me se lovi za slovo..
  • Liks90
    2.8k
    Vi sa okladama ste ko mala djeca
  • vjeko1701
    14k
    Čitam ja i dalje Zonu, samo više ne komentiram jer mi je prekipjelo s toleriranjem trolanja, toleriranja spamanja notornim glupostima pod krinkom "slobode mišljenja" i žmirenja na uvrede na vrlo osobnoj razini.Bosskovitz

Ako smatraš da su modovi propustili bilo kakvu osobnu uvredu, slobodno prijaviš direktno u inbox i prijava će kao i svaka do sada biti ozbiljno shvaćena. Ne možemo uvijek sve vidjeti i primjetiti. Ponekad, posebno ako su u pitanju jako dugi postovi, samo preletiš preko njega i lako je propustiti stvari.
  • Patak
    3.3k
    Iz ove rasprave se može saznati da se ozbiljni stadioni u gradu Zagrebu grade svakih 60+ godina. To je vjerojatno lako provjerljiv podatak. S obzirom da je nova Kranjča izgledna sljedeći stadion će po tome biti izgrađen negdje između 2080 i 3000 i to samo ako ne bude ratova, recesija, prirodnih katastrofa, siromaštva i gladi. I ako demografska situacija bude povoljna. Do tada nas čekaju virtuali, dogovori, pregovori, sporazumi, modeli, renderi, studije izvodljivosti, prenamjene, koncesije, lokacijske i građevinske dozvole, nepravomoćne i pravomoćne, prenamjene GUPa, traženje idealnih lokacija, nekoliko polaganja kamena temeljca, osnivanje novih društava, međunarodni natječaji, idejna rješenja, javno-privatna partnerstva, rasprave o kapacitetu i nagibu tribina, puno fotografija stadiona po svijetu na zoni i puno novinskih članaka sa rokom dovršetka, svaki puta pomaknutim za par godina.
  • mokoxax468
    1.2k
    Ili eventualno, uvidom u povijest ovog foruma i moje samoprozvano poznavanje svega i svačega (sam sebi dodijelio titulu, nije na propitkivanje), čeka nas 2-3 godine copy/paste poruka u stilu:
    - ne vjerujem dok se ne sruši prva tribina Maksimira
    - sve je ovo dio urote da Dinamo igra na novoj Kranjči, Maksimir nikada nije bio u planu
    - neka nam pokažu još jedan render, to će zamazati oči javnosti

Vidim ti si već dao kvalitetan obol ovoj akciji :)

Puno slova si potrošio za bježanje pod "tehnikalijama" od oklade. Blistava politička karijera za tebe kolega
  • SAS1987
    17.1k
    Jedna zelja kod novog Maksimira je da najprije naprave donje tribine :lol:
  • jedan u nizu
    12.7k
    Jedna zelja kod novog Maksimira je da najprije naprave donje tribineSAS1987

prvo neka krov naprave, dalje cemo lako
  • Dinamovapriča
    171
    Danas je oproštaj od Kranjčevićeve, zadnja utakmica Lokomotive. U narednih par dana moraju isprazniti prostorije, nakon počinje rušenje oronulih tribina.
  • mali M
    7.4k
    Puno slova si potrošio za bježanje pod "tehnikalijama" od oklade. Blistava politička karijera za tebe kolegamokoxax468

Mislim da kolega netreba odvjetnika. Nisam ja potrošio puno slova nego si pristran. Dotični kolega troši puno više slova, dapače čak njegova argumentacija vječito ide u filozofski pristup, a ja sam prenio šta su iz Grada objavili samo ono OSNOVNO što nas čeka do početka realizacije. Po meni tu zapravo i netreba nikakva arbitraža jer sad kad sam jasno obrazložio što zapravo znači drugi dio oklade sad odjednom se nije tako mislilo... Isto tako su prije tjedan dana od vlade raspisani novi lokalni izbori i sad ti optimistično gledaj da nisam dobio okladu, a frajer je dočekao nove izbore kako sam davno i rekao da će biti. Tehnički, novi izbori su 18.5. ali izbori su raspisani i TT koristi stadion kao dio političke kampanje kako sam i rekao da će biti, a kolega da neće. Zapravo ja vjerujem da kolega isto nije očekivao da će ovako odbrojavati sekunde do prve lopate prije izbora...

Da se razumijemo, ja sam očekivao da ću glatko izgubiti okladu, dapače priželjkivao sam to jer sam smatrao da je 3 godine i previše da to sve pokrenu... Zbilja sam se nadao da će do izbora Kranjča već biti u punom jeku radova, a Maksimir spreman sa svom dokumentacijom koji čeka preseljenje.. doslovno se do ovog trenutka nije ni lopata okrenula u Kranjči, a Maksimir su se dogovorili sporazumno samo i jedino oko zemljišta...
  • mokoxax468
    1.2k
    I opet, napisao si 2 traktata, a realno, svatko zna na što se odnosila oklada.
  • emilperska
    9.7k
    Nevezano za oklade, dešava se ono što je najavljivano tu i prije godinu dana.. Lokalni izbori su 18.5.2025. Taman tad, očekujemo i prve bagere u Kranjčevićevoj ili barem radnike s lopatama. Po mojoj slobodnoj procjeni to će biti ponedjeljak 12.5.2025 ili eventualno 13.5.2025. kako bi naš dragi Tomica još više ukazao na simboliku. Vlast je preuzeo u svibnju 2021., a prve lopate u svibnju 2025, naš Tomek graditelj i stvaratelj :heart:
    Prvi planovi su bili da Kranjča ide u 2022. pa onda 2023. pa 2024. i eto nas u tjednu novih lokalnih izbora i vjerojatnim početkom radova (koji još nisu počeli, uzima se zdravo za gotovo da hoće, nadam se da hoće)..

Jedan od najneuspješnijih gradonačelničkih mandata u vremenima nikad jeftnijeg novca, nikad dostupnijih fondovskih sredstava i povoljnijeg ekonomskog okruženja će završiti prvim lopatama na izgradnji stadiončića za 10.000 ljudi u milijunsku gradu. Gradonačelnik koji nije napravio baš ništa vrijedno spomena će 6 godina nakon prve pobjede na izborima (cca 2027) otvoriti stadion od 10.000 ljudi u Zagrebu, svaka čast..

Onda opet ide malo usporedbe s pokojnim Bandićem kako je on krao i varao ljude, mi smo pošteni, mi ne varamo bla bla bla..

Mali miševi smo zapravi mi koji se kao magarci veselimo stadionu na razini stadiona u Celju kojeg smo dočekali nakon ne znam koliko i za kojeg imamo realan rizik da će biti naš primarni stadion narednih 20 godina jer ova vlast je prilično nesposobna izvest izgradnju novog Maksimira na bilo koji način, jedini način da se to dovrši je da se HDZ osjeti ugroženim na nacionalnoj razini pa da oni preuzmu sve konce u svoje ruke i maknu grad kompletno iz priče..
  • dumitrumitu
    1.4k
    Nije mi baš jasna priča kako Tomašević tempira početak izgradnje Kranjče taman pred izbore. Pa valjda bi mu više odgovaralo za kampanju da se počelo raditi prije godinu dana pa da može pokazati neke rezultate.
  • Liks90
    2.8k
    prva lopata ide već ovaj mjesec, Al nama kao da to sve teško pada pa svi kao da namjerno želimo da to bude sto kasnije, poznati smo po pesimizmu kaj je suludo. Sve je gotovo bit će i to je to. Nepotrebne su rasprave oko toga zaista.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.