• NitkoBitan
    25.4k
    Stadion u ljubljani ima 44% veći kapacitet od KranjčeHnlovac

Mozda i najbolja slika koja docarava mali nagib tribine koji utjece na dojam velicine stadiona. Visina tribina uz nagib su dva najveca faktora koja utjecu na percepciju (po meni).

23531783.jpg
    image processing service

Inace treba priznat Slovencima da su odlicno organizirali ulaze na tribinu. Gotovo neprimjetno na vrhu tribine. Samim time dobivas nesto malo na kapacitetu jer ti ne "oduzimaju" mjesta po tribini tako da je to + u odnosu na Kranjcu. A da ne govorim kako izgleda ljepse i prirodnije bez rupa posred ili na dnu tribine. I za koreografije olaksava posao.

Ako je ikako moguce na novom Maskimiru bi forsirao ulaze na vrhu tribine, pogotovo na navijackoj tribini.
  • Hnlovac
    1.9k
    16 038 je kapacitet, da se kranjca spoji, gotovo sličan kapacitet bi bio…

Ne bi. Sad sam ručno izbrojao kut na stozicama i ima oko 580-600 sjedala s tim da kutevi na kranjci ne bi mogli biti visoki 20-21 red kao u Lj jer su Sjeverna I Južna tribina manje.

Da popunimo kuteve i držimo se sigurnosnih regulacija ne bi kapacitet prešao 13400-13500
  • crophantom
    94
    Evo me na Pampasu da vidim na šta lici to cudo od stadiona. I mogu samo reći jedva čekam Kranjču, kako će to grmiti.
  • Droljo
    15k
    Ako je ikako moguce na novom Maskimiru bi forsirao ulaze na vrhu tribineNitkoBitan

Jedino ako liftove ugrade.
  • Hnlovac
    1.9k
    mogu se napraviti spirale kao sad na SG. Puno lakši uspon
  • ZgDLions
    977

Meni podjednako težak uspon i na sg i na zg, valjda je do kondicije i godine proizvodnje.
    Kak bi bilo najljepše i najbolje neka bude, ionako nije da su tekme svaki dan, izdržali bumo penjanje jednom tjedno.
    Nego gdje je Boss, sad se oklada primakla kraju, a akteri nestali, jesu je ponistili ili je jedan predao pripetavanje?
  • Toot
    235
    Jel se mogu zatvoriti one rupe na uglovima sa tribinama? Dobilo bi se na akustici a povećao i kapacitet stadiona.Patak

Akustika i atmosfera na ovoj Kranjči - zatvorenoj, strmoj i s tribinama do terena - bit ce tristo puta bolja od one na otvorenom, nenatkrivenom Maksimiru s tribinama koje su desecima metara od terena. Ne moramo se toliko zabrinjavati oko tih uglova. Zbog njih će atmosfera možda biti 290 umjesto 300 puta bolja.
  • NitkoBitan
    25.4k
    Akustika i atmosfera na ovoj Kranjči - zatvorenoj, strmoj i s tribinama do terena - bit ce tristo puta bolja od one na otvorenom, nenatkrivenom Maksimiru s tribinama koje su desecima metara od terena.Toot

Akustika i atmosfera na ovoj novoj Kranjci ce bit bolja i od novog Maksimira. To je efekt manjih stadiona i zbog fizike i zbog vece koncentracije "ludaka".

Ne moramo se toliko zabrinjavati oko tih uglova. Zbog njih će atmosfera možda biti 290 umjesto 300 puta bolja.Toot

Ja cak mislim da su akusticnije tribine bez uglova. Zasto? Ne znam, valjda je i tu stvar zakonitosti fizike gdje zvuk odzvanja kao sa nekog zvucnika. Sjetimo se naseg istoka kad je zagrmio Zagreb.

Inace jedva cekam pocetak gradnje. Istina da nije "nas" stadion, ali to ce bit mozda i najbolji stadion u Hrvatskoj. Jedina konkurencija je realno Opus Arena ali to je bas copy paste dosadan stadion i zato vise preferiram Kranjcu.

Jedino se bojim politike cijena ulaznica s obzirom na mali broj dostupnih mjesta i velike potraznje.
  • mali M
    7.4k
    Nego gdje je Boss, sad se oklada primakla kraju, a akteri nestali, jesu je ponistili ili je jedan predao pripetavanje?ZgDLions

Tu smo bez brige... Tj. Ja sam, Boss je u dramatičnoj završnici bezveze izgubio borbu sa toksičnim novim profilima...

Što se tiče oklade meni ti je to neupitno, ali stvar je u očima promatrača. Kao prvo prije 3 godine sam rekao da lik to neće ni krenuti do izbora i meni 2 tjedna prije nije pobjeda jer svejedno do kraja mandata će možda propeljati se s dva bagera što je čisto politikanstvo, ali ispuniti će kalendarski prvi dio oklade što je je. Drugi uvjet oklade je bio da za Maksimir budu riješene pravne zavrzlame što ja smatram da nije ispunjeno a Boss vjerojatno smatra da je.. tu mi je bezveze dok nije riješen niti jedan papir za Maksimir da netko kaže da su riješene pravne zavrzlame... Samo je napravljen dogovor oko zemljišta dok ostalo nije ništa riješeno, dapače još se nema niti jedna dozvola.. ono što Grad još mora napraviti:
    *sukladno aktima za provedbu prostornog plana, za gradnju novog stadiona s pratećim sadržajem, na novoformiranoj parceli osnovati pravo građenja radi gradnje objekta (znači nije još osnovano pravo građenja)
    *po pravomoćnosti lokacijske dozvole za izgradnju novog stadiona s pratećim sadržajem (čitaj nema još lokacijske dozvole), osnovat će se pravna osoba s jednakim udjelima RH i Grada s ciljem realizacije predmeta sporazuma (znači nije još osnovana pravna osoba)
    *Na novoosnovanu pravnu osobu Grad Zagreb će bez naknade prenijeti pravo građenja na zemljištu predviđenom za izgradnju novog stadiona i pratećih sadržaja te pravo korištenja projektne dokumentacije i dozvola (ništa od navedenih pravnih osoba, prava na građenje, projektna dokumentacija i dozvole - ne postoje)

Kao prvo ako "samo" ovo sve nije pravna zavrzlama neznam kako definirati ovo, a kao drugo i ovaj prvi sporazum dok se ne krene raditi je sklon krahu jer ako dođe do zabrane gradnje samo jednoj od obećanih crkvi može se sve izkomplicirati i doć do pravne zavrzlame. Staga, iako će politički se možda propeljati sa bagerom po Kranjči, drugi dio oklade ne vidim nikako kako može biti dobiven..

I tu se nećemo složiti vjerojatno oko završetka oklade...
  • ZgDLions
    977

Ja sam mislio da je oklada jednostavna, ko prvi zabije Dinamovu zastavicu na Južni pol pobjednik, a za ovo vaše treba tročlana komisija i tumačenje sudskog vještaka.
    Nije sad Strabag firma koja će prvozati tri nepalca na tačkama i proglasiti početak radova, čine mi se malo ozbiljnije, ali vidim po okladi i raznim papirima za Max i sitnim slovima u ugovoru da ste išli na remi i jedan i drugi.
    Nema veze, rado sam čitao vase pripetavanje, bilo je zanimljivo i poučno.
    Žao mi kaj su Bossa iznervirali likovi na forumu i da će ga napustiti apstinencija i ponovo se natipkavati sa pravim Dinamovcima, a ne voditi borbu sa zlonamjernim lažnim navijačima.
  • SAS1987
    17.1k
    Oklada kompliciranija od politickog sustava BiH :lol:
  • Bosskovitz
    16.3k
    Nego gdje je Boss, sad se oklada primakla kraju, a akteri nestali, jesu je ponistili ili je jedan predao pripetavanje?ZgDLions

Čitam ja i dalje Zonu, samo više ne komentiram jer mi je prekipjelo s toleriranjem trolanja, toleriranja spamanja notornim glupostima pod krinkom "slobode mišljenja" i žmirenja na uvrede na vrlo osobnoj razini. Naprosto ne želim sudjelovati u takvoj komunikaciji.

Ponudio sam tada kolegi da poništimo okladu ili da se nađemo tu 18.5. i odredimo tko je pobjednik. Ne dira me tko će pobjediti, ali ponudio sam to jer ne želim da ispadne kao da izbjegavam okladu. S obzirom da je kolega rekao da nećemo poništiti, onda ćemo 18.5. vidjeti tko je pobjednik.

Što se oklade tiče, ona se sastojala od dva dijela, odnosno da će do lokalnih izbora 18.5.2025.:

• 1. krenuti radovi na stadionu u Kranjčevićevoj
    • 2. biti riješene pravne zavrzlame oko Maksimira

Prvi dio je vrlo egzaktan: ako radovi krenu u narednih 27 dana - ja sam dobio, kolega je izgubio.

Drugi dio djeluje kompliciraniji jer "pravne zavrzlame" nije dovoljno konkretan pojam, no zapravo i nije kompliciranije: u trenutku oklade pod "pravne zavrzlame" nitko nije smatrao dobivanje građevinske dozvole, osnivanje zajedničke firme s državom i slične posve redovne upravne postupke (tada za neke nismo mogli ni znati jer je sporazum potpisan tek prije koji mjesec) jer bi rješavanje apsolutno svih upravnih postupaka značilo da se i Maksimir odmah može krenuti rušiti. "Pravnim zavrzlamama" smatralo se 26 godina neriješeni spor oko zemljišta, odnosno do oklade je i došlo u trenutku kada je prepreka svakom napretku po pitanju Maksimiru bila naoko nerješiva crkvena zabilježba na čestici. To se vidi iz komunikacije jer sam ja tada okladu i ponudio u odgovoru na ovaj komentar od kolege:

Nema to veze sa nadbiskupijom.. čim prije to shvatite sve će biti jasnije. Nadbiskupija je dala to zemljište na korištenje za opće dobro tj javni sportski objekt. Ako će Dinamo ponovo tamo graditi stadion nadbiskupija nije nikakva prepreka. Kada kažu "vlada i nadbiskupija" radi se o tome da bi vlada htjela da se nadbiskupija skroz makne sa tog vlasništva u zamjenu za neko zemljište ili slično. To je prva stvar. Druga stvar ponovit ću stotinu puta bez obzira na minuse, ovaj gradonačelnik i gradska vlast neće nikad pa ni onda sagraditi niti Kranjču a kamoli Maksimir... Lupa Tomica prazne fraze koje slušamo već 25 godina. Vjerojatno će se sve dozvole zahuktat taman pred nove izbore, al onda će se opet sve zakomplicirati...

Doslovno sam u okladi tada napisao "Ako Kranjca ostane na obecanjima, a Maksimir bez pomaka kao sto kazes, ja cu mjesec dana imati za profilnu koju god sliku ti odredis", evo je:

temp-Image2852yz.avif

Je li Kranjča ostala na obećanjima, a Maksimir bez ikakvih pomaka?

Ili je pak za Kranjču dobivena građevinska dozvola, provedeni su svi natječaji, izabran je izvođač, osiguran je novac i pitanje je tjedna kad će se krenuti fizički graditi prvi ozbiljni stadion u gradu unazad 60+ godina; dok je za Maksimir dogovoren model financiranja s državom, potpisan sporazum između države, grada i kluba te se krenulo u njegovu provedbu, a uskoro nam slijedi natječaj za urbanističko-arhitektonsko rješenje?

Odlučit ćemo 18.05. :) Pa ako se ne možemo dogovoriti, budemo neku arbitražu oko toga. Ne dira me uopće sama pobjeda u okladi, ali neću prešutjeti spinanje i izvrtanje kako napisanih riječi, tako i realnosti. Zato ovo i objašnjavam. Vidimo se za 27 dana!
  • ZgDLions
    977

Pa kaj se daš uzrujavati oko trolova, meni pola toga ide na živce pa pokusavam duboko disati i preci preko toga.
    Šteta da se izmakneš jer nisu tu u pitanju frikovi na tipkovnici nego naša ljubav prema klubu.
    Zanimljivo te čitati i nije ti strano malo prekopati i sloziti suvisli text sa provjerenim činjenicama, kaj je za nas ljenjivce prava blagodat.
    Samo se ti tipkaj sa nama, pusti ekipu da ih moderatori sa vilama i bakljama otjeraju sa foruma, zato su i tu da zavedu mir i pravdu.
    Slikicu ne vidim na ipadu, a kaj se tiče oklade po ovom tvom napisanom mi se ti činis puno bliže besplatnim ugljikohidratima.
    Ak se ne dogovorite mogu ja platiti pomirbeni ručak tu negdje oko stadiona za opće mir i dobro.
    :grin:
  • mali M
    7.4k
    Sa samom mojom konstatacijom koju si zaljepio da nadbiskupija nije problem razvidno je da ja to nisam smatrao pravnom zavrzlamom. Odmah sam tvrdio da nikad nije bio problem u Crkvi i da će se to pokazati kako i je.

Je li Kranjča ostala na obećanjima, a Maksimir bez ikakvih pomaka?Bosskovitz

Samim ovime se vidi kako pokušavaš izbjeći tj spinati pojmove. Nije oklada da "u Maksimiru neće biti pomaka" nego da će biti "riješene pravne zavrzlame". Napisao sam u postu prije što je sam grad objavio što nas sve čeka i baš je ogromna laž da to nije pravna zavrzlama.
    Doslovno:
    *sukladno aktima za provedbu prostornog plana, za gradnju novog stadiona s pratećim sadržajem, na novoformiranoj parceli osnovati pravo građenja radi gradnje objekta (znači nije još osnovano pravo građenja)
    *po pravomoćnosti lokacijske dozvole za izgradnju novog stadiona s pratećim sadržajem (čitaj nema još lokacijske dozvole), osnovat će se pravna osoba s jednakim udjelima RH i Grada s ciljem realizacije predmeta sporazuma (znači nije još osnovana pravna osoba)
    *Na novoosnovanu pravnu osobu Grad Zagreb će bez naknade prenijeti pravo građenja na zemljištu predviđenom za izgradnju novog stadiona i pratećih sadržaja te pravo korištenja projektne dokumentacije i dozvola (ništa od navedenih pravnih osoba, prava na građenje, projektna dokumentacija i dozvole - ne postoje)
    mali M

Da li smatraš da je ovo ništa posebno? Znači tek kad lokacijska dozvola bude pravomoćna (a di smo mi još od toga) tek će se onda ići osnovat pravna osoba na koju će se onda prenjet pravo građenja te korištenja projektne dokumentacije koja još ne postoji... Ovo je doslovno definicija pravne zavrzlame koju samo ti pokušavaš prikazati kao nešto što se riješi u dva sata na kavi na Cvjetnom... Bez problema priznam ako jedan bager bude dana Kranjči prije izbora da si prvi dio oklade dobio na tehnikaliju ali sad je i pticama na granama jasno da nikako nećeš uspijeti ispuniti drugi dio oklade. Nema sad mjenjanja "kako ti shvaćaš pravne zavrzlame" jer tako sam i ja rekao da do izbora ne znači ravno do 18.5. pa si se sav uzbudio oko slova na papiru. Sad lijepo preživi i da je tvoj drugi dio oklade pravo slovo na papiru kojem nemožeš mijenjati značenje kako si "ti to shvaćao".

Samo ti tvrdi dalje da je TT gradonačelnik u rangu Holjevca i da ja spinam... Vidimo se sa riješenom pravnom zavrzlamom 18.5.

Da nadodam kako ti voliš wikipedije i riječnike, definicija zavrzlame je zamršena, zapetljana stvar, a kako u samom koracima ima pravnih koraka koji nam slijede doslovno su ispunjeni svi uvijeti za "pravnu zavrzlamu" jer zamršena stvar je i ima pravnih koraka koji još nisu niti će fizički biti, niti mogu biti riješeni do 18.5.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.