• ZgDLions
    977
    Pa vremena se mijenjaju, svaki novi će se sluziti sve vise tehnologijama i imati modernije poglede na svijet.
    Nismo ni u doba križarskih ratova ni i inkvizicije, sve ide naprijed, pa će i novi Papa.
  • Hnlovac
    1.9k
    Koliko sam skuzio Papa je odabrao vecinu kardinala dakle da je šansa da novi papa nastavi njegovim koracima.

2 tjedna i Čekamo bijeli dim
  • NitkoBitan
    25.4k
    Ja sam mislio da papu bira Bog a ne politika.
  • Dino
    3.5k
    Jedan velik čovjek koji je razumio kako se primijenjuje Kristov nauk. Glupo je uopće uspoređivati mandate papa budući da je svaki donio nešto pozitivno i djelovao u neko drugo vrijeme, ali ovaj će vjerojatno ostati upamćen.
  • db-izbjeglica
    17k
    O mrtvima samo najbolje, to je sve što ću reći o tom čovjeku...
  • R13S61
    297

Ovakav komentar je sve, samo ne dobronamjeran i žalosno je da bilo koji Katolik može tako nešto napisati o bilo kojem Svetom Ocu.
    Al uvijek smo u Hrvatskoj imali hrpu "Katolika većih od Pape"...

Ti kao Katolik vjeruješ da je "taj čovjek" direktan nasljednik Svetog Petra, izabran po Duhu Svetomu i koji je sve vjerske odluke donosio kao glas volje Gospodina, a ne svoje ljudske volje.
    I ne znam zašto misliš da imaš pravo bilo šta negativno aludirati prema Papi?? Tko si ti da tako možeš vrijeđati Boga??

Postoji stotine, vjerojatno i tisuće, izdajničkih religija i sekti koje se kroz povijest nisu slagali s Papom pa su se odvojili od Vatikana... Slobodno se priključite nekoj od njih, ali onda je vaš komentar o Papi nebitan, pa ne vidim svrhu da ga ističete javno u trenutku kada je Papa umro.
    (Ne mislim osobno na tebe nego na sve koji tako razmišljaju, a danas sam vidio da ih ima poprilično)
  • Filip 91
    1.4k
    Rimokatolička crkva je u Otkrivenju opisana kao 'bludnica'. Taj isti Papa je zagovarao cijepljenje onim 'bućkurišem' od cjepiva za vrijeme plandemije i odobrio svećenicima davanje blagoslova istospolnim parovima. Bio je oličenje Sotone kao i velika većina papa kroz povijest.
  • Droljo
    14.9k
    da bilo koji Katolik može tako nešto napisati o bilo kojem Svetom Ocu.R13S61

Ja nisam vjernik nekakav i isto ne mogu vjerovati. Od kad ja živim pape nisu jednu krivu ili lošu riječ rekli. Top ljudi
  • dinamozivivjecno
    2.6k
    Screenshot-20250421-212738-Instagram.jpg

Pocivao u miru Bozjem :pray:
  • Praskaton
    4.3k
    Papa kojeg svi mainstream mediji hvale jer je dovoljno woke,koji je u suludoj korona priči stao na stranu zla,koji je bio prepreka proglašenju Stepinca svetim..

Treba li dalje?
    Crkva ide u krivom smjeru nažalost
  • Josip Frank
    37
    pogodit ću, ti si "kršćanin" koji ne pripada ni jednoj sljedbi nego samo vjeruje Bibliji... Katolička crkva se ne opisuje kao bludnica u Otkrivenju, spominje se grad na sedam brežuljaka koji je po nekim stavovima Rim, no Otkrivenje je apokaliptična, a ne povijesna knjiga kao primjerice knjiga Izlaska i samim tim otvoreno je mnoštvu tumačenja...
    Otkrivenje kao i ostale biblijske knjige ne smije se shvaćati doslovno jer ako ćemo to radit Adam i Eva su bili neupitno prvi ljudi, ili su uši iglene iz prispodobe o devi stvarno uši igle, a ne vrata ulaska u Jeruzalemski hram...

Također konstantno zaboravljate činjenicu da pozivajući se na Bibliju prihvaćate Katoličku crkvu bez da ste toga svijesni...
    Kanon Biblije sastavljan je postupno, valjda nitko od nas ne misli da je Biblija pala s neba s točno određenim brojem knjiga, proces sastavljanja Biblije bio je dugotrajan i težak, gdje se raspravljalo o gotovo svakoj pojedinoj knjizi( zato i dan danas postoje rasprave o apokrifima poput "Evanđelja" po Judi ili Henokove knjige).
    Još uzimati Bibliju kao vrhovni autoritet je apsurdno jer je Biblija knjiga nadahnuta Božjom objavom, te ne trebamo smatarati kako je nepogrešiva jer su je pisali ljudi sa svojim preferencama i koji su bili izloženi mišljenjima koja su tada vladala.
    Biblija jest autoritet, ali definitivno ne vrhovni jer je ona sama sastavljena od apostolske Crkve koju ti nazivaš bludnicom...
  • Hnlovac
    1.9k
    Mogli bismo onda uskoro imati prvog hrvatskog papu s obzirom da je Hrvatska država s milijun ljudi ispravnijih od pape

Nikad ne cu ic protiv Svetog Oca, slagao se ili ne s njim, a mislim da će ispracaj Franje biti jako popracen među masama jer je čovjek stvarno bio omiljen, odmah iza IP II.
  • Carrasco
    5.9k
    Jel vam nekad dogodilo da prilikom prijave na email piše da ste pod hakerskim napadom i da trebate proći neke provjere? Zaboravio sam uzeti screenshot.
  • Tom Hanks
    3.7k
    Da dodam i ovo
    https://www.vaticannews.va/hr/papa/news/2024-08/papa-franjo-opca-audijencija-28-kolovoza-2024-migranti.html

https://www.vaticannews.va/hr/papa/news/2024-06/papa-franjo-poruka-svjetski-dan-migranata-izbjeglica-2024.html

"Zbog toga je – ističe Papa – susret s migrantom ujedno i susret s Kristom. Sâm Isus je to rekao. On je taj koji kuca na naša vrata gladan, žedan, kao stranac, gol, bolestan, kao zatvorenik, i traži susret i pomoć. Posljednji sud, o kojemu Matej govori u 25. poglavlju Evanđelja, ne ostavlja nikakvu sumnju: "stranac bijah i primiste me" (r.35). Svaki je susret, stoga prilika puna spasenja, jer Isus je prisutan u sestri ili bratu koji trebaju našu pomoć."

Ne znam baš da bi se puno(ako itko) Defend Europe vjernika ovime složilo i poštovalo
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.